Craftcom
Čtvrtek, 28.03.2024, 09:47 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jak přidat TCMD do Live CD  (Přečteno 8895 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
rapid
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 29.04.2007, 10:52 »

Dobry den

Vytvořil jsem si Live CD z Win XP pomoci programu Reatago vše funguje jak má
Jen chtěl bych přidat jeden program do onoho CD ale nevím jak nato
Total Commander pouze tuto aplikaci

Může té mě prosím pomoci

Děkují
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 29.04.2007, 11:25 »

Pokud se ti jedná o program Total Commander (z dotazu to není až tak jednoznačně patrno), stáhni si pomocí Reatogo plugin pro TC pomocí tlačítka Download AutoHelp Plugins na hlavním panelu ReatogoXPE. Po stažení se ti automaticky otevře složka se staženým pluginem a za předpokladu, že máš TC nainstalován na svém PC rozklikni soubor autoHelp_TOTALCMD.cmd. Dojde k nakopírování souborů programu TC do pluginu, pak již jenom vytvoř ISO soubor a vypal CD příp. DVD.

Tímto způsobem si můžeš přidat jakýkoliv program na své Live CD, pro který máš plugin a u balíčku ReatogoXPE je to max. zjednodušeno.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
rapid
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 29.04.2007, 11:56 »

Asi dělám něco špatně  po stažení pluginu a otevření autoHelp_TOTALCMD.cmd.  dojde po chvilce k chybě

Screen
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 29.04.2007, 12:22 »

A máš TC vůbec standardně nainstalován na PC? Tj. C:\Program Files\...
Pokud ne je problém tady. Sice TC nepoužívám, protože používám free náhradu freeCommander, ale schválně jsem to vyzkoušel a je problém ve stažení instalačky ze serveru, kde odkazuje ona ftp adresa, zřejmě již se tam nenachází. Takže stáhnout instalačku ručně ze stránek TC a nainstalovat. V případě, že je již TC na PC nainstalován, potom program TC správně znova nainstalovat do složky Program Files nebo si dočasně do Program Files nakopíruj složku s nainstalovaným TC a poté spusť soubor autohelp v pluginu. U jiných pluginů je to jednoduché a stačí pouze nakopírovat obsah programu do pluginu, viz. můj návod http://www.craftcom.net/05_ovladace/plugins_pruvodce.htm
Co se pamatuju u TC je to trochu složitější, protože se vytvoří ještě syntaxe pro registr, kvůli registračce programu, takže je lepší při neznalosti práce s pluginy mít pouze správně program nainstalován na HDD.

BTW. Ještě něco... je potřeba samozřejmě mít povolenou komunikaci pro aplikaci wget.exe ve svém Firewallu.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
rapid
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 29.04.2007, 12:54 »

Tak jsem to nakonec vyřešil úpravou autoHelp_TOTALCMD.cmd.
smazáním označeného textu

i tak vám děkují za radu a čas
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 29.04.2007, 16:11 »

Sice smazání uvedené syntaxe, přeskočí pouze automatický download instalačky programu TC, nic jiného, což při detekci správně nainstalovaného TC by nemělo činit problém.
Ale pokud to pomohlo proč ne  :wink:

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 01.05.2007, 03:56 »

TCMD se instaluje standardně do složky TOTALCMD v root zvoleného oddílu ( Neinstaluje se do ProgramFilesPath. ). Při instalaci si může uživatel zvolit, kam mají být umístěné konfigurační soubory ( defaultně wincmd.ini a wcx_ftp.ini ). Tyto mohou být umístěné v některé předvolené složce ( Windows, programová nebo uživatelská ) nebo zcela libovolně kdekoliv v PC. Cesta k těmto souborům se zapíše do registru, pokud jsou tyto jinde než ve složce windows.
Doporučuji konfigurační soubory umístit do programové složky ( TOTALCMD ). Poté doporučuji ze stánek programu stáhnout utilitku pro instalaci TCMD na USB disk. Z této utilitky bude zapotřebí jediný soubor a tím je starttc.exe , který se nainstaluje do root oddílu ( USB disku ) po spuštění utilitky. Není však nutno utilitku instalovat a stačí si po jejím rozbalení tento soubor vytáhnout z tempu. Tento soubor slouží k tomu, aby bylo možno spustit tcmd bez zápisu v registrech - sdělí programu tcmd, že jeho konfigurační soubory nemá hledat ani v registrech podle cesty a ani v defaultním umístění - windows.
Soubor starttc.exe umístíme posléze na stejnou úroveň, jako je samotná složka programu - tedy do root oddílu ( vedle složky TOTALCMD ).
V dalším kroku je nutno se postarat, aby plugin, který měl vytvořit zástupce na ploše a v nabídce start vytvářeného LiveCD a který měl zadáno vyhledání programového souboru TOTALCMD.EXE, tento soubor nehledal a místo něj mu podvrhneme starttc.exe - je tedy nutná ruční editace pluginu. Ostatní pluginem natahované soubory můžeme z tohoto seznamu také vyloučit, starttc.exe to nahradí vlastní předdefinovanou funkcí.
Nyní nám stačí, aby bylo vytvořeno Live CD třeba s "polo-prázdným" adresářem TOTALCMD. Vytvořený iso obraz nebudeme hned vypalovat, ale přidáme si do něj spoustu dalších programů, které můžeme startovat z lišt v spuštěném tcmd. Pro takové starty dalších programů je samozřejmě nutné mít správně nadefinovaná tlačítka v lištách tcmd.
Vlastní definice uděláme v totalu, který je normálně běžící v počítači. Při konfiguraci program tcmd zapíše absolutní cesty do pomocných konfiguračních souborů DEFAULT.BAR, ...., XYZ.BAR ( můžeme si tvořit vlastní lišty a přepínat se jednoduše mezi nimi ). Programy, které nepotřebují instalaci se zápisem v registrech, ale jsou funkční kdekoliv, si kopíruji přímo do podsložky TOTALCMD/PROGRAMY/..
My však potřebujeme, aby tcmd spustil zvolený program z této podsložky bez ohledu na absolutní cestu a proto si tyto absolutní cesty v souborech.BAR přepíšeme na cesty relativní ( %COMMANDER_PATH%\ ).
Je to jednoduché, protože soubory BAR jsou textové. Sice by se o přepis absolutních cest na relativní měl postarat instalátor utilitky pro USD-FD, ale zjistil jsem, že takto nečiní zcela bez závad a spoustu odkazů nechá bez povšimnutí - proto raději ruční kontrola/editace.
V souboru wincmd.ini zkontroluji
[Configuration]
InstallDir=?:\TOTALCMD
Až mám celý tcmd se všemi dalšími programy hotový, jednoduše jej komplet vkopíruji do vytvořeného ISO obrazu pomocí některého isoeditoru.
Takto mohu také obejít celou řadu pluginů, které bych musel jinak předem nastavovat před spuštěním PEbuilderu ( či jiného- Reatogo,..), vystačím si s jediným pluginem pro total. Namísto hromady ikon na ploše a v nabídce start LiveCD tam budu mít jedinou ikonu pro spuštění souboru starttc.exe a spuštěný totalcmd mi pak dá vstupní rozhraní pro všechny další programy v něm nadefinované.
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!