Craftcom
Úterý, 29.09.2020, 23:19 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: AutoIt 3  (Přečteno 14399 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 04.07.2006, 12:56 »

Tak jsem narazil na zajímavou věc, Autoit tomu říkají, jedná se o skriptovací jazyk pro Win, umí to dokonce kompilovat skripty do spustitelnýho exe souboru, více info na http://www.autoitscript.com/autoit3/

Občas sem hodím nějakej ten skriptík...

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Úterý, 04.07.2006, 13:33 »

Skript zjistí celkovou a volnou fyzickou paměť

Kód:
$mem = MemGetStats()
MsgBox(0, "Paměť:", "Celkem: " & $mem[1]/1024 & " MB" & @CRLF & "Volná: " & $mem[2]/1024 & " MB")


Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 04.07.2006, 13:35 »

Skript zjistí souborový systém, celkovou velikost a volné místo na disku C:

Kód:
$FS = DriveGetFileSystem( "c:\" )
$ST = DriveSpaceTotal( "c:\" )
$SF = DriveSpaceFree( "c:\" )

MsgBox(4096,"Disk C:", "Souborový systém: " & $FS & @CRLF & "Celková velikost: " & $ST & " MB" & @CRLF & "Volných: " & $SF & " MB")


Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 04.07.2006, 13:36 »

Skript vypíše všechny nalezené disky, jako např. A:, C:

Kód:
$var = DriveGetDrive( "all" )
$all = ""
If NOT @error Then
;    MsgBox(4096,"", "Found " & $var[0] & " drives")
    For $i = 1 to $var[0]
;        MsgBox(4096,"Drive " & $i, $var[$i])
$all = $all & $var[$i] & " "
    Next

EndIf
MsgBox(4096,"Disky:", "Nalezeny disky" & @CRLF & $all)


Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 04.07.2006, 13:37 »

Skript vypíše názvy (volume label) všech disků v PC, místo nedefinovaného názvu zobrazí jedničku

Kód:
$var = DriveGetDrive( "all" )
$all = ""
If NOT @error Then
;    MsgBox(4096,"", "Found " & $var[0] & " drives")
    For $i = 1 to $var[0]
;        MsgBox(4096,"Drive " & $i, $var[$i])
$all = $all & $var[$i] & " " & DriveGetLabel( $var[$i] ) & @CRLF
    Next

EndIf
MsgBox(4096,"Disky:", "Nalezeny disky" & @CRLF & $all)

Pavel
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 18.03.2007, 04:02 »

nebyl by skript kterej by pri skenovani disku nodem32 potvrzoval automaticky smazani nalezenych viru ? popripade nahled do tohojak takovej skript vyrobit
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Neděle, 18.03.2007, 10:16 »

Myslím, že tohle by šlo udělat. Dej sem náhled toho okna, co ti vyskočí, když NOD najde vir a nabídne ho ke smazání.

Pavel
Zaznamenáno
pancho.villa
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 39


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Neděle, 18.03.2007, 20:41 »

Pavle omlouvam se ti za svou nepozornost  --NOD ma v nastaveni moznost mazat nalezene viry pri skenovani
Zaznamenáno

pancho villa
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Neděle, 18.03.2007, 20:49 »

OK, nic se neděje, díky za info.

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!