Craftcom
Pondělí, 23.07.2018, 19:22 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Problem s ovladaci grafiky v I915GM chipsetu  (Přečteno 10602 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 04.06.2006, 09:37 »

Udelal jsem plugin dle navodu zde:
http://www.craftcom.net/05_ovladace/ovladace.htm
Celkem zadny problem, trochu vopruz, souboru je hejno. Pred vytvorenim Reatogo (reatogo-25-6a) jsem plugin aktivoval - uspesne - cili neni problem s chybejicimi soubory nebo vadnou cestou k nim. Po vytvoreni Reatogo SDI ale po ovladacich ani pamatky. Ve spravci zarizeni neni zadna graficka karta. Zkousel jsem i pouziti Autodriveru, ale take bez vysledku. V tomto pripade tam sice grafika je, ale s otaznikem ve súpravci zarizeni a preinstalovani ovladace je nefunkcni (nejde preinstalovat).

Pri pouziti z USB flashe viz http://www.craftcom.net/13_bartperam/bartpe_usbflash.htm
je to stejne a tam navic nejede sitovka, tedy ani inet (mam Marvell Yukon 88E8053 PCI-E Gigabit Ethernet Controller na desce MS-9625 915GM Speedster-FA4). Mohl bych Ti poslat vypis ovladacu abys to mohl pridat do sveho univerzalniho pluginu, coz?

Budu vdecen za tip, uz si s tim hraju par dni, libi se mi to, ale ta grafika mne dostala.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 04.06.2006, 10:18 »

Nějaký info o grafice Intelu je anglicky tady, našlo mi to při hledání "i915GM", takže by ti to mohlo pomoct: http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=16315&hl=i915GM

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 04.06.2006, 10:23 »

Taky se můžeš kouknout na driver pack: http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=16684&hl=ubcd

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 04.06.2006, 10:30 »

Ještě by mohlo pomoct spustit po nabootování Reatogo HWPnP, je to zástupce na ploše s názvem Install devices, zkus to a napiš jestli to pomohlo, jo?

Pavel
Zaznamenáno
Anonymous
Host
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 04.06.2006, 10:37 »

Citace: "Pavel"
Ještě by mohlo pomoct spustit po nabootování Reatogo HWPnP, je to zástupce na ploše s názvem Install devices, zkus to a napiš jestli to pomohlo, jo?

Pavel

To jsem zkusil hned, ale bezvysledne. Zkusim ty ostatni rady. Diky.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 04.06.2006, 10:55 »

Ještě zkus ovládací panely a přidat HW...

Pavel
Zaznamenáno
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Neděle, 04.06.2006, 11:10 »

Citace: "Pavel"
Ještě zkus ovládací panely a přidat HW...

Pavel

To jsem take zkousel, ale hlaska neco jako ze je mozne instalovat jen jedno zarizeni naraz a ze se prave instaluje (nepamatuji si presne).
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Neděle, 04.06.2006, 11:14 »

No, k tomu nejspíš došlo po poklepání na install devices, kdy ten proces probíhá relativně dlouho. Pak snaha o přidání HW končí touhle chybou (vícenásobný pokus o instalaci). Zkus to teda až po "doběhnutí" install devices.

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #8 kdy: Neděle, 04.06.2006, 14:20 »

Co se grafiky týče, myslím, že Pavel dal celkem vyčerpávající odkaz na fórum na 911cd.net.

K té síťovce vs. USB flash, je vůbec vidět ve správci zařízení? Vyzkoušel bych nejdříve vytvořit driver plugin pro tuto síťovku pomocí autodriveru, to lze i ve free verzi reatogoXPE a pokud se přesto nezobrazí spustit HWpnp pro hledání veškerého HW, né jenom některých součástí, teď nevím jak to má řešené nejnovější verze reatogo, každopádně tady je podrobné info. Dále bych se podíval a přenastavil si i uživatelské profily v reatogoLogon.

BTW. Jakou verzi reatogo používaš pro tvorbu USB flash ?

P.S. Není problém přidat funkční plugin se soubory pro tvoji síťovku do pluginu Driver net pro síťovky, ale jelikož nevlastním tento typ HW nemohu jej odzkoušet a musel bych se spolehnout na funkčnost u tvého zařízení.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Neděle, 04.06.2006, 15:02 »

Citace: "Craft"
Co se grafiky týče, myslím, že Pavel dal celkem vyčerpávající odkaz na fórum na 911cd.net.

K té síťovce vs. USB flash, je vůbec vidět ve správci zařízení? Vyzkoušel bych nejdříve vytvořit driver plugin pro tuto síťovku pomocí autodriveru, to lze i ve free verzi reatogoXPE a pokud se přesto nezobrazí spustit HWpnp pro hledání veškerého HW, né jenom některých součástí, teď nevím jak to má řešené nejnovější verze reatogo, každopádně tady je podrobné info. Dále bych se podíval a přenastavil si i uživatelské profily v reatogoLogon.

