Craftcom
Pondělí, 26.09.2022, 14:20 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Chyba v pluginu pro Partition Magic 8 od Reatogo  (Přečteno 8949 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« kdy: Středa, 15.03.2006, 08:29 »

Zdravím. (Zas tu otravuji)     Smích
Stahl jsem si plugin pro Partition Magic 8 od Reatogo.
Po přidani do BartPE-XPE se ma program spouštět přes dismount.cmd
Někde tam je chyba.   :cry:
Objeví se okno dismount.cmd – ECHO
Chce po mně abych mu zadal písmeno mechaniky kde je BartPE-XPE.
Please type your selection + hit [ENTER]:
Zadám F a Partition Magic 8 najede.
Nevíte kde je chyba že to nezjisti sám.
Přikaz DRIVE určuje snad mechaniku.
Kód:

@ECHO off
Color F8
Title=[Unmount Drives] + [Start Partition Magic]
SETLOCAL
:PROMPT
echo.
ECHO          ╔════════════════════════════════════════════════════════════╗
ECHO          ║                                                            ║
ECHO          ║              POWERQUEST PARTITION MAGIC  v8.01             ║
ECHO          ║                                                            ║
ECHO          ╠════════════════════════════════════════════════════════════╣
ECHO          ║                                                            ║
ECHO          ║      You need to dismount all the drives, you want to      ║
ECHO          ║              manipulate with Partition Magic               ║
ECHO          ║                           NOTE:                            ║
ECHO          ║    Unmounted drives will automatically be mounted again    ║
ECHO          ║                   during the next boot.                    ║
ECHO          ╠════════════════════════════════════════════════════════════╣
ECHO          ║                                                            ║
ECHO          ║ Please type in the drive letter to dismount + hit [ENTER]  ║
ECHO          ║ Repeat until you are done with all drives to be dismounted ║
ECHO          ╚════════════════════════════════════════════════════════════╝
echo.
echo.
ECHO          ╔════════════════════════════════════════════════════════════╗
ECHO          ║     then start Partition Magic: Type X + hit [ENTER]       ║
ECHO          ╚════════════════════════════════════════════════════════════╝
echo.
SET DRIVE=
SET ERRORLEVEL=
SET /P DRIVE=  Please type your selection + hit [ENTER]:
IF "%DRIVE%" == "" GOTO ERROR
IF "%DRIVE%" == "X" GOTO PARTMAG
IF "%DRIVE%" == "x" GOTO PARTMAG
GOTO DISMOUNT

:DISMOUNT
ECHO.
ECHO Removing drive %DRIVE%:\
%SystemRoot%\SYSTEM32\mountvol.exe %DRIVE%: /D
ECHO.
IF %ERRORLEVEL% == 0 GOTO SUCCESS
GOTO ERROR

:SUCCESS
ECHO Drive %DRIVE%:\ successfully dismounted from the system.
ECHO.
GOTO PROMPT

:ERROR
ECHO No Drive or Incorrect Drive Selected.
ECHO.
GOTO PROMPT

:PARTMAG
ENDLOCAL
start %SystemDrive%\PROGRAMS\PMAGIC\PMAGICNT.EXE /PQB=b:\pmbatch.pqb
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Středa, 15.03.2006, 09:08 »

No já bych řekl, podle toho co čtu, že máš zadat označení všech disků který se mají dočasně odpojit aby mohl PMagic pracovat, rozhodně se ale neptá na CD mechaniku, ale na pevný disky. Takže postupně zadáš jejich označení a nakonec dáš jenom Enter.

