Craftcom
Neděle, 11.04.2021, 16:13 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 2 [3] 4   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Reatogo-25-6a  (Přečteno 43370 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #30 kdy: Sobota, 17.12.2005, 16:51 »

Těžko říct, nezkoušel jsem obnovu, ale pouze zálohu, tak to netuším, natož zálohu vytvořenou ještě pod Win na hdd.
Dle mě by to mělo jít normálně, protože používá stejné soubory jako ve WinXP nainstalovaných na hdd, takže by tam podle mě neměl být rozdíl.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #31 kdy: Čtvrtek, 22.12.2005, 21:47 »

Ahoj,
ztratily se mně programy na vypáleném cd z nabídky Start a z Plochy ,vlastně je tam nemohu dostat.
Jaká je situace s koupi Reotaga u nás?Dá se už někde zaplatit.
Dík a ahoj
vlasta
Hezké svátky
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #32 kdy: Pátek, 23.12.2005, 01:51 »

Citace: "vlasto"

Jaká je situace s koupi Reotaga u nás?Dá se už někde zaplatit.
vlasta

http://www.jimaz.cz/  
( http://www.jimaz.cz/registrace/registrace_main.html )
nabízí zprostředkování SW i mimo katalog http://www.jimaz.cz/registrace/cenik.php
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #33 kdy: Pátek, 23.12.2005, 23:29 »

Ahoj,
několik dní jsem tady nebyl.

To CD předtím normálně fungovalo, co se oněch zástupců týče ?

No vzhledem k tomu jaká by s tím musela být agenda a jak známo český člověk nerad dává jakoukoliv byť i malou částku za software, tak to nemá smysl, zřejmě bude nejrozumnější v případě zájmu obrátit se na uvedený odkaz, který ti už tady poskytnul bob57_cz.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #34 kdy: Úterý, 27.12.2005, 21:05 »

Moje první vytvořená cd měla v nabídce Start a na Ploše programy jako v WIN XP.Nabídky se rozbalovali s programy které se zařadily do svých správných skupin.Pak to přestalo takhle fungovat a Plocha i nabídka Start je prázdná.Složka Tento počítač tyto programy-pluginy obsahuje a dají se normálně otevřít.Licenci jsem si zakoupil,otevřela se i jiná nastavení ale programy do nabídky Start a Plochy nemohu dostat.
Ahoj
vlasta
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #35 kdy: Středa, 28.12.2005, 17:27 »

Ahoj vlasto,

to je divné, ještě jsem se s takovou chybou nesetkal, aby to nejdříve normálně fungovalo a potom už ne  :napad02: .
A jedná se opravdu o původně vytvořené CD a né již nově vytvořené ? A na jiném PC se to chová stejně ?
Neměnil jsi něco při bootování v reatogoLogon nebo při samotném bootování nehodí to nějakou chybovou hlášku ?

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #36 kdy: Středa, 28.12.2005, 20:20 »

Ahoj Crafte,
já jsem se asi špatně vyjádřil a omlouvám se.To že to normálně fungovalo,jsem chtěl říct toto:dříve vytvořená cd měla nabídku Start a Plochu tak jak má býti u Win XP.Nové vytvořená cd mají již plochu a start nabídku prázdnou.Samozřejmě,že jsem s programem pracoval při nabootování ,ale nevím kde tyto funkce zapnout aby se dostaly do nabootování.
Díky vlasta :roll:
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #37 kdy: Středa, 28.12.2005, 22:11 »

Aha teď už mi to dává nějaký smysl.

Zkus nejdříve spustit online aktualizaci balíčku reatogoXPE. Neměnil jsi nějaká nastavení v reatogoLogon v některém z boot profilů ? Používáš (máš stažené i jiné shelly) nebo jenom základní Explorer (shel XPE) ?

Tady ti vložím pro orientační přehled nastavení bootprofilu č. 3, který je jako výchozí pro reatogoLogon. Mám jej ovšem trochu upravený podle vlastních potřeb, tak nemusí všechno sedět do puntíku. Tak se na to mrkni a porovnej si to, hlavně nabídku č. 9 co tam máš nastaveno za shell a taky jestli tam nemáš nějaké nesmyslné volby v podobě X a pod.
Tak mě ještě napadlo, že jsi psal, že už máš plnou verzi reatogoXPE a máš zaplou položku "Klasická nabídka Start" na hlavním panelu v položce Jiné volby ?
Reatogo PE Builder ti nehlásí žádnou chybu při vytváření konečného ISO souboru ?

