Craftcom
Neděle, 11.04.2021, 15:34 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2] 3 4   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Reatogo-25-6a  (Přečteno 43354 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #15 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 11:18 »

Citace: "vlasto"
Ahoj,
vymazal jsem ten řádek a hlásí to zase chybu na jiném a to 21647 která je ="AXSAKI SCSI Controller".Takže je to pro mně asi zakleté.
Vlasta


Tak to nevím ...

Zkus si najít plugin, ve kterým je text "AXSAKI SCSI Controller" a podívej se jestli v něm není něco divnýho, nebo ho zakaž (enable=0).

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #16 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 12:01 »

Jak to všichni děláte, že vám to háže chyby ?

Základní pravidlo :
Vyzkouším vytvořit na CD-RW boot CD ze základního balíčku reatogoXPE bez přídavných pluginů a pokud vše bude v po?ádku, což lze poznat už při tvorbě samotného iso souboru a teprve poté přidávám další vlastní pluginy, protože tak mohu vyloučit případné systémové chyby na zákl. instal. CD, ať už z důvodu nečitelnosti nebo CD z "druhé ruky".

BTW. U starší verze balíčku reatogoXPE 313-103a byl rozdíl u použití verze XP Pro a Home. U verze Home bylo zapotřebí použít ještě 3ks opravných souborů, jinak kompilace skončila chybou, což však u nové verze balíčku ReatogoXPE 25-6a už není potřeba, protože funguje jak s verzí Pro, tak i Home a máme to oficiálně potvrzeno i od autora programu.
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #17 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 15:02 »

Ahoj,
konečně jsem na to přišel.Dělal jsem vše dle návodu a stále to samé.Hlásilo to chybu při startu.Zkoušel jsem program vymazat a znova naistalovat.Vše špatné.Při poslední instalaci jsem nezapnul AUTODRIVER a to je ono.Pravděpodobně,/stále to ladím/je chyba v ovladači AXSAKI SCSI Controller.Pokud ho neaktivuji tak to jede.Mám ještě pár otázek a prosím o odpověď:
1/Vytvořené cd funguje jenom na tom počítači kde bylo vytvořeno? U dcery na PC mně to nenašlo HD.
2/PLuginy fungují samstatně ,nebo některé jenom když ten program je v počítači?
3/Jak aktivuji připojení k nternetu.Stejně jako v PC.Nastavit hodnoty?
4/Kolik stojí nadstavba-Premium.
Zatím vše a je to prima program.

Vlasta
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #18 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 17:13 »

Předpokládám, že to máš plugin pro SATA disk (AXSAKI SCSI Controller).

1. Samozřejmě, že ne, funguje na každém, nehledě na HW, akorát pokud chceš používat i jiný nestandardní HW musíš mít potřebné ovladače na CD v podobě pluginu. Pokud má tvoje dcera disk ATA neměl by být problém v detekci disku, podle vlastních zkušeností zatím mé vyrobené CD fungovalo všude, co jsem testoval.
U SATA je to horší, protože je potřeba mít samozřejmě potřebný ovladač na CD. Osobně to řeším tak, že mám na CD dosti slušnou škálu ovladačů v podobě pluginů, čímž se jeho kompatibilita zvyšuje i v případě onoho SATA disku.

2. Plugin již obsahuje onen program a nebo jej při tvorbě iso souboru pro CD překopíruje z HDD, kde je program nainstalovaný. Tohoto využívají některé pluginy od Reatogo, ale standardně už plugin obsahuje potřebný program, který se jenom přenese do iso. Takže není potřeba, aby byl program na PC, je totiž umístěn již na výsledném CD.

3. Nepíšeš co máš za typ připojení (dialup, wifi, gprs ...), každopádně viz. rubrika Síťová připojení http://www.craftcom.net/06_sitovap/sitovap.htm a rovněž řešení případných problémů najdeš tady ve foru v rubrice Řešení problémů, viz. fórum 911.cd.net

4. Když klikneš na hl. panelu na tlačítko premium, zjistíš i cenu registrace. Bohužel ještě stále není dořešena otázka platby pro české a slovenské uživatele co se týče platby v kč/sk, takže zatím je možnost platby pouze v euro pomocí kreditní karty. Ale třeba se to podaří nějakým způsobem vyřešit už jsme o tom s autorem několikrát hovořili.

