Craftcom
Pátek, 29.03.2024, 08:03 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Jak na CDShell,BCDW  (Přečteno 8035 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
aralyon
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
« kdy: Úterý, 21.03.2006, 23:03 »

Zalozil som novu temu, kde mozu rozni nestastnici ako ja klast otazky ohladom pouzivania CDShell,BCDW. No a ja zacnem otazkou, ktora je myslim vseobecnejsieho charakteru. Neviem totiz ako sa daju obist formatovacie znaky, ale radsej priklad:

Do cdshell.ini zapisem nasledovne:  print " staci skopirovat C:\>COPY X:\i386\NTLDR C:"
No a ja chcem aby vystup na obrazovku bol presne taky, ako som ho zadal, lenze v retazci sa nachadza \N - zalomenie riadka a preto dostanem takyto vystup:
staci skopirovat C:>COPY X:i386
TLDR C:

Ako dosiahnut aby mi to vypisalo komplet cely retazec tak ako je, vlastne ani neviem ci to je vobec mozne. Existuju nejake znaky pred a za textom, ktore zabezpecia ze vsetko medzi mimi bude brane ako text a kompet sa to vypise na obrazovku? Da sa to sice obist obrazkom (nakresleny text), ale to nie je velmi prakticke riesenie.

Pre Pavla: ja som to oslovovanie v cestine ani nepostrehol, ale aj pri citani ceskych clankov si niekedy vobec neuvedomujem ze su pisane v cestine. Asi to bude vyrastanim v byvalom Ceskoslovensku, ked televizia ci tlac boli premiesane a ludia dostavali informacie v oboch jazykoch.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Středa, 22.03.2006, 07:33 »

Citace
Do cdshell.ini zapisem nasledovne: print " staci skopirovat C:\>COPY X:\i386\NTLDR C:"
No a ja chcem aby vystup na obrazovku bol presne taky, ako som ho zadal, lenze v retazci sa nachadza \N

Ha, tak to je zajímavej problém; možná tam zkus 2 zpětný lomítka: C:\>COPY X:\i386\\NTLDR C:

Taky pamatuju Československo.

Pavel

Kód:
edit: Nedávno jsem četl Da Vinci Code (Šifra mistra Leonarda) komplet slovensky, jediný co mi nebylo jasný je "priorstvo", a pak se mi velice líbilo slovo "väčšmi".
Zaznamenáno
aralyon
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
« Odpověď #2 kdy: Středa, 22.03.2006, 20:07 »

Tak to je sila, zdvojit tie lomitka by ma vobec nenapadlo. Diky moc Pavle.
Chcel som sem polozit dalsi dotaz, no pre istotu som narychlo poprezeral stranky CDShell a nasiel som  tam aj tie zdvojene lomitka :oops:.
Ten DaVinciho kod som davnejsie cital aj ja, a priorstvo je nejake splocenstvo (cirkevne) v cele s priorom - v knihe boli priori myslim styria. Ako roman je to zaujimave, ale clovek si musi uvedomit ze je to fikcia (aj ked velmi zaujimava) a nie fakty zakomponovane do diela. Narazam na tu burku po vydani knihy, protesty ked sa tocil film. Ludia vedia byt niekedy strasne obmedzeni, dokaze ich vyburcovat jedna kniha, no vojny, bieda, hlad, otrasne utrpnenie obrovskych mas ludi (a nielen ludi) ich vacsinou nechavaju chladnymi...
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Čtvrtek, 23.03.2006, 07:19 »

Citace
Tak to je sila, zdvojit tie lomitka by ma vobec nenapadlo. Diky moc Pavle.
Chcel som sem polozit dalsi dotaz, no pre istotu som narychlo poprezeral stranky CDShell a nasiel som tam aj tie zdvojene lomitka.

To byl jen nápad, já na to nikdy nenarazil (u CDShellu) a vida: funguje :-)

Da Vinci Code je fakt dobře napsaná knížka, fikce mi nevadí, ale je pravda že se člověk zamyslí. Bigotní nejsem.

Pavel
Zaznamenáno
aralyon
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Čtvrtek, 23.03.2006, 22:12 »

Tak to mas vazne slusne napady Smích . Ja som skusal uplne "silenosti" , dokonca aj oznacit text  ako komentar ( /* */ ) v style cecka, ono to sice zobralo cely retazec ako text a to aj s tymi lomitkami, ale zroven sa zobrazili aj tie znacky /**/.  Este raz diky moc. Inak da sa to najst tu:  http://www.cdshell.org/doc/cmdref.html, je to skoro uplne dolu. Ale to som objavil trochu neskor, ked som hladal nejaky zoznam pouzitelnych klaves.

K tej bigotnosti len tolko, ze u vas v Cechach s tym asi problem nemate, kdezto tu sa to s religiozitou dost prehana, a zasahuje to aj oblasti kde podobne veci nemaju co hladat. Pripad rozpadu vlady, ked sa polit. strany neboli schopne dohodnut o tej svihnutej zmluve o vyhrade svedomia s Vatikanom. Cirkev ako institucia je velmi konzervativna, a nie je schopna  prisposobovat sa prudkym zmenam v spolocnosti. Je sice pekne ked z polozvera-polocloveka vykresa veriaceho, ktory sa zacne zaujimat nielen o svoje prezitie, ale aj o zmysel toho  zitia, no tam jej uloha konci. Ak cloveku prestane stacit viera a zacne pochybovat a hladat nieco viac, tak by ho nemala tahat dolu spat na svoju uroven. Ked si chcem nieco overit, musim v to najprv verit (inac by som sa k tomu overovaniu ani nedostal). A pri overovani sa meni viera v pochybnost (je nemozne nieco si overovat a zaroven tomu verit, ak niecomu verim tak o tom predsa nepochybujem). Vysledkom by mala byt istota, ktora by ale bez viery na zaciatku nebola nikdy dosiahnuta. Samozrejme zalezi aj na informacii, ci som vobec schopny ju overit, a ak nie tak ma to vobec nemusi zaujimat (existuje boh?). No, pozeram ze som sa nejako rozpisal, tak to radsej ukoncim. Clovek co sem pride hladat nejaku radu na CDShell a najde tu toto... Ale nepopisal som tu hluposti (dufam), tak by to nemalo nikomu uskodit.
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Čtvrtek, 23.03.2006, 22:59 »

Citace
Este raz diky moc. Inak da sa to najst tu: http://www.cdshell.org/doc/cmdref.html, je to skoro uplne dolu. Ale to som objavil trochu neskor, ked som hladal nejaky zoznam pouzitelnych klaves.

No, ono se obecně doporučuje přečíst si dokumentaci :-)

Ad víra: sem se to téma nehodí, i když bych k tomu taky měl co říct.

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!