Cesta ke spuštění nastavení reatogoLogon je C:\reatogo-25-6a\plugin\reatogo_Logon\Config_BootProfiles.cmd

BTW. U některých nabídek jsou samozřejmě ještě další podnabídky, ale to už bych se uklikal, kdybych to měl všechno tady vkládat  ;o) .



Kód:

HLAVNI NABIDKA :

==============================================================================
CONFIGURATION of BootProfiles
==============================================================================
[BootProfiles]
------------------------------------------------------------------------------
Current BootProfile descriptions
[1] SIMPLE (Ram, NTFS, RAMDRV data, Nu2Menu)
[2] LIGHT (Ram, NTFS, RAMDRV data, basic PnP)
[3] STANDARD (Ram auto, NTFS, RAMDRV data, basic PnP, Net, 1024x768)
[4] LOW RAM (Pagefile 128M, VDisk 200M, NTFS, RAMDRV data)
[5] SUPER (AutoRam, NTFS, R-data, Pnp full, Net share, RAS, WiFi, 1024x768)
[6] Custom1 (Ram 32M, NTFS-C, R-data, PnP basic, COMPorts, 800x600)
[7] Custom2 (Ram auto, FAT32, RAMDRV data, PnP full)
[8] Custom3 (PF GUI, AutoRam, NTFS, R-data, PnP full, PenetCFG, RAS, 1024)
[9] Custom4 (VDisk 500M, NTFS, RAMDRV data, PnP basic, NET DHCP)

Select a profile to configure with [1-9] or

[D] Set default boot profile (Current Setting: 3)
[T] Set default AutoLogon timeout (Current Setting: 20 seconds)

[I] Import Default BootProfile Settings
[S] Save Current Settings (and return to this dialog)
[X] Exit (without saving changes)

[ ] just hit ENTER to save any changes and exit...
==============================================================================
Type your choice :


Kód:

Profil č. 3 :

BootProfiles  > [3]
------------------------------------------------------------------------------
DESCRIPTION: STANDARD (Ram auto, NTFS, RAMDRV data, basic PnP, Net, 1024x768)
LABEL:       Standard
Settings Summary:
1. PageFile Initialization           [ ]
2. RAMDRV Volume Initialization      [x]
3. RAMDRV Filesystem Initialization  [x]
4. PnP Initialization                [x]
5. Network Initialization            [x]
6. Display Initialization            [x]
7. Run Multimedia script             [ ]
8. Run Applications script           [ ]
9. Logon Shell                       Explorer
10. AutoLogon timeout (secs)          20
D  Set BootProfile description
L  Set BootProfile label
X  Exit
==============================================================================
Type your choice :


Kód:

Nabídka č. 1 :

BootProfiles  >  3  > [PageFile Initialization]
------------------------------------------------------------------------------
Current status: PageFile Initialization is ENABLED
[-] Disable PageFile Initialization.
[+] Enable  PageFile Initialization.

[x] Exit

Type + or - to enable or disable PageFile Initialization
Type {number} of the parameter you want to configure
==============================================================================
Type your choice:


Kód:

Nabídka č. 2 :

BootProfiles  >  3  > [RAMDRV Volume Initialization]
------------------------------------------------------------------------------
Current status: RAMDRV Volume Initialization is ENABLED
[-] Disable RAMDRV Volume Initialization.
[+] Enable  RAMDRV Volume Cofiguration.
[1] RAMDRVType = ram
[2] RamDriveSize = 256M
[3] VDiskSize = 300
[4] VDiskHostDrive = $D1
[5] CustomRamDrvInit = 0
[6] CustomRamDrvInitCmd = $empty$

[x] Exit

Type + or - to enable or disable RAMDRV Volume Initialization
Type {number} of the parameter you want to configure
==============================================================================
Type your choice:


Kód:

Nabídka č. 3 :

Current status: ENABLED
[-] Disable RAMDRV Filesystem Initialization.
[+] Enable  RAMDRV Filesystem Initialization.
[1] RAMDRVFormat = NTFS
[2] RAMDRVCreateData = 1
[3] CustomRamDrvFSInit = 0
[4] CustomRamDrvFSInitCmd = $empty$

