Craftcom
Pondělí, 26.09.2022, 15:25 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: 1 [2]   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin pro VGA ATI  (Přečteno 29242 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #15 kdy: Úterý, 07.03.2006, 10:26 »

Citace
Je to však to same když mu ve Win XP na gr.kartě změnim fekvenci z 60 na 70 MHZ.


Myslel jsem, že to máte odzkoušeno přímo v XP na hdd nebo po nabootování reatogoXPE.

No podle uvedených informací to vypadá, že si ta VGA karta ATI nerozumí s ovladači, které máte na reatogoXPE pro jiný typ karty ATI, jestli jsem to správně pochopil.
Jinak po nainstalování nových win XP systém používá defaultní ovladače, ty také používá jak BartPE tak reatogoXPE, pokud si na své Live CD nepřidáte vlastní ovladače na určitý typ VGA.

A když na ten nově instalovaný systém XP na hdd dodáte správné ovladače ATI pro daný typ karty?

Ještě jsem se s takovým případem nesetkal, aby mnou dodané ovladače na Live CD co používám pro ATI (konkrétně 9600XT) dělali problém na jiných PC s jinou graf. kartou, byť stejného typu (ATI), ale tím nechci říct, že je to vyloučeno :napad02:

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« Odpověď #16 kdy: Úterý, 07.03.2006, 13:18 »

Citace
Ještě jsem se s takovým případem nesetkal, aby mnou dodané ovladače


Kde najdu Vami dodavane ovladače.Tyto stranky jsem prolezl již mnohokrat.    :cry:  :cry:  :cry:
Použivam jen ty co jsou v instalačce BartPE-XPE
Pokud myslite plugin Refresh tak ten řeši jen velikost rozlišeni a kvalitu barev.
Omlouvam se.Nemam moc času pročitat tyto stranky tady na netu.
Šef mi je všechny vitiskl a ja je pročitan ve volnem čase při jizdě do prace a zpět.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #17 kdy: Úterý, 07.03.2006, 16:23 »

Citace
Kde najdu Vami dodavane ovladače


No přece nejlépe na stránce výrobce HW  Smích  . Pro VGA ATI konkrétně tady.

Citace
Použivam jen ty co jsou v instalačce BartPE-XPE


Tím je myšlen výsledný iso soubor pro Live CD BartPE-XPE (reatogoXPE) ?

Citace
Šef mi je všechny vytiskl a ja je pročitan ve volnem čase při jizdě do prace a zpět.


To jako fakt nebo to je žert ? :fakt:


Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« Odpověď #18 kdy: Středa, 08.03.2006, 06:37 »

Citace
To jako fakt nebo to je žert ?


 Smích Je nedočkavy.
Když jsem mu řek že nemam čas sedět na netu a řešit problemy, že bych potřeboval něco o tom na papiře, tak to vzal važně a tiskl.
P.S  Pry bydou vysoke premie    Smích  Smích  Smích

Ten odkaz co jste tu strčil nefunguje.Zkoušim co hodinu.   :cry:  :cry:  :cry:  :cry:
Hledam a hledam. Přimo ovladaču pro Ati je hafo ale Vga ati driver   Co?????
Vyzkoušel jse pluginy.
Ati Radeon plugin
Ati DNA detonator plugin
U všech obraz funguje OK. Butovani však trva 1 x dele a BartPE-XPE je strašně zhnily.
Proč neni plugin s vega ovladači jako je na SATA disky, Síťové karty a Tiskárny
Zaznamenáno
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
Re
« Odpověď #19 kdy: Středa, 08.03.2006, 14:15 »

Jsem stoho k**ot.
Naštval jsem se.
Nainstaloval jsem v praci VMware Workstation a nechal vněm nabutovat  BartPE-XPE.
Obraz je OK jak ma byt.
Kde tak muže byt problem.    Smutek  Smutek  Smutek  Smutek
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #20 kdy: Středa, 08.03.2006, 16:49 »

Ten odkaz včera ještě šel a dneska už ne  :?  . Nicméně jsem jej opravil, ale každopádně je to odkaz na oficiální stránky od ATI pro stažení ovladačů.
A co to je vlastně za přesný typ VGA karty na tom PC, kde to nefunguje? Mám totiž pocit, že nevíte jaký přesně ovladač pro danou grafickou kartu (VGA) potřebujete.

Jinak nové ovladače (Catalysty) od ATI už potřebují, aby byl nainstalován i NET Framework.

Viz. znění ze stránek ATI:

Citace
You must have Microsoft .NET Framework installed prior to downloading and installing the Catalyst Control Center


Pokud je zájem tady je možno stáhnout již můj hotový plugin, který používám pro radeon ATI 9600XT (nepotřebuje ještě Net Framework). Stačí jej rozbalit a vložit do složky plugin, ale jak píšu obsahuje ovladače pro uvedený typ VGA karty.

