Craftcom
Pátek, 04.12.2020, 09:22 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2 3 ... 5   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: vytvorení multiboot pres EasyBoot  (Přečteno 67771 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
speed
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 14.11.2005, 13:27 »

Dobry den, zacal jsem si tvorit svoje boot dvd, ale narazil jsem na problem , ktery nemuzu za pomoci navodu nejak vyresit ( asi su slepy) nevim jak dostat na dvd vic systemu, napr. w98,w2000,wxp,UBCD.....s tim aby se nekrizily adresare, v navodu je ze se maji soubory nakopirovat primo do DISK1 ale v tom pripade to bude pomyskovane a asi to nepojede, v textovem rezimu sem videl ze by to melo jit. je cesta tohle udelat i v EASYBOOT?? doufam ze jsem to vysvetlil dostatecne :-)


Dík SPEED
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 14.11.2005, 20:32 »

Ahoj Speede,

udělat multiboot cd/dvd jde pomocí několika nástrojů (programů). Jedním z nich je i EasyBoot, který je (asi) vhodný pro začátečníky. Pokud mluvíš o návodu a myslíš můj návod pro EasyBoot , tak ten se týká bootování obrazů disket a BartPE. Není určen pro multiboot několika verzí Win. V nápovědě v programu EasyBoot je napsáno jak toho docílit, ale ten návod mi přijde napůl nesrozumitelnej a napůl šílenej. Můžeš se klidně do toho pustit ...

Jinak bych ti doporučil spíš návod s využitím CDShellu a BCDW (je to ve formátu pdf), vyzkoušej ho a uvidíš ...

Nejsem si jist do jaké míry jsem ti kvalifikovaně odpověděl, pokud budeš potřebovat, klidně se ozvi.

Pavel
Zaznamenáno
speed
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Úterý, 15.11.2005, 12:07 »

No aby sem rekl pravdu nedalo me to a vcera sem uz laboroval podle toho pdf návodu, jen mam zase jako obyc par problemku:

1) nejde me spustit obraz ISO UBCD 3.3 (ultimate boot cd),
2) nejde spustit ISO windows preinstaler
3) jak vytvorit treba ghost boot, kdyz jen ghost ma 1,4mb a na boot disketu se nevleze aby sem udelal ima

Dalsi sem jeste nezkousel ale mam za to ze pravdepodobne je ten image prilis velky a nema se kam rozbalit. je pravda ze tam momentale nemam HD, asi to bude hlavní dovod, jeste to vyzkousim.

No chtel jsem si udelat takove servisni DVD a pres ten EasyBOOT me to propadalo efektni, jde to ovladat mysi a tak, ale to neni podstatne me zajima hlavne funkcnost.

Jinak kdyz pak takove DVD dam do WXP budu videt normalne vsechny soubory doufam, chci tam mit i ovladace a tak??

Zatím dík za reakci

SPEED
Zaznamenáno
speed
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 15.11.2005, 15:29 »

Mno tak sem tam mel i pripojeny HD a nepomohlo to , asi to bude tim ze UBCD i WPrein maji podobne startovani a proto nejedou nebo jinak nevim :-(
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Úterý, 15.11.2005, 17:49 »

Citace
1) nejde me spustit obraz ISO UBCD 3.3 (ultimate boot cd),
2) nejde spustit ISO windows preinstaler
3) jak vytvorit treba ghost boot, kdyz jen ghost ma 1,4mb a na boot disketu se nevleze aby sem udelal ima


ad 1) iso obraz se ti spustit nepodaří, jde to pouze pro Acronis (True Image a  Disk Director), ostatní iso obrazy nefungují!

ad 2) stejné jako ad 1)

ad 3) Tady si nerozumíš s návodem (přečti si návod pro WinImage): vezmeš disketu s ghostem, uděláš z ní obraz ghost.ima (v programu WinImage) a ten obraz potom spouštíš příkazem "run ghost.ima" - to se neukládá na žádnou disketu ...

Nejlepší bude, když si znovu přečteš jednotlivý návody v rubrice Multiboot, podíváš se pro který programy jsou psaný a vyzkoušíš si je realizovat ...

Klidně se dál ozvi, kdybys potřeboval.

Pavel
Zaznamenáno
speed
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Středa, 16.11.2005, 12:59 »

jj moc dik za nakopnuti, takze uz me to jede ty IMA soubory, samo bylo to castecne rukama :-P.

No takze multidotaz:
 1)jak se da implementovat na tohle cd nebo dvd treba ten UBCD, WINPREINST, HIRENS CD.......Co???? jde to vubec??? a i jine programy, je možnost to tam nahrat rozbalene a spoustet?

