Craftcom
Neděle, 27.11.2022, 00:28 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Nefunkční Reatogo XPE po nabootování  (Přečteno 9875 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
sparsus
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 26.09.2006, 09:13 »

Zdravím,
mám problém s vytvořením reatogo XPE. Když vytvořím LiveXP, tak po nabootování mi na hlavním panelu chybí tlačítko start a téměř v celém windowsu nejsou ikony jako např. Zpět, Vpřed, Odstranit, ikony v liště Snadné spuštění atd.
Dalším problémem je, že v tomto vytvořeném LiveXP nejde spustit žádná aplikace (chtěl jsem na internet umístit fotku tohoto OS, ale nebylo jak ji uložit).
LiveXP jsem zkoušel vytvořit jak ve staré verzi, tak v nové a i v beta verzi. Do vytvářeného LiveXP jsem nepřidával žádné pluginy ani ovladače. Nastavení jsem nechal základní a nic jsem neměnil.
Největší záhadou mi ale je, že asi před rokem jsem ze stejného CD vytvořil LiveXP naprosto bez problémů. CD je čitelné a zkoušel jsem OS vytvořit na dvou počítačích.
Výsledek byl naprosto stejný.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 26.09.2006, 10:33 »

Píšeš starší verzi, tím myslíš 313-103a? Pokud ne vyzkoušej i tuhle a nebo čistě samotný progam PEBuilder ze stránek Barta (odkaz je na stránkách). Nejistější by bylo vyzkoušet i jiné instal CD, pokud máš nějaké k dispozici.

V případě, že to dělá stále a výstupní log o kompilaci nevykazuje žádnou chybu, mě napadá jedině konflikt s HW. Zkus proto odpojit všechna USB zařízení, pokud to zrovna není myš a klávesnice, před nabootováním Live CD a pak dej vědět jestli to pomohlo nebo ne. Mám pocit, že některá USB zařízení jako čtečky karet sem tam můžou dělat problém.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
sparsus
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 26.09.2006, 18:27 »

Ano je to ta starší verze. Program PEBuilder jsem zapoměl napsat. Ten jsem zkoušel taky. S tím jiným instalačním CD to bude nějakou dobu trvat, ale dříve to na něho fungovalo úplně bez problémů.
USB zařízení je v počítači jenom myš, ale i tu jsem zkusil odpojit a stále.
LiveXP jsem zkusil vytvořit na třech počítačích a nic se nezměnilo.
Ozvu se, jak seženu jiné instal. CD

Sparsus
Zaznamenáno
sparsus
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 28.09.2006, 14:59 »

Přináším nové poznatky. Sehnal jsem tři odlišné verze Instalačního CD Windows XP Professional SP2 a stále se mi nepovedlo zprovoznit LiveXP. Začal jsem podezřívat OS, který je nainstalován na počítači.
V nejbližší době ho přeinstaluji jinou verzí a LiveXP zkusím vytvořit bez nainstalování ovladačů.
Zde se mi povedlo pořídit obrázky z nefunkčního LiveWindowsu. Uložení obrázku jsem vyřešil trochu kuriózně. Všiml jsem si, že spořič fungoval bez problémů, tak jsem jednoduchý program na úpravu fotografií přejmenoval z něco.exe na něco.scr a podařilo se mi ho spustit. :shock:
Hláška při pokusu spustit nějaký program a chybějící ikony ve win. Všimněte si třeba i špatně zobrazených ikon na ploše. Náhledy taktéž nefungují.

Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 28.09.2006, 18:53 »

Moment tady něco nehraje, není mi jasné proč ti to dává cestu

Kód:
C:\Program Files\totalcmd\TOTALCMD.exe


Očividně se to snaží spouštět přímo z HDD!
Správná cesta má být

Kód:
X:\Programs\nazev_slozky\neco.exe v případě CD a v případě ramdisku pak B:\neco\nazev_slozky\neco.exe


Máš 100% v programu PEBuilder správně nastavenou cestu k souborům na instal.CD a neměnil jsi nic v nastavení programu PEBUilder v položce Nastavení? Jinak mi není jasné proč ti to píše tuto chybu.
Zkus se podívat na bootCD s reatogo (X:\) jestli máš na něm vytvořenou složku Programs a zkus spustit nějaký program přímo odtud.

Každopádně by to aspoň vysvětlovalo, proč ti nejdou spustit programy.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
sparsus
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 28.09.2006, 20:10 »

Já jsem tuto fotku uváděl pouze jako příklad. Úplně tu samou hlášku to udělá i z disku B: nebo z X:\Programs\.
Cesty jsou nastavené správně a v ReatogoXPE jsem nic neměnil.
Zaznamenáno
sparsus
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 16


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Čtvrtek, 28.09.2006, 20:18 »

Už tu mám řešení, proč to nefungovalo Smích
Asi po 20 neúspěšném pokusu se mi podařilo vytvořit funkční LiveXP.
Byl špatně nastavený vypalovací program. Místo aby to vypálil pomocí ISO-9660:1999 (207 znaků), tak to vypaloval pouze v ISO-9660 (31 znaků).
Taková banální věc a já se na ní zaseknu několik dní :x

Moc díky za ochotu pomoct, snad toto pomůže i ostatním, aby se nedopustili stejné chyby.

S pozdravem Sparsus
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #7 kdy: Čtvrtek, 28.09.2006, 23:59 »

Smích  Koukám do fóra a vidím, že už se ti to podařilo vyřešit, gratuluji, tak tahle varianta by mě ani ve snu nenapadla, ono je nejspolehlivější vypálit CD nebo DVD přímo pomocí programu PEBuilder, né nadarmo se o tom zmiňuje Bart i ve svém manuálu k programu PEBuilder.
Osobně sice pro pálení iso souborů používám DVD Decryper, kde je to na jedno kliknutí oproti Neru a nemusím nic přenastavovat  :wink:

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!