Každopádně mě už nic nenapadá, doporučuji se podívat na forum 911cd.net, popř. se zkusit na to zeptat přímo tam.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
Re
« Odpověď #21 kdy: Neděle, 12.03.2006, 11:46 »

Problem zjištěn.
Gr.ovladač Vegasaver je nastaven při startu na frekvenci  48 MHZ
Proto monitor blika.
Nezajima ho vubec nastaveni frekvence v a_XPE-DEFAULTS.inf ani ten plugin.
Upravit to však jde programkem PowerStrip jen najit plugin.
Určitě maji problem všichni co maji CLR monitory.
LCD se již dovedou přizpusobit.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #22 kdy: Neděle, 12.03.2006, 14:52 »

No výborně, zase  jednou někdo, kdo se nenechal odradit a našel původce problému  :wink: .

Nicméně jsem na plugin pro PowerStrip nikde nenarazil. Každopádné bych to viděl na problém onoho ovladače. Není ta graf. karta, pro kterou je ten ovladač určen už nějaký dosti starší kousek, protože ten název ovladače mi nic neříká. Co to je vlastně za přesný typ VGA a výrobce?

Ale nějak se v tom začínám zamotávat. Pochopil jsem to tak, že při pokusu o nabootování z Live CD s reatogoXPE začne monitor blikat, je vidět vůbec nějaký obraz nebo žádný? Pokud se pídíte po pluginu na PowerStrip předpokládám, že obraz viditelný je.
Nicméně lze změnit frekvenci monitoru po nabootování reatogoXPE přes pravou myš - vlastnosti - nastavení - upřesnit - monitor nebo to vůbec nereaguje, popř není volba aktivní (vyšedivělá) ?
Pamatuji se, že jsem měl kdysi nějaký problém s rozlišovací frekvencí u svého dřívějšího CRT monitoru Eizo F57 FlaxScan pod WinME ve spojitosti s VGA a žádné utility ani powerStrip nezabíraly a pomohla až ruční úprava v registru. Ale už si nepamatuji, kde to bylo, nicméně jsem to kdysi psal i na poradně na zive.cz, takže by se to dalo vyhledat a třeba by to stačilo v podobě reg. souboru nebo vepsat potřebnou syntaxi pro úpravu registru přímo do souboru z990_Custom_Settings.inf pro vlastní konfiguraci. Každopádně je to jenom doměnka, nemám odzkoušeno jak se to bude chovat v případě reatogoXPE.

Jinak ještě tady je odkaz na zajímavou utilitu, třeba pomůže.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #23 kdy: Pondělí, 13.03.2006, 01:31 »

Zajímavý plugin je už dostupný i v nabídce pluginů od reatogo tj. "1stqres_autoHelp" plugin, viz. náhled.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« Odpověď #24 kdy: Pondělí, 13.03.2006, 07:32 »

Citace: "Craft"
Ale nějak se v tom začínám zamotávat.


Asi mate pravdu.Nerozumime si kde mam problem.
Jedna se mi o to použivat  reatogoXPE bez Grafickeho ovladače.
Použivat zakladni Windows gr. ovladač. (Vgasaver) ktery je i v ReatogoXPE
Tento ovladač použiva i Windows po instalaci a funguje OK.
Mame monitor  AOC specterum (Neni zas tak stary a ještě se prodava)
Gr.kartu Ati radeon 9600.
Monitor neblika zas tak moc,jen se chvěje obraz a po 10 min strašně boli oči. Je to tou frekvenci 48 MHZ.
Vzykoušel jsem Vaš plugin. Obraz je OK.
ReatogoXPE se však strašně zpomali a soft najiždi 5 x pomaleji.
Když jsem vytvořil ovladač pomoci autoDriver.exe vznikla 25 MB obluda a ReatogoXPE je ještě zhnilejši.
Ja jsem si udělal ReatogoXPE pro svou potřebu bez Ati ovladaču, mam tam vše co potřebuji a jsem velice spokojen a na LCD monitorech šlape perfekně.
Nevidim duvod si tak bombovni program 5 x zpomalit když Graf.ovladač Ati stejně nevyužiji.

Hm.Pujčil jsem ReatogoXPE třem nechytřejšim v naši firmě.
Všichni tvrdi že pry v ReatogoXPE chibi ovladač monitor Plug and Play ktery při startu zjišťuje informace o monitoru.

Pomalu dělam plugin pro PowerStrip.Už skoro šlape a monitor už neblika    Smích  Smích  Smích  Smích
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #25 kdy: Pondělí, 13.03.2006, 08:55 »

Aha, tak už tomu rozumím, přiznám se, že jsem reatogoXPE zatím nezkoušel bez dodaného ovladače pro VGA už ze startu co se tímto programem zabývám, takže jsem si nějakého rozdílu v rychlosti nikdy nevšimnul, nicméně to zní jako dobrý typ, který stojí za vyzkoušení.

To s tím monitorem je pravda, už dříve jsem to zkoušel vyřešit, ale nezadařilo se, nicméně nejsem sám komu se to nepodařilo, protože co jsem četl na 911cd.net, tak se to nepodařilo vyřešit ani samotnému autoru reatogo. Jaká je situace po necelém roce netuším, zatím jsem se potom nepídil.

Každopádně měnit obnovovací frekvenci by měl umožňovat i uvedený plugin 1stqres_autoHelp, ale tím samozřejmě nikomu nebráním ve tvorbě nového pluginu, spíše naopak, tak ať se dílko podaří  Smích  

BTW. Pokud by jste se chtěl poté o plugin podělit s ostatníma, rád jej přidám na stránky.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Stran: 1 [2]   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!