Prima to je, ale nebýt komunity okolo Reatoga, tak asi je pouze klasická verze od Barta v několika modifikacích :wink:
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #19 kdy: Středa, 23.11.2005, 08:19 »

Ahoj,
mám zase problem a prosím o radu.
Připojení k internetu mám WI-FI,auto driver mně našel ovladač na siťovku.Dal jsem zkonfigurovat připojení, ale stále nemohu dosáhnou jej zprovoznit.Kde je chyba?

Co a a jaký význam máji klávesnice f 1 až x při startu.

Jak jsem psal již dříve,že mně to nenačte hd u dcery na počítači,tak jsem tam musel nainstalovat při startu ovladač na řadič a je to ok.

Vracím se zpátky k problému.Jak mám odstranit problém, který jsem popisoval již dříve s autodriverem.Nechtělo to ten driver na AXSAKI SCSI CONTROL. HD mám ATA.

Ahoj a dík
Vlasta
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #20 kdy: Středa, 23.11.2005, 08:47 »

Citace
Připojení k internetu mám WI-FI,auto driver mně našel ovladač na siťovku.Dal jsem zkonfigurovat připojení ale stále nemohu dosáhnou jej zprovoznit.Kde je chyba?


To je těžký říct. Především, po nabootování Reatogo je dobrý ve vlastnostech zástupce "install devices" (je na ploše) přidat do cesty ke spustitelnýmu souboru na konec 2 přepínače /a /u a poklepat na tom zástupci aby se spustil a doinstaloval se HW. Pak se podávat ve správci HW jestli tam ta wifi síťovka je. Potom v pluginu PENETCFG spustit exe soubor (penetcfg.exe) a nakonfigurovat ip, masku, skupinu, dns, ...

Potom spustit síťový služby (network service) a bezdrátový služby (wireles services) - k tomu bude asi potřeba plugin wireless.

Pavel
Zaznamenáno
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #21 kdy: Středa, 23.11.2005, 21:04 »

Ahoj,
odkaz na stažení  souboru  PENETCFG je nefunkční.Neznáte jinou cestu.
Dík
Vlasta
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 kdy: Pátek, 25.11.2005, 15:51 »

1. Článek "Síťová připojení" jsem dneska aktualizoval. Autor už zrušil odkaz na soubor, ale je stále ke stažení původní verze penetcfg, tak jsem upravil i odkaz na něj.

2. Klávesy F1 až F9 slouží pro přímou volbu boot profilu, který chceme použít (standardně je přednastavený F3 bez nutnosti cokoliv mačkat). F11 je pro zobrazení text. menu pro výběr možností před spustěním reatogoXPE. Tyto profily jsou sice již přednastaveny, ale pro zkušenějšího uživatele není problém si je přizpůsobit k obrazu svému, jako je třeba volba shellu, konfigurace sítě, rozlišení monitoru, velikost virtual disku a ramdisku, nastavení pagefile atd. Chystáme o tom vytvořit nějaký průvodce nastavením, ale zatím jsme se k tomu ještě nedostali, momentálně ještě řeším přechod databáze fóra a stránek na nový server, takže času už moc nezbývá a Pavel na tom časově není lépe.
Podrobnější info je tady http://www.reatogo.de/sample/ReatogoLogon.htm#bootphases

Citace
Pravděpodobně,/stále to ladím/je chyba v ovladači AXSAKI SCSI Controller. Pokud ho neaktivuji tak to jede.


Stále jsi ale neuvedl pro co konkrétně je ovladač AXSAKI SCSI CONTROL určen a pro co jej potřebuješ, podle toho co jsi napsal, tak jsem pochopil, že to je ovladač pro SATA disk a ty máš ATA.

