Craftcom
Středa, 02.12.2020, 12:43 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: BartPE-XPE Megapack a Windows Blinds  (Přečteno 24852 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Radovan Tuček
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 34


Zobrazit profil
« kdy: Neděle, 04.06.2006, 02:37 »

Pokoušel jsem se nainstalovat BartPE-XPE Megapack. Nenašel jsem však XPE!! Ve složce plugin je pouze window blinds!! Nainstaloval jsem si tedy Windows Blinds-5 a spustil autoHelp_WindowBlinds.cmd. Ten my však napsal že potrebuje Windows Blinds-4 a nabídl se že ho stáhne. Po stažení jsem ho tedy nainstaloval a opě spustil autoHelp_WindowBlinds.cmd. Ten mi však napsal

,,Your Windows Blinds program is instaled but yuo still need to download the XP-theme.


Do it and start autohelp again. The download link is in the plugin+s folder"

Kliknul jsem tedy na zastupce ale stránka se mi bohužel nenačetla.
Poraďte prosím jak mám vytvořit BartPE-XPE?
P.S.:Navýc Windows Blinds není free jak píšou na  na http://www.reatogo.de/Reatogo_autoHelp_Plugins.htm
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Neděle, 04.06.2006, 09:39 »

Začneme pěkně pomaličku. Co znamená
Citace
Pokoušel jsem se nainstalovat BartPE-XPE Megapack. Nenašel jsem však XPE!!

Stáhni si Reatogo (www.reatogo.de), současná verze je Reatogo-235.exe. Jedná se o BartPE plus XPE plus další vychytávky. Rozbal ho do kořenovýho adresáře disku C: (souborový systém NTFS). Pak budeme pokračovat dál.

Pavel
Zaznamenáno
Radovan Tuček
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 34


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Neděle, 04.06.2006, 09:57 »

Vytvořil jsem si CD. Při bootování se mi načetly windows, ale poté se odjevyla pouze černá obracovka. Myslím ze se žádny shell nespustil.


P.S.: Má radši bbLean. Neše by použít?
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Neděle, 04.06.2006, 10:34 »

Takže: používáš Reatogo? Novou verzi Reatogo-235.exe? Jako zdrojový soubory máš WinXP SP2? JE vytvoření Reatogo bez problémů nebo dostaneš nějakou chybu? "Černá obrazovka" znamená pozadí plochy nebo je vše černý a nemáš hlavní panel a tlačítko Start? To se mi moc nezdá, to se normálně neděje...

bbLean by jako shell použít určitě šel (pracuju na tom), ale teď to nemá smysl, dokud ti nefunguje "základ".

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Neděle, 04.06.2006, 10:58 »

Tady je popsaný co máš udělat (v příspěvku číslo 7): http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=15829

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #5 kdy: Neděle, 04.06.2006, 14:34 »

Každopádně plugin WB není pro chod reatogo vůbec potřeba, jde pouze o možnost výběru skinu u shellu XPE. Zřejmě k té chybě došlo při nainstalování shareware verze WB a tudíš špatném nakonfigurování pluginu WB. Přesný postup popisuji zde, nicméně můžou být zde drobné odlišnosti v konfiguraci vzhledem k použité verzi pluginu WB a verzi reatogo.
Ten odkaz co tu dal Pavel je dostačující a měl by tvůj problém vyřešit.

Nicméně shell bbLean lze vybrat i při startu reatogoLogon, je ovšem potřeba si spustit soubor Get_Addl_Shells.cmd (C:\reatogo-25-6a\plugin\reatogo_Logon), kde dojde k výběru pro stáhnutí požadovaných shellů a poté je možno jej v reatogoLogon v profilech nebo ručně při nabootování reatogo vybrat.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Radovan Tuček
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 34


Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Středa, 07.06.2006, 20:44 »

Citace: "Radovan Tuček"
Vytvořil jsem si CD. Při bootování se mi načetly windows, ale poté se odjevyla pouze černá obracovka.

"Černá obrazovka" == vše je černý a nemám hlavní panel ani tlačítko Start!!
Zkusil jsem proto vytvoři CD ve reatogo-313-103-a.exe a funguje to!! Ale v Reatogo-235.exe to pořád nejde, ale už mi to nevadí.

PS: Nevíte kde se nastavuje velikost ramdisku??
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Středa, 07.06.2006, 21:57 »

K reatogo-313-103-a.exe ti už nic neřeknu, používám výhradně nový verze. Nechápu jak ti současně může fungovat boot CD vytvořený ve verzi 313-103-a a nefungovat s verzí 235...? Používáš jako zdrojový soubory WinXP SP2?

Velikost ramdisku se normálně nastavuje v tom výchozím panelu pod položkou (rozbalovací menu) ramdisk nebo ramdrive.

