Craftcom
Pondělí, 26.09.2022, 14:51 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Msi Installer - ako na to?  (Přečteno 18443 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
jozue7
Host
« kdy: Středa, 06.12.2006, 17:43 »

Ahoj.

Chcem sa opytat ci sa Vam podarilo aj rozbehat v Bart-PE sluzbu MSI intaller podla navodu na http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=15645&hl=msi%20installer&st=0
Sluzbu som uspesne pridal, aj sa mi zobrazi v Services ale nebezi - a ked dam Run tak mi vypise: Error 5: Acces denied. (Vsetky navody co su na tom webe mi hlasia pri tejto sluzbe tuto chybu)
Pouzivam BartPE 3.1.10 a WinXP SP2, bootujem pomocou RIS(linux), a chel by som do WinPE instalovat programy.

Dakujem
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Středa, 06.12.2006, 18:47 »

Mám zkušenosti s Reatogo (ne "holým" BartPE) a to úplně ty samý. Nakonec mi někdo poradil, že je potřeba před použitím té služby ji zaregistrovat.

Po nabootování spusť příkazovej řádek a napiš
Kód:
msiexec /regserver


Nebo si z toho udělej nějakej "autorun" soubor a BartPE si to během bootování spustí "samo".

Dej sem, prosím, vědět zda to pomohlo, jo?

Pavel
Zaznamenáno
jozue7
Host
« Odpověď #2 kdy: Středa, 06.12.2006, 22:02 »

Skusal som aj ci nahodou to nie je blokovane ako v SafeMode:
Citace

REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MinINT\Minimal\MSIServer" /VE /T REG_SZ /F /D "Service"
net start msiserver

ale ani to nehelplo.
A ty Pavel nie si ten isty Pavel na 911cd?
Zaznamenáno
jozue7
Host
« Odpověď #3 kdy: Středa, 06.12.2006, 22:21 »

A tebe sa podarilo nainstalovat Reatogo? Lebo mne zmrzne pri spustani sluzby EventLog ( Reatogo-240 pouzivam ).
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 07.12.2006, 14:24 »

Kód:
REG ADD "HKLM\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\MinINT\Minimal\MSIServer ...


BartPE, stejně jako Reatogo nepoužívá "CurrentControlSet", ale "ControlSet001". Takže to zkus takhle a uvidíš, zda to pomůže.

Citace
A ty Pavel nie si ten isty Pavel na 911cd?

Jo, jsem to já. Neva? :-)

Citace
A tebe sa podarilo nainstalovat Reatogo? Lebo mne zmrzne pri spustani sluzby EventLog ( Reatogo-240 pouzivam ).

No jasně, já dělám s Reatogo běžně. Chápu to dobře, že CD s Reatogo se ti podaří bez problémů udělat, ale během bootování to "zamrzne"? Máš povolenej ramdisk? Neděláš nějaký čachry?

Pavel
Zaznamenáno
jozue7
Host
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 07.12.2006, 22:29 »

Ani to nepomohlo a cachri az take nerobim - jedine a namiesto bootovania z CD bootujem zo siete. ale tam by nemal byt problem. V reatogo instalujem len take veci co mi autohelper ponuka zatial. A nemohol by si sa spytat na 911cd ako by oni riesili tento problem - ja som tam prihlaseny ale stale nemam prava na posielanie do fora. A ty predpokladam ze nemas image win s MSInstallerom nahodenym.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Čtvrtek, 07.12.2006, 23:19 »

Abych se za tebe mohl zeptat na 911, musel bych vědět podstatně víc info o tvým problému. Podstatně víc. Navíc nerozumím tomu, že nemůžeš odesílat příspěvky do fóra, proč? Máš-li registraci...?

Citace
namiesto bootovania z CD bootujem zo siete

Jakou velikost má ten "image", kterej bootuješ ze sítě a kolik máš operační paměti RAM a jak velkej máš definovanej ramdisk?

Citace
V reatogo instalujem len take veci co mi autohelper ponuka zatial.

Přiznám se, že tomuhle fakticky nerozumím. Máš ten "image" co bootuješ ze sítě přímo do RAM v režimu read/write nebo jen read-only?

Citace
A ty predpokladam ze nemas image win s MSInstallerom nahodenym.

Myslíš tím taky bootování ze sítě? S tím já zkušenosti nemám, ale myslím, že vzhledem k MSI by neměl být rozdíl v tom, jak nebo odkud bootuješ.