Tady je syntaxe pro driver plugin pro tu síťovku :

Kód:
; PE Builder v3 plugin INF file for
; Network Adapter SIS 900


[Version]
Signature= "$Windows NT$"

[PEBuilder]
Name="340     Network Adapter SIS 900"
Enable=1

[SourceDisksFiles]
;Sis 900
sisnicxp.sys=4,,1
oem22.inf=20,,1



Dále je potřeba vytvořit složku třeba s názvem sis900 a do ní nakopírovat soubory "sisnicxp.sys" a "oem22.inf" dle podkladů, které jsem našel v poště a uvedenou syntaxi v podobě souboru např. net.inf

Tyto níže uvedené syntaxe není zapotřebí, mělo by se jednat pouze dle přípony o nějakou jazykovou lokalizaci (language), takže dle mě nemusí být ani obasaženy v pluginu, ale chce to vyzkoušet.

0404.lng=1,,1
040c.lng=1,,1
0411.lng=1,,1


Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #23 kdy: Úterý, 13.12.2005, 13:42 »

Ahoj,,
zkoušel jsem si ze spuštěného Reatoga provést obnovu zálohy v WinXP.Nešlo mně to.Je nějaká cesta jak toto zprovoznit?
Děkuji
vlasta :lol:
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Úterý, 13.12.2005, 13:53 »

Citace
zkoušel jsem si ze spuštěného Reatoga provést obnovu zálohy v WinXP.Nešlo mně to.Je nějaká cesta jak toto zprovoznit?

Takže: čím jsi tu zálohu vytvořil? Mluvíš o bodech obnovení nebo o něčem jiným? Musíš nám popsat co a jak jsi udělal při vytváření té zálohy, teprve pak ti můžeme poradit jak ji obnovit ...

Pavel
Zaznamenáno
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #25 kdy: Úterý, 13.12.2005, 14:08 »

Ahoj,je vytvořena :programy,příslušenství,zálohování ve Win XP Backup..
To nejsou body obnovení.

vlasta
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #26 kdy: Úterý, 13.12.2005, 23:14 »

Ahoj,

teď nevím jestli už poslední verze reatogoXPE obsahuje standardně položku zálohování, ale každopádně by to mělo jít, Reatogo má pro tento účel na svojich stránkách ke stažení autohelp plugin Backup Plugin for WinPE, což je zálohování známé z winXP, kdysi dávno jsem jej zkoušel, aspoň co se vytvoření zálohy týče (obnovu jsem již netestoval).

* Stažení pluginu se provede stejně jako kdyby jsi prováděl aktualizaci balíčku reatogoXPE.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #27 kdy: Středa, 14.12.2005, 10:28 »

Ahoj,
plugin jsem nainstaloval,zkusil jestli fungfuje-zakázat -povolit.Vše v pořádku, ale po najetí a příkazu vytvořit nebo obnovit zálohu se nic neděje.Vlastně to hlásí že akce nemohla býti dokončena.
Víš jak na to?
Děkuji
vlasta
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #28 kdy: Středa, 14.12.2005, 22:22 »

Ahoj vlasto,

takový dotaz a spustil jsi nejdříve soubor !autoHelp_Backup.cmd co je v pluginu ? Bez toho je ten plugin prázdný a tudíž nefunkční, i když v PEBuilderu půjde zapnout (aktivovat) a pokud vytvoříš výsledné bootCD, plugin samozřejmě nebude funkční.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
vlasto
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 37


Zobrazit profil
« Odpověď #29 kdy: Pátek, 16.12.2005, 07:31 »

Ahoj,děkuji za odpověď.
Plugin je aktivní,už včera jsem ho zprovoznil.Zálohy  a obnovy však vytváčí  pouze svoje.Tím chci říc,že neobnoví zálohu vytvořenou před tím z Win.Je to tak dobře nebo zase jsem někde něco vynechal ?
Ahoj
vlasta
Zaznamenáno
Stran: 1 [2] 3 4   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!