 2)kdyz budu chtit mit tam treba instalaci W98 tak udelam adresar, necham nastartovat w98.IMA treba  a necham pustit normalne EXE to asi funguje ze? ( nezkousel jsem to jeste)3

SPEED
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Středa, 16.11.2005, 13:23 »

Ahoj Speede,

budu to brát tak, že problém s obrazy disket (*.ima) jsme úspešně vyřešili.

Citace
1)jak se da implementovat na tohle cd nebo dvd třeba ten UBCD, WINPREINST, HIRENS CD.......Co???? jde to vubec??? a i jine programy, je možnost to tam nahrat rozbalene a spoustet?


UBCD - jsou dvě verze, jedna běží pod dosem a druhá je založena na BartPE; kterou máš na mysli?
WinPreinst - tady přesně nevím co myslíš: WinPE nebo BartPE (nebo něco jinýho)? Na WinPE zapomeň, to legálně neseženeš. BartPE je OK, řekl bych, že v návodu to je popsáno (nebo se pletu?).
Hiren's - je sice velmi zajímavý, ale na stránkách craftcom.net se nezabýváme warezem ...
 
Citace
2)kdyz budu chtit mit tam treba instalaci W98 tak udelam adresar, necham nastartovat w98.IMA treba a necham pustit normalne EXE to asi funguje ze? ( nezkousel jsem to jeste)3

Takže, jde to udělat například takhle: vytvoříš obraz spouštěcí diskety Win98 a přidáš si do nabídky, která je bud v config.sys nebo autoexec.bat do menu jednu položku pro instalaci Win98, načteš ovladače pro CD-ROM a spustíš instalaci (setup.exe) - tohle dokážeš?
V EasyBoot do složky Disk1 umístíš instalační adresáře z CD Win98, např. do složky Win98, no a na té disketě nastavíš cestu k programu setup.exe. Jako příkaz ke spuštění instalace z nabídky programu Easyboot zadáš "run win98.ima" ...

Jinak já jsem EasyBoot opustil, je sice pěkný z hlediska tvorby menu (a asi vhodný pro začátečníky); více mi vyhovuje CDShell s integrovaným BCDW.

Pavel
Zaznamenáno
speed
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Středa, 16.11.2005, 15:33 »

No takze:
UBCD mam ale verzi nevim, jak to poznam Co??? normalne sem sosl full verzi z jejich stranek v3.3 takze nevim, je to tady http://www.ultimatebootcd.com/download.html

Hm ze Hirens je warez sem vubec netusil , je to podobne jako UBCD

WinPE je priklad, sehnat by asi sel, zatim sem nehloubal

Jo jinak uz sem opustil taky EASYBOOT ,  delam to jak pises pres CDshell a BCDW, IMA me jedou ok, win98 by sem asi taky zvladl, ale myslel sem vseobecne navod na rozchozeni podobnych programu.

I tak moc dik za reakce

SPEED
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Středa, 16.11.2005, 21:20 »

Ahoj Speede,

Citace
UBCD mam ale verzi nevim, jak to poznam Co??? normalne sem sosl full verzi z jejich stranek v3.3 takze nevim, je to tady http://www.ultimatebootcd.com/download.html


Jo tak tahle verze běží pod dosem, momentálně ji nemám k dipozici, tak nevím, měla by ale do multiboot jít zakomponovat, otázka, jak je dělaná (jestli jedna disketa + zbytek na CD nebo obrazy jednotlivých disket).

Citace
Hm ze Hirens je warez sem vubec netusil , je to podobne jako UBCD

Na UBCD jsou free programy, Hirens obsahuje placený.

Citace
WinPE je priklad, sehnat by asi sel, zatim sem nehloubal

Můžeš mi věřit, že WinPE by ti na nic nebylo, upravit si ho je velmi, velmi náročný. Oproti tomu BartPE nebo ReatogoXPE je o dost jednodušší. Takže doporučuju BartPE (ReatogoXPE).

Citace
Jo jinak uz sem opustil taky EASYBOOT , delam to jak pises pres CDshell a BCDW, IMA me jedou ok, win98 by sem asi taky zvladl, ale myslel sem vseobecne navod na rozchozeni podobnych programu.


Nerozumím co myslíš tím "... vseobecne navod na rozchozeni podobnych programu" - mluvíme tady o obecným návodu jak dostat aplikaci na multiboot cd? Jestli jo tak na to se neptej mně, na tohle ti nedokážu odpovědět. Nebo máš na mysli něco jinýho?