Pavel
Zaznamenáno
jozue7
Host
« Odpověď #7 kdy: Sobota, 09.12.2006, 11:52 »

Tak uz sa mi podarilo pisat na 911cd.
Citace
Jakou velikost má ten "image", kterej bootuješ ze sítě a kolik máš operační paměti RAM a jak velkej máš definovanej ramdisk?

Image ma velkost 360MB,Ram 284MB,Ramdisk 64MB, Systemomvy disk je primontovany cez sambu.
Citace
Máš ten "image" co bootuješ ze sítě přímo do RAM v režimu read/write nebo jen read-only?

Je v rezime Read/Write
Citace
A ty predpokladam ze nemas image win s MSInstallerom nahodenym.

- Myslel ci mas spraveny imge uz s nainstalovanym MSI installerom. To je jedno ci zo siete alebo CD/image. Ci by si mi ho mohol poskytnut. Úsměv
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Sobota, 09.12.2006, 12:02 »

Jozue,

jedné věci nerozumím. Bootuješ to ze sítě pomocí něčeho jako PXE, tj. rovnou do operační paměti? Nějak se mi nezdá, že se snažíš narvat do paměti image větší než je samotná paměť.

Nebo jsem to špatně pochopil a máš to jinak? Napiš mi to prosím podrobněji, jo?

Pavel
Zaznamenáno
jozue7
Host
« Odpověď #9 kdy: Sobota, 09.12.2006, 12:11 »

Ano pomocou PXE to bootujem. Necham primontovat sietovy disk cez expolorer ako X:\ a ten sa tvari ako sytemovy disk toho WinPE. A operacnu pamat vyuzivam len na beziace procesy... . Napr: Ked spustim regedit tak ho spustam zo sietoveho disku X:\. (Nenacitavam cely sytem do operacnej pamati)
Ramdisk mam len pre docasne subory co vzniknu pri spustani aplikacii.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Sobota, 09.12.2006, 12:19 »

Promiň, ale tohle je nad moje chápání. Já myslel, že PXE znamená: zavaděč v boot-rom síťovce nabo na disketě kontaktuje server a z něj se přímo do RAM zavede obraz, po jeho zavedení se z něj pokračuje v bootování.

To co píšeš ty sice s obtížama chápu, představit si to ale nedovedu. Můžeš mi hodit nějakej odkaz s textem, ze kterýho bych pochopil jak to funguje?

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Sobota, 09.12.2006, 12:22 »

Tady je můj plugin pro MS Installer (ne můj, ale ten co používám).

Pavel
Zaznamenáno
jozue7
Host
« Odpověď #12 kdy: Sobota, 09.12.2006, 13:36 »

No to je takato - cez tftp protokol poslem zavadzac s tym ze zdrojovy disk nie je CDROM ale sietovy disk(linux-samba), na zaciatku windows komunikuje cez tftp s linuxom(server{poskytuje ovladace}-client{pyta ovladace}) --> zavedie sa kernel windowsu, sietovy disk sa namontuje ako disk X:\(Sytemovy) ,vypne sa tftp prorokol a zacne tahat z disku X:\(cez file-share protokol) a dokonci svoje spustenie - vyzerato ako by si bezal na na pocitaci s hardiskom klasicky len nie C:\ ale X:\.  PXE sa da na vela veci vyuzit aj na instalovanie windowsov,winpe,spustenie linuxu na kompe ktory ani o linuxe nesnival Úsměv ...
Zaznamenáno
jozue7
Host
« Odpověď #13 kdy: Sobota, 09.12.2006, 13:52 »

Mohol by si mi poslat celi tvoj Priecinok Bart-PE alebo Reatogo - (zbalene) - ze ja len dam Build + Image windowsu a sami spravi funkcna verzia?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Sobota, 09.12.2006, 14:03 »

Jozue,

a odkaz na info podle kterýho postupuješ by nebyl, prosím?

Citace
Mohol by si mi poslat celi tvoj Priecinok Bart-PE alebo Reatogo - (zbalene) - ze ja len dam Build + Image windowsu a sami spravi funkcna verzia?

Nemohl. Jednak kvůli licenci a pak přece není problém si Reatogo vyrobit. O čem je asi tenhle web? Stáhneš, spustíš, přidáš plugin, sestavíš, vypálíš.

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!