Pavel
Zaznamenáno
Radovan Tuček
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 34


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Středa, 07.06.2006, 22:56 »

Může to být tím, že jsem ze složky plugin vymazal WindowBlinds_autoHelp? Jinak jsem postupoval přesně podle tvího návodu.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #9 kdy: Čtvrtek, 08.06.2006, 00:05 »

Podle mě určitě ne. Navíc šel ti ten plugin WB vůbec aktivovat v okně PEBuilder v seznamu pluginů ? Dle mě asi ani nebyl aktivní.
Každopádně je to plugin jako každý jiný a pokud jej vymažeš celý, tak jej program PEBuilder určitě postrádat nebude a chybu bych hledal jinde. Vyzkoušej si stáhnout znova instalační balíček reatogo a spusti jej, původní si někde zazálohuj. Hlavně jej vyzkoušej bez svojich přídavných pluginů a až ověříš funkčnost poté teprve přidej vlastní pluginy.
Doběhl proces vytváření konečného ISO souboru u verze Reatogo-235 vůbec zdárně do konce a nezastavil se a neoznámil nějakou chybu?
Dále mě napadá možnost problému v detekci HW, verze reatogo-313-103a plugin HWpnp standardně neobsahuje, zatímco již novější verze reatogo ano. Těžko říct takhle na dálku kde je chyba, ale každopádně bych ji nehledal v pluginu WB.

Ohledně toho ramdisku je to jak říká Pavel, ale pouze ve full verzi Premium, ve free ta možnost nastavení není (nastavovací hlavní panel je nefunkční).

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Radovan Tuček
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 34


Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Sobota, 10.06.2006, 13:14 »

Myslím, že prostě Reatogo-235 nemá plugin XPE nebo že ho neumím použít.

zde je výpis souborů po instalaci Reatogo-235
├───drivers
│   ├───Net
│   └───SCSIAdapter
├───help
│   ├───czech
│   ├───dutch
│   ├───english
│   ├───reatogo_Help
│   │   ├───Czech
│   │   │   ├───PEbuilder
│   │   │   └───Pics
│   │   ├───English
│   │   │   ├───PEbuilder
│   │   │   ├───Pics
│   │   │   └───XPE
│   │   ├───German
│   │   │   ├───PEbuilder
│   │   │   └───Pics
│   │   └───Slovak
│   │       ├───PEbuilder
│   │       └───Pics
│   └───slovak
├───lang
├───OEM1
│   ├───2-nu2menu
│   ├───3-reatogoMenu+Nu2+XPE
│   ├───3-reatogo_essentials
│   ├───4-ramDrive
│   ├───5-reatogo_XPE_main
│   ├───6-reatogo_XPE_optional
│   ├───7-reatogo_defaults
│   ├───8-PENetCfg-prepare
│   ├───aspi
│   ├───reatogo_Depends
│   ├───reatogo_logon
│   │   └───init
│   ├───reatogo_networking
│   │   └───files
│   │       └───ras-xp
│   ├───reatogo_Postprocessing
│   ├───reatogo_vd_ramdrv
│   │   ├───vd-rar
│   │   └───vdk
│   ├───splash-screens
│   ├───vmware_audio
│   │   └───Files
│   ├───wallpapers
│   └───z_reatogoConfigure
├───OEM2
│   ├───MultiShell-enable
│   └───themes
├───plugin
│   ├───reatogo_autoDriver
│   ├───Reatogo_Logon
│   ├───Rea_Upd_Check
│   ├───WindowBlinds_autoHelp
│   └───z-Custom
│       └───devider_dummies
├───ReatogoPE
└───tools
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Sobota, 10.06.2006, 13:48 »

Já teda nevím jestli nevymýšlíš něco zbytečně složitýho. Reatogo-235 obsahuje plugin XPE (vždyť je na něm založený), ale asi pro tebe v jiné podobě. Podívej se pořádně do OEM1 a tam najdeš plugin XPE, i když rozdělenej na několik částí. S Reatogo se pracuje trochu jinak než s BartPE plus XPE...

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #12 kdy: Sobota, 10.06.2006, 14:03 »

Výpis adresářů je naprosto v pořádku.
Pokud hledáš hlavní součásti pluginu XPE jsou v adresářích OEM1\5-reatogo_XPE_main, OEM1\3-reatogo_essentials, OEM1\6-reatogo_XPE_optional.
Stále jsi ale neuvedl zda při vytváření konečného ISO souboru nedošlo k nějakým chybám.
Jinak to můžeš zjistit přesně i zpětně, při spuštěném programu PEBuilder stiskni klávesu F5 a zobrazí se výsledný log v podobě txt souboru o průběhu kompilace, kde jsou i případné chyby zaznamenány.
Můžeš ještě vyzkoušet starší verzi reatogo-25-6a zda dochází ke stejné chybě. Na webu autora již sice není ke stažení, ale pokud by jsi měl zájem můžu ti ji poslat na email.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Radovan Tuček
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 34


Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Sobota, 10.06.2006, 14:28 »

Prostě po instalaci se mi otevře Reatogo.exe a proběhne konfigurace.
Po dokončení kofigurace kliknu na "Spustit PUBuilder" a vytvořím iso které vypálím na CD.
Samozřejmě použivám Windows XP SP2. Při vytváření iso nedošlo k žádným chybě
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Sobota, 10.06.2006, 16:14 »

Pak to už vůbec nechápu. Podle toho co píšeš to používáš správně, k chybám při vytváření isa nedojde, ale po nabootování ti Reatogo nefunguje...

Kolik paměti má tvoje PC?

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!