Craftcom
Úterý, 07.12.2021, 19:46 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jak na internet?  (Přečteno 12509 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Radovan Tuček
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 34


Zobrazit profil
« kdy: Čtvrtek, 15.06.2006, 23:33 »

Při startu se mi sice spustí program který má zajistit síťové spojení, ale vžicky zmrzne
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pátek, 16.06.2006, 07:48 »

Bylo by dobrý napsat víc podrobností, na takhle položenou otázku se nedá odpovědět. Máš plugin pro svou síťovou kartu? Máš nastavenou IP adresu a masku podsítě, výchozí bránu? Co používáš pro "spuštění sítě"?

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Sobota, 24.06.2006, 08:57 »

Haló Radovane, tak jak je to s tvou odpovědí, máš zájem to vyřešit?

Pavel
Zaznamenáno
djtomo
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Pondělí, 30.10.2006, 16:25 »

ani mne v BartPE nejde siet
testovane cez VMware - bridged ethernet, na LANke je DHCP server
v reatogoXPE a linuxe siet funguje
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #4 kdy: Pondělí, 30.10.2006, 20:25 »

Předpokládám, že tento návod jsi už četl http://www.craftcom.net/05_ovladace/sitovap.htm
Pokud ano zkoušel jsi ReatogoXPE přímo nabootovat mimo VMware a síť. připojení je funkční i v tomhle případě? Ono někdy některé věci pod virtul. pc fungují a po klasickém nabootování je skutečnost někdy rozdílná, to už poznal i Pavel při experimentování se zvukovkou a já se o tom už taky dávno přesvědčil Úsměv

Za předpokladu, že jsi tohle zkoušel a síťovka se detekuje, tj. je zobrazena i v PE Network Configurator  http://www.craftcom.net/04_ukazky/ukazky/BartPE-XPE_Craft33.jpg
můžeme považovat plugin pro síťovku za funkční.
Je tomu tak i v případě BartPE? Pokud ano vyzkoušej zadat potřebné údaje pro připojení do konfigurátoru ručně, které jsi dostal od poskytovatele připojení, jestli se připojení rozběhne nebo ne.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
djtomo
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Pátek, 03.11.2006, 18:01 »

uz som to vyriesil, PE Network Configurator nefunguje s ceskym windowsom, s anglickym to ide Úsměv
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Pátek, 03.11.2006, 21:27 »

Citace
PE Network Configurator nefunguje s ceskym windowsom

Určitě? Já teda se sítí v BartPE nemám takový zkušenosti, ale nezdá se mi to. Počkám si, co na to řekne Craft.

Pavel
Zaznamenáno
djtomo
Nováček
*
Offline Offline

Příspěvků: 4


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Pátek, 03.11.2006, 23:02 »

Robil som s tymto: Microsoft.Windows.XP.Professional.Corporate.SP2.Integrated.October.2006.CZECH.iNT-SWAMP a Microsoft.Windows.XP.Corporate.Edition.SP2.Integrated.Czech-PiSO - siet nefunguje, ostane sa zda ze funguje ako ma.
Microsoft.Windows.XP.Professional.Corporate.SP2.Integrated.October.2006.MULTI.IMAGE-ETH0 - funguje
ale aj tak su na siet najlepsie *OPPIXi Mrknutí su rychlejsie, krajsie a zadarmo
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Pátek, 03.11.2006, 23:28 »

djtomo,

evidentně tady píšeš o nelegálním použití WinXP. Na to tady nejsme zvědaví. Prosím tě, abys tady už nepsal příspěvky obsahující (byť nepřímo) info o warezu.

Děkuji,
Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 kdy: Sobota, 04.11.2006, 15:46 »

Pro tebe a všechny ostatní platí co už řekl Pavel, warez tady nepodporujeme.

Citace
ale aj tak su na siet najlepsie *OPPIXi  su rychlejsie, krajsie a zadarmo


Pokud si vzpomínám, tak tohle Live distro je založeno na Knoppixu a určeno hlavně pro multimediální použití, takže než krást na P2P sítích instalace, je lepší použít tyto free Live distra na tom se spolu shodnem. Ještě ti tam chybí za slovem zadarmo a bez práce  :fakt:

Nicméně problém se síťovkou jsem už zaznamenal u více uživatelů používající klasickou verzi BartPE bez pluginu XPE, každopádně česká lokalizace instal. CD s winXP s tím nemůže mít souvislost. Většinou se jedná o problém při načítání ovladačů pro síťovou kartu. Takže buď je problém v nesprávném typu ovladače pro daný typ síťové karty nebo se někdy může vyskytnout problém s novou verzí PE Network Configurator 2.30. Proto tady dávám odkaz ke stažení i starší verze 2.0, která je součástí pluginu network obsaženého ve starších verzích programu PEBuilder. Při použití této starší verze je nutné původní verzi pluginu, tj. penetcfg z adresáře plugin smazat a nahradit jej pluginem network, který po stažení nejdříve rozbalíme.
Doporučuji si rovněž stáhnout plugin HWPnP03, o kterém jsem již taky dříve psal. Umožňuje detekci všeho HW na daném PC po nabootování s BartPE.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #10 kdy: Sobota, 04.11.2006, 17:06 »

Tak paměť mi ještě zatím slouží  Úsměv

NMM-Oppix
http://www.networkmultimedia.org/index.html

nicméně daleko snažší je geexbox
http://www.geexbox.org/en/downloads.html


Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!