BTW. Jakou verzi reatogo používaš pro tvorbu USB flash ?

P.S. Není problém přidat funkční plugin se soubory pro tvoji síťovku do pluginu Driver net pro síťovky, ale jelikož nevlastním tento typ HW nemohu jej odzkoušet a musel bych se spolehnout na funkčnost u tvého zařízení.

Craft

Ohledně té grafiky se tam mrknu, teď jsem řešil možnost SDI na externím USB harddisku, ale neúspěšně. Kdyby Tě něco napadlo, byl bych rád, viz http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?t=167
Ta síťovka v USB SDI tam neni ve správci zařízení vidět. Ale je možné že jsem tam nedal ten plugin pro ni (už jsem tuším udělal). Používám reatogo-313-103a, protože v návodu jest psáno, že s novější verzí s postprocesingem neuspějeme.

Kajik
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Neděle, 04.06.2006, 15:07 »

Kód:
Používám reatogo-313-103a, protože v návodu jest psáno, že s novější verzí s postprocesingem neuspějeme.

Od doby napsání článku se situace změnila, můžeš bez problémů použít nejnovější Reatogo-235.exe

Pavel
Zaznamenáno
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Úterý, 06.06.2006, 15:45 »

Kluci, netušíte některý, jaký je systém pro zjištění čísla pro rozlišení monitoru pro zabudování do pluginu Refresh? Abych byl přesný - potřebuji rozlišení 1920x1024 32bit. V tom pluginu jsou infy jen max.  pro rozlišení 1280x1024 (z970e_1280x1024-32.inf). Klidně si to upravím, ale nevím, kde si vycucat ta čísla (0x4,"ControlSet001\Services\VgaSave\Device0","DefaultSettings.XResolution",0x500.......).
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Úterý, 06.06.2006, 16:44 »

Nemám teď čas to hledat (spěchám pryč), odpovím obecně ale myslím že to pak dokážeš. To číslo je zapsaný v šestnáctkové soustavě ve tvaru 0xNĚCO :-) Tj. ...XResolution",0x500... znamená rozlišení na ose X (horizontálně) 1280 (protože 1280(10) = 500 (16)). Na převod stačí obyčejná kalkulačka ve WinXP...

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: Úterý, 06.06.2006, 22:15 »

Pokud používáš verzi reatogoXPE s reatogoLogon, můžeš si jednoduše toto a jiné přednastavit ve svém profilu C:\reatogo-25-6a\plugin\reatogo_Logon\Config_BootProfiles.cmd).

Položka 6. Display Initialization

Plugin Refresh byl primárně určený pro starší verzi reatogo-313-103-a, kdy ještě reatogoLogon neexistoval, nicméně od verze reatogo-25-6a již reatogoLogon obsahuje.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Kajik
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 30


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Úterý, 06.06.2006, 22:22 »

Citace: "Pavel"
Nemám teď čas to hledat (spěchám pryč), odpovím obecně ale myslím že to pak dokážeš. To číslo je zapsaný v šestnáctkové soustavě ve tvaru 0xNĚCO :-) Tj. ...XResolution",0x500... znamená rozlišení na ose X (horizontálně) 1280 (protože 1280(10) = 500 (16)). Na převod stačí obyčejná kalkulačka ve WinXP...

Pavel

Díky, to mi bohatě stačí. I když ten problém bude asi jinde. Udělal jsem si vlastní plugin pro 915GM (tedy vlastně pro tu celou rodinu grafik kolem nových chipsetů). Problém vidím v tom, že ten ovladač umožňuje zobrazení na 2 monitorech současně - notebook + monitor a defaultně zjevně nastavuje režim klonování, kdy je primární zařízení notebook a sekundární monitor. U notebooku by to bylo fajn, protože ten určuje maximální možné rozlišení. U desktopu s touto grafikou ale je primární zobrazovací zařízení monitor s vyšším rozlišením! Když v nainstalovaném ovladači (to už se mi povedlo s mým pluginem) jdu do záložky "Intel Graphics Media Accelerator Driver for Mobile" a nastavím ve Vlastnostech grafiky jako zobrazovací zařízení Jeden monitor a vobu Monitor (ne Notebook), po potvrzení můžu ve standardních vlastnostech zobrazení nastavit rozlišení monitoru (to je to, co chci). Takže vlastně hledám řešení, jak vypnout v tomto případě to klonování a jak nastavit výchozí monitor na "Monitor" a ne "Notebook". Je fakt, že "klasická" instalace ovladače ve WXP obsahuje ve správci zařízení hejno různých fajlů, ale v reatogo SDI mi ukazuje jen jeden (přestože jsou pluginem všechny kopírovány tam, kam mají být, resp. je tak plugin napsán, nevím zd to dělá). Potom by snad bylo možné naboo tovat Reatogo SDI do požadovaného rozlišení.
Náměty?
Kajik
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!