[x] Exit

Type + or - to enable or disable RAMDRV FileSystem Initialization
Type {number} of the parameter you want to configure
=======================================================================
Type your choice:


Kód:

Nabídka č. 4 :

BootProfiles  >  3  > [PnP Initialization]
--------------------------------------------------------------
Current status: PnP Initialization is ENABLED
[-] Disable PnP Initialization.
[+] Enable  PnP Initialization.
[1] PnPDetection = full
[2] HwPNPParams = $empty$
[3] DetectNetDevices = 1
[4] DetectUSBDevices = 1
[5] DetectDisplayDevices = 1
[6] DetectComPorts = 1
[7] CustomPnpInit = 0
[8] CustomPnpInitCmd = $empty$

[x] Exit

Type + or - to enable or disable PnP Initialization
.Type {number} of the parameter you want to configure
==============================================================
Type your choice:


Kód:

Nabídka č. 5 :

BootProfiles  >  3  > [Network Initialization]
-----------------------------------------------------------------
Current status: Network Initialization is ENABLED
[-] Disable Network Initialization.
[+] Enable  Network Configuration.
[1] NetworkingGUI = penetcfg
[2] NetGUIParams = /UseProfile:penetcfg-craft.ini
[3] DHCP = 0
[4] RAS = 0
[5] WIRELESS = 0
[6] Sharing = 0
[7] ComputerName = Craft
[8] WorkgroupName = SKUPINA
[9] AdministratorPass = secret
[10] CustomNetInit = 0
[11] CustomNetInitCmd = $empty$

[x] Exit

Type + or - to enable or disable Network Initialization
Type {number} of the parameter you want to configure
=================================================================
Type your choice:



Kód:

Nabídka č. 6 :

BootProfiles  >  3  > [Display Initialization]
------------------------------------------------------------------------------
Current status: Display Initialization is ENABLED
[-] Disable Display Initialization.
[+] Enable  Display Configuration.
[1] ResolutionX = 1280
[2] ResolutionY = 1024
[3] MaxBitsPerPixel = 32
[4] MaxRefreshRate = 70
[5] CustomDisplayInit = 0         .
[6] CustomDisplayInitCmd = $empty$

[x] Exit

Type + or - to enable or disable Display Initialization
Type {number} of the parameter you want to configure
==============================================================================
Type your choice:


Kód:

Nabídka č. 7 :

Type your choice : 7
PARAMETER:     "InitMultimedia"
DESCRIPTION:   Start custom script for Multimedia initialization
Current value: 0

Supported VALUES:   {0} to disable or {1} to enable
-----------------------------------------------------------------
Enter NEW value or SPACE to clear or ENTER to quit :


Kód:

Nabídka č. 8 :

Type your choice : 8
PARAMETER:     "InitApplications"
DESCRIPTION:   Start custom script for Applications initialization
Current value: 0

Supported VALUES:   {0} to disable or {1} to enable
-----------------------------------------------------------------
Enter NEW value or SPACE to clear or Enter to quit :


Kód:

Nabídka č. 9 :

Type your choice : 9
PARAMETER:     "Shell"
DESCRIPTION:   Auto-select a shell in ReatogoLogon Shell list
Current value: Explorer

Supported VALUES:   TEXT
-----------------------------------------------------------------
Enter NEW value or SPACE to clear or ENTER to quit :


Kód:

Nabídka č. 10 :

Type your choice : 10
PARAMETER:     "SelectionTimeout"
DESCRIPTION:   Number of seconds for Shell Auto-Logon
Current value: 20
Supported VALUES:   NUMBER
-----------------------------------------------------------------
Enter NEW value or SPACE to clear or ENTER to quit :



Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #38 kdy: Sobota, 31.12.2005, 10:53 »

Ahoj Crafte,
tak jsem to opravdu zprovoznil,nevím ale kde byla chyba?Možná bylo málo paměti.Trápí mně poslední věc/snad poslední/
Nemůžu dostat do bootu při vytváření cd to,aby se načetly parametry pro připojení k internetu.Když je zadám po spuštění boot cd ručně tak jo.V penetcfg to je vyplněné,ale nedostane se to do bootu.Nevíš kde je chyba?
Přeji všem  hezký Nový rok 2006.
Ahoj
vlasta :wink:  :lol:
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #39 kdy: Sobota, 31.12.2005, 11:49 »

Ahoj Vlasto,

sice se ptáš Crafta, ale zkusím se taky přidat.
Citace
Nemůžu dostat do bootu při vytváření cd to,aby se načetly parametry pro připojení k internetu.Když je zadám po spuštění boot cd ručně tak jo.V penetcfg to je vyplněné,ale nedostane se to do bootu.

