Craftcom
Čtvrtek, 25.02.2021, 08:32 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: VMWARE - JAK NA NET  (Přečteno 5479 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« kdy: Sobota, 10.02.2007, 09:35 »

LIDI PROSIM VAS MATE NEKDO ZKUSENOSTI Z PRIPOJENIM NETU DO VMWARE .                                                                                  MUZETE SEM NAPSAT I ZKUSENOSTI S JINYMA VIRTUALNIMA MASINAMA A JEJICH PRIPOJENI K INTERNETU                                                  PREDEM MOC DIK ZA ODEZVU                                                                                                  pancho villa
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Sobota, 10.02.2007, 15:08 »

Pancho,

nepiš, prosím, velkejma písmenama - znamená to křičení...

Nepíšeš nic o tom, jakej OS je v hostiteli (fyzickej PC) a jakej OS je v tom virtuálním PC. Bez toho ti nikdo neodpoví.

Jinak obecně jde "přivést" internet i do virtuálního PC (např. s WinXP), jednou se mi to povedlo. Musí se při tom nakonfigurovat síť ve VMware. Podrobnosti si ale nepamatuju. Snad se ti ozve někdo jinej.

Pavel
Zaznamenáno
Mitch
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 47


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Sobota, 10.02.2007, 18:45 »

Ve VMWare je k dispozici několik způsobů připojení ale nejlepší pro začátečníky je NAT

NAT - VMWare vytvoří virtuální router s DHCP serverem a všechno funguje automaticky, stačí v Network adapter vybrat NAT, v hostovaném systému nastavit ve vlastnostech sítovky že adresy přiděluje DHCP a to je všechno. Pokud je hostující systém připojen k internetu, bude i hostovaný.
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 11.02.2007, 04:32 »

(omlouvam se za ty velky pismena z minula)                                          takze v hostitelskym pc je wxp  a ve virtualnim tez wxp nebo mandriva     k netu su pripojenej z modemu usbeckem , ale ve virtual sou samy sitovky -takze nevim, ale kazdopadne skusim to s tim NAT                       dik         pancho villa
Zaznamenáno

pancho villa
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 11.02.2007, 21:49 »

Pokud se hostitel připojuje do netu přes USB modem, tak to asi ani jinak nepůjde než přes to sdílení pomocí NAT. Hostitel a host VMW spolu komunikují přes virtuální síťové karty.
Pokud by byl hostitel připojen na net pomocí LAN, mohl by si VMW "půjčit" jeho síťovou kartu přímo a připojovat se sám tunelem.
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Sobota, 24.02.2007, 02:53 »

diky za radu a za tip funguje to naramne           pancho
Zaznamenáno

pancho villa
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!