Pavel
Zaznamenáno
speed
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 6


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Pátek, 18.11.2005, 10:22 »

Aha takze to chapu, ja sem tam pouzivam UBCD je celkem solidni , hlavne utility kolem HD, partition atd. Hirens nemam ale cetl sem nekde o nem.

No na BartPE me trosku zarazila nutnost vlastni tvorby, me by vyhovovalo kdyby se nekde dal sosnout hotovy produkt :-P zase tolik se v tom nevyznam, ale pokusim se neci vytvorit a kdyz bude problemek tak napisu, skoda ze tady neni stara kecarna, jak vidim prisli ste o ni, tak musim zacit sam.

Proste sem tam nekomu opravuju PC, vice mene sem zamereny na HW takze nejake tvorby a upravy neumim zas tak dobre, ale co neni muze byt. Takze jdu zkouset.

Dík

SPEED
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #10 kdy: Pátek, 18.11.2005, 15:33 »

Ahoj Speede,

Citace
No na BartPE me trosku zarazila nutnost vlastni tvorby, me by vyhovovalo kdyby se nekde dal sosnout hotovy produkt  zase tolik se v tom nevyznam, ale pokusim se neci vytvorit a kdyz bude problemek tak napisu, skoda ze tady neni stara kecarna, jak vidim prisli ste o ni, tak musim zacit sam.


No právě pro ty účely napsal Craft články jednak obecný o BartPE (pebuilder) a jednak o jeho nastavení a práci s pluginy. Tak se koukni na ty články a mělo by ti to bejt jasný.

Hodně úspěchů.
Pavel
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #11 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 02:51 »

Buďte zdrávi, experimentátoři.
Citace: "speed"
Aha takze to chapu, ja sem tam pouzivam UBCD je celkem solidni , hlavne utility kolem HD, partition atd. Hirens nemam ale cetl sem nekde o nem. ....SPEED


Taky zkouším vše možné i nemožné. Více než UBCD mne zaujal
Bootable CD Wizard ( http://bootcd.narod.ru/index_e.htm )
pro svoji snadnou editovatelnost textovým editorem.
I málo zkušený "tester" brzy pochopí, jak si vše přeložit do češtiny a jak si tam nastrkat neomezený počet různých image rozličných velikostí.
K dispozici jsou i image HDDs s jednou i více partitions, což může být výhodné pro spuštění win na CD/DVD jakoby z HDD.
Taky se mi tento projekt líbí jako docela jednoduchý vstup pro nastartování windows v případě, že z nějakého důvodu selhal boot HDD nebo potřebuji nastartovat systém na HDD, který vůbec nemá primární part a je poskládán jen z extendedparts. K tomu jsou zapotřebí právě jednoduché image startovacích disket s variantami startovacích souborů, které jsou jinak normálně v root/bootpart jednotlivých OSs.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 02:58 »

Také mám dotaz k programu EasyBoot:
Dá se v tomto programu vytvořit kromě hlavního menu také podmenu,
které by se spouštělo z hlavního menu?
(Hlavní menu jako rozdělovník pro vstup do dalších samostatných sekcí.)
Nějak se mi to nedaří.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #13 kdy: Pondělí, 21.11.2005, 08:36 »

Citace
Taky zkouším vše možné i nemožné. Více než UBCD mne zaujal
Bootable CD Wizard ( http://bootcd.narod.ru/index_e.htm )
pro svoji snadnou editovatelnost textovým editorem.


V rubrice multiboot je po úvodu s EasyBoot použit pro vytvoření multiboot cd CDShell s integrovaným BCDW, což je právě Bootable CD Wizard ...

Citace
Také mám dotaz k programu EasyBoot:
Dá se v tomto programu vytvořit kromě hlavního menu také podmenu,
které by se spouštělo z hlavního menu?
(Hlavní menu jako rozdělovník pro vstup do dalších samostatných sekcí.)


Řekl bych že to mám v tom návodu uvedený. Vytvoří se v programu EasyBoot submenu, no a z hlavního menu se spustí příkazem "run submenu.ezb" - přečti si článek, myslím že je to tam napsaný.

Pavel
Zaznamenáno
daton
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 46


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Čtvrtek, 24.11.2005, 18:46 »

Ahoj Pavle tad se přidám i já když už jsem konečně stvořil funkční cd reatogu s mnou vybranými pluginy tak bych chtěl vložit na jedno dvd tento reatog, knopix a partition. jde s easybootem slustit i linux a nebo to je výhradně pro utility a programy blízké windows? Knopix mám v iso obraze a easy boot chce tuším něco jiného myslím ima, jde to nějak vymyslet? Dík
Zaznamenáno
Stran: [1] 2 3 ... 5   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!