Není mi úplně jasný na co přesně se ptáš. Jde o konfiguraci připojení k internetu pro Reatogo nebo o nastavení sítě? To první je popsaný tady:

Citace

Stačí přidat soubor rasphone.pbk ... no je to tam popsaný.

Pokud jde o nastavení sítě, mohlo by to být v profilu ...

Pavel
Zaznamenáno
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #40 kdy: Sobota, 31.12.2005, 14:01 »

Ahoj Pavle,
připojení k internetu mně v Reatogu nejde, protože tam nedostanu IP a jiné adresy./IP,DNS,Gatway.../Než začnu vypalovat tak v pntcfg jsou hezky vypsané.Nevím jak to udělat aby se načetly do bootdisku .
Ahoj
vlasta
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #41 kdy: Sobota, 31.12.2005, 14:16 »

Citace
připojení k internetu mně v Reatogu nejde, protože tam nedostanu IP a jiné adresy./IP,DNS,Gatway.../Než začnu vypalovat tak v pntcfg jsou hezky vypsané.Nevím jak to udělat aby se načetly do bootdisku .

No, už vím co máš na mysli. Nicméně, pokud se pomocí Reatogo chceš připojit k internetu úplně stejně jako ve svých WinXP, pak si myslím, že by sis měl přečíst ten článek: soubor rasphone.pbk obsahuje vše potřebné pro připojení (v mém případě to tak je, i když já dostávám IP dynamicky), ale výchozí bránu a DNS musím mít taky vyplněnou, přesto ji nikde nezadávám - to bude v tom rasphone.pbk. Takže se na to zkus podívat, jestli to vyřeší tvůj problém.

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #42 kdy: Neděle, 01.01.2006, 17:39 »

Ahoj datone,

myslím, že vím v čem je problém, taky jsem jej řešil s nástupem reatogoLogon a dokonce jsem dal do fóra již dříve i přímej odkaz na forum 911cd.net, kde je přesný postup jak to vyřešit, viz. http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?t=16

Jinak pro neznalé EN se musí samozřejmě nejdříve vyplnit soubor penetcfg.ini případně mít vytvořen vlastní síťový profil.

Potřebný návod s názvem Síťová připojení jsem dal do aktualizované rubriky Ladíme BartPE-XPE.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
kvajda
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 1


Zobrazit profil
« Odpověď #43 kdy: Pátek, 24.02.2006, 16:16 »

Dobrý den,
jsem tady nový a hledám odpověď na otázku,kterou jsem tady nenašel.Chtěl jsem instalačku XP profi zmenšit o nepoužívané soubory,např.Mesengera a Jazykové mutace.Použil jsem NLite verze 1.03 a zároveň jsem do toho integroval SP2.Výsledný soubor jsem použil jako zdrojový pro ReatogoXPE a co čert nechtěl,bylo tam přes 200 chyb,takže žádný soubor se nevytvořil.Jak bych měl správně postupovat,zřejmě někde dělám chybu,lze tu instalačku zmenšit nějak jinak?
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #44 kdy: Pátek, 24.02.2006, 16:31 »

Doporučuji si přečíst poslední odstavec článku Reatogo Lite (tip 99), kde se o tomto Pavel zmiňuje.

http://www.craftcom.net/05_ovladace/reatogo_lite.htm

BTW. Nicméně pokud se vyskytne byť jedna chyba proces vytváření a tím výsledného souboru ISO se automaticky přeruší.
Ale lze jej spustit poté ručně pomocí klávesy F5 nebo Builder - Vytvořit CD/DVD (F5) a vyzkoušet jeho funkčnost až na samotném boot CD nebo DVD.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: 1 2 [3] 4   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!