Craftcom
Pátek, 31.03.2023, 08:22 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Ikony na ploše 2x  (Přečteno 8674 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
pery
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 21.08.2006, 12:40 »

Zdravím všechny,mám takovej problém a nevím jak  ho vyřešit.Po vytvoření cd a jeho násleném najetí mám na ploše ikony všech integrovaných pluginů dvakrát.Tzn., že nejdřív jsou všechny seřazené pod sebou a potom pokřačují ještě jednou ve stejném pořadí.Pluginy jdou spustit z obou odkazů.Napadlo mě,že je to tím že mám dvoujádrový procesor,ale zas na druhou stranu to by nemělo mít vliv.Cd jsem vytvořil standardně,nic jsem nikde nenastavoval,pouze základní paramety a doplnil pluginy.Dík za nějakou radu.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 21.08.2006, 13:37 »

Neuvádíš jednu důležitou věc, tj. číslo verze reatogoXPE, pomocí které jsi boot CD vytvořil. Jsou tam totiž dosti podstatné rozdíly. Pluginy co jsi použil jsou rovněž staženy pomocí nabídky v balíčku reatogoXPE nebo jsi použil nějaké stažené odjinud? A dělají to úplně všechny programy, které mají zástupce na ploše?

Zkus se každopádně mrknout do souboru .inf v pluginu (najdeš je všechny ve složce plugin v adresáři balíčku reatogo na HDD), který má na ploše zdvojené zástupce a to na výskyt řádku, který určuje vytvoření zástupců na ploše
(níže uvedená syntaxe je pro tvorbu zástupce programu FreeCommander pro lepší představu).

Kód:
0x2, "Sherpya\XPEinit\Desktop", "FreeCommander", "%SystemDrive%\Programs\FreeCommander\freeCommander.exe"


Otevři si soubor s příponou .inf v pluginu např. v poznámkovém bloku a pomocí úpravy-najít dej vyhledat začátek uvedené syntaxe, tj.

Kód:
0x2, "Sherpya\XPEinit\Desktop"


Pokud je v pluginu souborů s příponou .inf více podívej se i do nich. Pokud vyloučíme chybu v pluginu můžeme se posunout dále.


Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
pery
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 21.08.2006, 13:55 »

Dělají to úplně všechny pluginy,že jsou 2x na ploše.Verzi Reatogo mám tu poslední 2.35 a zkoušel jsem i tu betu od těch 911,ta to dělala taky.Píšu z práce,večer se doma podívám na verze pluginů,ale mám tam Totalcommander,AcronisDD10+TI9,ERDCommander2005,Flashget,ICQLite,EverestProfesional,Irfanview,Pasword sala1.1beta,
Winrar a Nero6.Na ty syntaxe se podívám večer.Ty pluginy byly všechny pro Reatogo s tou automatickou konfigurací.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 21.08.2006, 14:26 »

Tím můžeme vliv balíčku reatogo vyloučit, pokud to dělají i starší verze reatogoXPE než je Beta. Každopádně vyzkoušej ještě pro jistotu použít na boot CD-RW nějaký programový plugin ze stránek Craftcomu, viz. tabulka s pluginy v rubrice Plugins, ty jsou ok, za ty ručím  :wink:  . Pokud by to dělalo i s tímto pluginem bude problém nutno hledat jinde.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
pery
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 21.08.2006, 19:19 »

Tak jsem to všechno znova nainstaloval s pluginama,jenom co nabízí ke stažení reatogo a je to v pořádku,vše je jen jednou.Jdu teď laborovat,který z těch pluginů,co jsem našel na netu dělá to zdvojení a napíšu,co jsem zjistil.Zatím dík
Zaznamenáno
pery
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Úterý, 22.08.2006, 10:31 »

Tak metodou pokus omyl jsem zjistil,že to zdvojení ikon na ploše dělá plugin pro Acronis Trueimage9.Můžu ti ho někam zaslat,aby ses na něj podíval proč to dělá?Docela rád bych ten plugin měl na svým cd s Reatogo.Dík
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: Úterý, 22.08.2006, 12:03 »

Ok podívám se na něj, můžeš mi jej zaslat na kontaktní adresu craftcomu nebo můžeš uvést adresu, kde jsi jej stáhnul.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
pery
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 5


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Středa, 23.08.2006, 14:16 »

Smazal jsem v souboru inf a v adresáři pre inf.dat tyhle řádky a ikony se nezdvojily.
; ++++++++++++++++++ Make Directory Profiles section +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++
[Software.AddReg]
0x2,"Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList","ProfilesDirectory","%temp%\@ProfilesDir@"
0x1,"Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList","DefaultUserProfile","Default User"
0x1,"Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList","AllUsersProfile","All Users"

[SetupReg.AddReg]
; Add ProfilesDir environment variable
0x2, "ControlSet001\Control\Session Manager\Environment", "ProfilesDir", "%temp%\@ProfilesDir@"
0x2, "ControlSet001\Control\Session Manager\Environment", "USERPROFILE", "%temp%\@ProfilesDir@\Default User"
[Software.AddReg]
; Following line added to trick True Image into running properly.
0x1, "Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\ProfileList","AllUsersProfile","Default User"
; ++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Snad to nebude mít vliv na funkčnost,budu testovat
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 kdy: Čtvrtek, 24.08.2006, 11:48 »

Díval jsem se včera zběžně na ten plugin a vše se mi zdá ok, nicméně netuším zda bude plugin fungovat po smazání položek pro vytvoření profilu uživatele - nemohu to vyzkoušet, neboť program Acronis True Image nevlastním. Podle mě může být na toto vázáno s.n., potřebný registr se před naplněním pluginu kopíruje pomocí souboru s příponou .cmd.
Každopádně bych se ještě před smazáním syntaxe pro vytvoření profilů podíval nejdříve na RAM, tj. disk X: kolikrát jsou tam profily uživatele vytvořeny (jestli nejsou zdvojeny). Tím nemám na mysli názvy složek pro profily, protože mohou být rozdílné, ale jejich obsah. Zkus se ještě mrknout na fórum 911cd.net, kde by to mohlo být už řešeno.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!