Craftcom
Pátek, 19.04.2024, 05:39 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: ReatogoSDI bootující z Compact Flash karty  (Přečteno 7920 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« kdy: Sobota, 10.02.2007, 21:29 »

edit: 17.2.2007 - úspěch s WinXP Embedded (jsem šťastný muž)
edit: 16.2.2007 - na konci, úspěchy a neúspěchy
edit: 13.2.2007 - další novinky, opět na konci
edit: 11.2.2007 - novinky na konci příspěvku

Mám notebook Asus A6JC (viz moje minirecenze: http://pc.poradna.net/question/view/56347-asus-a6jc-minirecenze )

Zakoupil jsem redukci IDE/CF 2.5 (notebooková) a vložil do ní svou CF kartu (má jen 512 MB, používám ji v PDA). V programu Ranish Partition Manager jsem vytvořil MBR a 1 oddíl. Pak jsem nabootoval Acronis Disk Director a zrušil oddíl a vytvořil dva nové (primární a aktivní, 450 MB, FAT32; rozšířený a v něm logickou jednotku cca 45 MB, FAT32).

Pak jsem nabootoval z instalačního CD WinXP do Konzoly pro zotavení (Recovery Console, viz http://www.craftcom.net/08_upravujeme/xprecovery.htm ) a použil příkaz fixboot (zapíše správný obsah boot sektoru, aby se dalo z CF karty nabootovat).

Pak jsem přenesl pár souborů z interního pevnýho disku C: na CF kartu tak, abych z ní mohl nabootovat ReatogoSDI (viz http://www.craftcom.net/05_ovladace/reatogo_sdi_asus.htm ). Bohužel po nabootování Reatogo není "vidět" druhý oddíl (tady ještě musím zapracovat).

Mám v plánu "přidat multiboot" a bootovat ještě obrazy fdd (disket) a hdd (pevný disk) a Linuxovou distribuci na přehrávání multimédií GeexBox. Kromě toho si ještě koupím lepší CF kartu (současná má jen malou kapacitu 512 MB a podporuje pouze PIO 4; novější bude mít podporu DMA) - to ale není příliš velké omezení, protože jakmile se ReatogoSDI nabootuje, vše už probíhá kmpletně v operační paměti a z karty se nic nečte.

Výhody CF oproti HDD:
- minimální spotřeba
- nezahřívá se
- nedělá hluk
- nevadí otřesy (karta je jen elektronická paměť)

V současné době mi fungují všechny aplikace popsané v článku http://www.craftcom.net/05_ovladace/reatogo_sdi_asus.htm

Plán:
- nová karta s větší kapacitou
- rozpoznání obou oddílů na kartě v Reatogo
- WinXP Embedded
- přidání aplikací na kartu (zejména OpenOffice.org 2.1)

Tento příspěvek píšu právě z tohoto notebooku nabootoval jsem ReatogoSDI z CF karty a jsem připojen k internetu.

Pavel

edit: 11.2.2007
Tak už umím nabootovat i obraz diskety uložený na CF kartě (spouštěcí Win98, Ghost, Paragon Partition Manager). Zbývá se ještě naučit nabootovat obraz pevnýho disku a iso obraz a bude to :-)

edit: 13.2.2007
Povedlo se mi velmi úspěšně sestavit vlastní WinXP Embedded a jsou na CF použitelný. Rozpoznala se mi většina HW a mít víc místa na kartě, doinstaloval bych i potřebný ovladače. Mám radost :-)

edit: 16.2.2007
WinXP Embedded: podařilo se mi nainstalovat téměř všechny ovladače pro můj Asus A6JC, kromě asi 3 zařízení, který dělají problémy. Jedním z nich je bohužel moje EDGE karta (T-Mobile Optionen Globetrotter, pcmcia). Kvůli tomu se nedokážu připojit k internetu. Ty WinXP Embedded jsou normálně použitelný i na těch 512 MB (karta CF), ale je to tak tak.
No a jak to bylo s ovladači: v normálních WinXP jsem je zazálohoval programem Driver Genius a v XP Embedded jsem je "vnutil" :-) Škoda toho EDGE... ale třeba ještě na něco přijdu.

edit: 17.2.2007
WinXP Embedded: odebral jsem komponenty o kterých jsem rozhodl že jsou zbytečný, přidal pár novejch, trošku jsem to pošteloval. Podařilo se mi nainstalovat téměř vše, až na bluetooth (modrozub) a usb web kamerku. Tohle k životu nepotřebuju. Někdy to byl docela souboj tam ty ovladače natlačit, nu ale povedlo se :-) Z čeho mám největší radost je moje EDGE pcmcia karta, kterou jsem úspěšně zprovoznil. Funguje taky T-Mobile Communication Centre a... a právě jsem na netu a píšu tenhle příspěvek. Taky už jsem si objednal větší CF kartu (rovnou 2 GB)...
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!