Craftcom
Pátek, 26.02.2021, 19:57 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: PE Network Configurator nejde :(  (Přečteno 4507 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
ales005
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 03.12.2006, 16:25 »

Ahoj, mam problem s rozbehnuti site pod UBCD4WIN 3.0. Sitovku mam rtl8139. Ovladac v distribuci UBCD4WIN je. Po najeti systemu si v PE Network Configuratoru vyberu DHCP (zkousel jsem i static, to same) a vzdy se mi vypise hlaska "Unable to start protocol driver service". Smutek Zkousel jsem i preinstalovat driver a nic. Byl bych rad, kdyby se mi to podarilo rozbehnout.. Diky vsem za rady.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 03.12.2006, 20:53 »

UBCD4Win už jsem neviděl ani nepamatuju, ale není tam někde menu, kde by se spustily síťový služby? Něco jako start network service?

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 03.12.2006, 23:19 »

Pokud máš v PE NC vypsaný název tvoji síťové karty - položka Ethernet Adapters, viz. třeba tady http://www.craftcom.net/04_ukazky/ukazky/BartPE-XPE_Craft33.jpg
tak ovladač by měl být v pořádku, protože je detekován. Předpokládám, že na tom pc, kde se o to pokoušíš síť funguje. Pro všechny případy bych ještě vyzkoušel přímo ovladače co jsou nainstalovány přímo na tvém pc. Pokud nevíš jak potřebné soubory získat se dozvíš zde http://www.craftcom.net/05_ovladace/ovladace.htm
a nebo můžeš použít utilitu z balíčku reatogoXPE reatogo_autoDriver
http://www.craftcom.net/16_bart_rxpe/bartpexpe_megapack.htm#03

Co se konfigurace síťového připojení týče (první polovina článku) http://www.craftcom.net/05_ovladace/sitovap.htm

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
ales005
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 05.12.2006, 21:10 »

Pri startu se me to zepta, zdali chci spustit sit, dam ano, vyberu DHCP nebo Static a pak vyskoci hlaska unable to install network adapter. Nahral jsem tam novy PE Configurator 2.4 a je to stejne.. Kdyz se podivam do spravce zarizeni, tak je tam spravny ovladac Realtek 8139 Family, uplne stejny jako ve Windowsech, kde funguje bez problemu.. Nevim, co dale zkusit..
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!