Craftcom
Čtvrtek, 28.03.2024, 15:14 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: vytvorenie pluginu  (Přečteno 9301 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
macko74
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 06.11.2006, 12:22 »

Prosim som vo vytvarani pluginov novacik zatial som si vytvoril len male pluginy, a potreboval by som poradit ako vytvorit plugin na soft ktory obsahuje viac nez 27 podadresarov.

Dik Martin.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 06.11.2006, 13:27 »

Pokud se ti jedná jenom o tohle, tak použij vzor pluginu, kde si v pluginu vytvoříš pouze složku files a všechny složky programu do ní nakopíruješ, viz. vzor šablony č.2 v článku Průvodce pro práci s pluginy nebo můžeš pro vytvoření použít starší verzi utility Plugin Creator, viz. článek BartPE-XPE http://www.craftcom.net/03_bart/bartpexpe.htm , pomocí které je to na pár kliknutí nebo novější utilitu Plugin Creator, která je jako součást balíčku reatogoXPE, ale její obsluha už je poněkud složitější. Takže možností je několik.

V případě, že se jedná o již složitější program, který nelze spustit bez nainstalování, tj. vytvoření potřebných registrů při jeho instalaci je nutné tyto registry vyexportovat a pomocí konvertoru tyto výsledné syntaxe připsat do souboru .inf v pluginu. V případě pluginu, který při svém spuštění potřebuje zápis na disk, lze tohle obejít tak, že se vytvoří tzv. RAM plugin, který se při spuštění nejdříve načte do Ramdisku a spustí se odsud.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
macko74
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 06.11.2006, 15:15 »

Dik za radu. Už mi to ide.


Martin.
Zaznamenáno
Adventurer
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 04.09.2008, 08:34 »

Jsem úplný začátečník a potřebuji vytvořit Live CD včetně složitějších programů které vyžadují instalaci a registraci.  Můžete mi prosím někdo podrobněji popsat jak takový plugin vytvořím ?  Jak už zde bylo popsáno že je nutné vyexportovat nastavení registrů, tak vůbec nevím jak bych to mohl udělat. Existuje na to nějaká utilitka nebo jaký je vlastně postup?
Díky.
Zaznamenáno
sparsus
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 04.09.2008, 12:45 »

Popíšu ti pouze jak vyexportovat registry z windows. Samozřejmě je to poměrně složité popsat všeobecně a ne pro každý program to bude funkční. Jak vytvořit plugin ti popisovat nebudu, to už tu někde je.
Nezapomeň, že ty hodně složité programy mají ještě některé soubory ve složce windows, system32, a program files/common files. Dále pokud budeš potřebovat i jejich aktuální nastavení, tak to se většinou ukládá do documents and settings/uživatel/data aplikací a nebo documents and settings/uživatel/local settings/data aplikací.
Zkus se také podívat, jaké jsou k dispozici již hotové pluginy na netu a v Reatogu přes plugin Download AutoHelp plugin.
Teď ten postup:
1) Klikneš na Start - Spustit
2) Napíšeš regedit a dáš Enter
3) CTRL + F a vyhledávej podle názvu programu
Pro funkčnost programu jsou potřebné registry z větví HKEY_CURRENT_USER a HKEY_LOCAL_MACHINE (ve většině případů ve složce Software).
4) Klikneš pravým tl. myši na složku programu a dáš Exportovat. To samé provedeš i v local_machine
5) registry převeď pomocí http://vb.nl.eu.org/homepage/reg2peinf.aspx nebo http://www.redcl0ud.com/files/PEReg.cab
6) takto vytvořené registry pro reatogo nakopíruj do pluginu.
Zaznamenáno
Adventurer
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 2


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 04.09.2008, 14:57 »

Díky za návod,export registrů není nic složitého,ale když k tomu přidám vše okolo tak je to složitý až moc   Vyplazuji jazyk
To vážně neexistuje program který by "vyčmuchal" všechny soubory,zápisy v registrech atd. spojené s daným programem a následně vygeneroval plugin a soubory?
Nebo třeba program který by sledoval instalaci daného programu a následně opět vygeneroval plugin a soubory ?

Teď jsem právě přečetl readme programu H7PluginBuilder a vypadá to že by to mohlo být to pravé ořechové  Mrknutí   V kombinaci s programem InstallWatch který právě monitoruje instalace by to měla být hračka i pro takového amatéra jako já,nebo s tím už máte zkušenosti a jen já to vidím růžově ??  Škleb

http://h7se.boot-land.net/H7PluginBuilder(v1.4).rar
http://www.epsilonsquared.com/anonymous/InstallWatchPro25.exe
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!