Craftcom
Úterý, 16.04.2024, 19:49 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Chyba při Starting Reatogo X - PE  (Přečteno 7268 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
mr.pohl
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 12.03.2007, 18:19 »

Mam problem při Startu Reatogo X - PE. Použivam verzi Reatogo 240. Vsechny vlajky v Getting Started mám zelenené (v AutoDriveru vše přidám) pustím Start PEBuilder a nechám vytvořit iso. Při vytvoření to nahlásí warning že chybí Si3112r.sys. Pro vytvoření isa používam WSP SP2. Iso vytvářim na notebooku Compaq kde jsou WXP ale asi nejsou SP2. Neporadil by mi někdo jak tam přidat ten soubor aby to jelo? Nebo něco, co by mě vyvedlo z tohoto problemu. Předem děkuji.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 12.03.2007, 19:11 »

Chválím srozumitelnej popis problému! Když ti Reatogo builder vypíše chybu (chybějící soubor), předpokládám, že ti napíše kde chybí, tj. kterej plugin ho potřebuje. Zkus ten soubor vygůglit a přidat ho tam kam patří (nebo zakázat danej plugin).

Mám dojem, že autor Reatogo požaduje, aby byl spuštěn na WinXP SP2, C:, NTFS, cesta bez mezer. Bez těchto podmínek není zaručena správná funkce. Zda máš WinXP SP2: pravým na tento počítač, Vlatnosti a tam si to přečteš.

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Čtvrtek, 15.03.2007, 08:46 »

Dle názvu chybějícího souboru se jedná o ovladač pro SATA řadič Silicon Image. Máš desku s tímto řadičem? Vytvářel jsi driver ovladač pro tento SATA řadič pomocí utility autodriver? Pokud ano, podíval bych se nejdříve, zda je potřebný soubor obsažen i na tvém pc. Nebo bych vyzkoušel tento plugin pro SATA disk vypnout a použít balíček driverů pro SATA disky, ke stažení buď přímo pomocí balíčku reatogoXPE nebo zvlášť odsud http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?t=63
(po stažení a rozbalení je nutné tento plugin nakopírovat do adresáře Plugins v programu PEBuilder a spustit soubor neco_autohelp.cmd, čímž se stáhnou automaticky potřebné soubory a nakopírují do pluginu. Pak bych si vněm nechal vyhledat chybějící soubor Si3112r.sys, zda je v něm obsažen. Každopádně tohle má smysl pokud opravdu na tvém pc je obsažen potřebný SATA řadič. Nicméně tento univerzální plugin pro SATA disky zaručuje univerzálnost použití vytvořeného Live CD i na jiných pc.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
mr.pohl
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Středa, 21.03.2007, 12:48 »

Děkuji. Navod od Crafta funguje perfektně. Ted mam ale jiný problém. A to pomalý boot REATOGO-240 z USB. Při vypaleni na CD-RW nabehne REATOGO do 4 min. To je dobré, ale chtel bych to zprovoznit na USB. Jedu podle navodu. Reatogo mam vytvorene (i s ISO). Ted na format flashky. Pouziji utilitu  USB Disk Storage Format. Nastavim FAT a jmeno. Jinak nic. Pomoci peinst nakopiruji na flashku potrebne soubory a rucne jeste nakopiruji adresar SFX do rootu flashky. Restart. V Biosu nastavim boot z USB-HDD (z USB-FDD ani z USB-ZIP bootovat nejde). Reatogo nabehne, ale spustení REATOGO trva 20 minut (z toho černá obrazovka s nápisem Startin REATOGO -X-PE... trva  18 minut). Pouzivam USB 2.0 a flashka je taky USB 2.0 (v WXP to beha dobre). Nevedel by nekdo jak boot zrychlit? Skoro to vypada, jako by se z USB 2.0 stala USB 1.1:) Díky za názory.

Jinak vyzkousel jsem i jiný postup. V návodu se píše o formatu flashky bez USB Disk Storage Format. Nabootoval jsem do w98. Odstranil jsem oddil, pridal oddil a zformatoval s parametrem /s. S takto naformatovanou flashkou  flashka nabootuje do prikazoveho radku. ALE. Do přikazového řádku nabootuje i po nakopirovani REATOGO na flasku. Pri formatu bez parametru /s nabootovat nejde vubec.
Take jsem zkousel format z utilitou HP USB DISK Storage Format Tool, ale výsledek je stejný jako s utilitou USB Disk Storage Format. Toď me poznatky z pokusu o rozchozeni Spusteni REATOGO z USB:)
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Středa, 21.03.2007, 13:46 »

Opět chválím srozumitelný popis problému. Bootování z USB je do jisté míry ošidná věc.

Citace
... Reatogo nabehne, ale spustení REATOGO trva 20 minut...

Tady opravdu něco není v pořádku. Už jsem se s tím taky setkal (zprostředkovaně) na anglickém fóru www.911cd.net/forums, kde měl někdo podobnej problém. Nevím ale, zda se ho podařilo vyřešit. Jestli máš víc USB portů, vyzkoušej to postupně na všech...

Citace
Nabootoval jsem do w98. Odstranil jsem oddil, pridal oddil a zformatoval s parametrem /s. S takto naformatovanou flashkou flashka nabootuje do prikazoveho radku. ALE. Do přikazového řádku nabootuje i po nakopirovani REATOGO na flasku. Pri formatu bez parametru /s nabootovat nejde vubec.

To je asi moje chyba, já jsem totiž při práci nad článkem dělal s flashdiskem doslova psí kusy a zřejmě jsem udělal nějakej mezikrok jindy/jinak, než je popsáno v článku (taky na to upozorňuju). Takže, můj článek má tuším 3 způsoby, jak nabootovat BartPE/Reatogo. Pokud nejde udělat druhej způsob, možná je nutný začít třetím způsobem. Teď bohužel nemám čas se tím zabývat...

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!