Craftcom
Čtvrtek, 28.03.2024, 18:14 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: PEBuilder, pár tipů pro ladiče  (Přečteno 3433 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 19.09.2006, 18:32 »

Pokud někdy provádíte testování a ladění pluginů, mohlo by se vám hodit pár následujících tipů, zejména v případě, kdy provádíte větší množství testů pořád dokola.

1) Máte-li v PC dva fyzické (opravdu fyzické, nestačí logické) disky, mohlo by být sestavování BartPE nebo Reatogo rychlejší, pokud máte zdrojové soubory na jednom disku a sestavujete na druhý disk. Proč? Protože soubory se kopírují po jednom a jsou-li zdrojové i "cílové" soubory na jednom disku, je tento zbytečně namáhán.
2) Nemáte-li 2 fyzické disky, zato máte velkou paměť RAM, použijte ramdisk pro uložení "cílových" souborů. Pokud použijete ramdisk popsaný v tomhe vlákně http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?p=1077#1077 - pak můžete použít souborový systém NTFS s podporou komprese a stačí nastavit menší ramdisk (pro představu: "základní" Reatogo má asi 243 MB, na komprimovaném ramdisku zabírá asi 160 MB; tj. ramdisk o velikosti 180 MB by měl stačit).



3) Jestliže testujete plugin, ve kterém provádíte úpravy, které se promítnou jen do registru, ale neovlivní přidání dalších souborů, můžete velmi podstatně zkrátit čas vytvoření druhého a dalších ISO obrazů tím, že nastavíte PEBuilder tak, aby při vytvoření ISO souboru znovu nevytvářel (tj. nekopíroval) soubory, ale pouze sestavil nový registr. Toho lze docílit jednoduchým nastavením "Nevytvářet soubory", viz



Přidejte vlastní tipy a názory (i polemiky)...

[highlight=red]edit: Přidán tip 4)[/highlight]

4) Jestliže testujete programy nevyžadující instalaci a přidáváte je do BartPE/Reatogo, není nutné vytvářet ISO úplně od začátku. Jenom zkopírujte požadovanou složku do cílového umístění a v PEBuilderu spusťte jen vytvoření ISO souboru z již existujících souborů (nebudou se znovu sestavovat), z nabídky Builder, příkaz Vytvořit ISO/CD, klávesová zkratka F5

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!