Pavel

P.S.: Kdyby chtěl zjistit kterej z disků je CD, je to prkotina na jeden řádek (bez zásahu uživatele).
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Středa, 15.03.2006, 10:46 »

Mělo by to být tak jak říká Pavel, sice plugin pro Partition Magic nepoužívám, protože takové programy používám zásadně pod DOS, ale kdysi jsem na to narazil někde ve foru na 911cd.net.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Středa, 15.03.2006, 14:58 »

Citace: "Craft"
Mělo by to být tak jak říká Pavel, sice plugin pro Partition Magic nepoužívám, protože takové programy používám zásadně pod DOS, ale kdysi jsem na to narazil někde ve foru na 911cd.net.
Craft


No nevim.  
Spustim
Please type your selection + hit [ENTER]
Napišu C  jako HD C a ENTER.
Znovu
Please type your selection + hit [ENTER]
Napišu D  jako HD D a ENTER
Znovu
Please type your selection + hit [ENTER]
Napišu E  jako HD E a ENTER
Znovu
Please type your selection + hit [ENTER]
Vice HD již nemam.    Smích  Smích
Neda pokoj dokud nenapišu pismeno mechaniky kde je BartPE-XPE
Když však spustim znovu BartPE-XPE
Napiši přimo pismeno mechaniky kde je CD BartPE-XPE program hned najede.

Kdyby chtěl zjistit kterej z disků je CD, je to prkotina na jeden řádek
Toto mně zajima   :lol:
Aby neotravoval a přimo zjistil DRIVE kde je mechanika
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #4 kdy: Středa, 15.03.2006, 15:52 »

Citace
%SystemRoot%\SYSTEM32\mountvol.exe %DRIVE%: /D

Tohle musí odpojit pevnej disk, není důvod pro činnost PMagicu odpojovat CD mechaniku (k čemu by to bylo?), ale pevnej disk v Reatogo, aby s ním mohl PMagic operovat.


Citace

%SystemRoot%\SYSTEM32\mountvol.exe %DRIVE%: /D
ECHO.
IF %ERRORLEVEL% == 0 GOTO SUCCESS
GOTO ERROR

:SUCCESS
ECHO Drive %DRIVE%:\ successfully dismounted from the system.
ECHO.
GOTO PROMPT

:ERROR
ECHO No Drive or Incorrect Drive Selected.
ECHO.
GOTO PROMPT

:PARTMAG
ENDLOCAL
start %SystemDrive%\PROGRAMS\PMAGIC\PMAGICNT.EXE /PQB=b:\pmbatch.pqb

Protože když zvolíš mechaniku CD, tak se ten horní příkaz neprovede (%SystemRoot%\SYSTEM32\mountvol.exe %DRIVE%: /D ), tudíž ERRORLEVEL není 0 (asi bude 1), tudíž se pojkračuje návěstím ERROR, pak se pokračuje za návěstím PROMPT, ale nikde nedokážu přijít na to, kde se pokračuje návěstím PARTMAG. To mi teda vrtá hlavou.

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Středa, 15.03.2006, 16:40 »

Aha, přehlídl jsem to. V okamžiku, kdy se zadá x nebo X se pokračuje za návěstím PARTMAG, tj. spustí se PMagic. No a X: je v Reatogo vždy systémový disk (v tomto případě CD mechanika).

Pavel
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #6 kdy: Středa, 15.03.2006, 16:59 »

Citace
Kdyby chtěl zjistit kterej z disků je CD, je to prkotina na jeden řádek
Toto mně zajima


To je jednoduchý. Jestliže chci zjistit, který z disků je disk CD, udělám si plugin, kterej při tvorbě Reatogo uloží do kořenovýho adresáře konkrétní soubor (klidně prázdnej) s vhodným názvem, např. thisis.cd (iscd.txt). Pak spustím .cmd soubor (třeba přes autorun) s něčím takovým:

for %%f in (Z: Y: X: ... až D:) if exist %%f\thisis.cd --tady bude nějaká akce--
Kód:
edit: bohužel spojením znaků dvojtečka a pravá závorka vzniká smajlík, takže pokud se to tady zobrazí správně:
for %%f in (Z: Y: X: ... až D:) if exist %%f\thisis.cd --tady bude nějaká akce--

Pavel
Zaznamenáno
Stran: [1]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!