Craftcom
Pondělí, 26.09.2022, 14:59 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
   Domů   Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
Stran: [1] 2   Dolů
  Tisk  
Autor Téma: Plugin pro VGA ATI  (Přečteno 29240 krát)
0 uživatelů a 1 Host prohlíží toto téma.
Sandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
« kdy: Pondělí, 27.02.2006, 12:39 »

Zdravim.
Mam Ati Radeon  9600   tv vystup
Dlouhou dobu vše fungovalo OK.
Nedávno kluk na ní připojil TV.
Od té doby když najíždí PC a spustím Bios není přes cely monitor.
Bios je menši než když nastavíte na 17 monitoru rozlišení 640*480.
Okolo je černé místo.
To by mi tak nevadilo.
Bart mi však najiždi ve stejne velikosti.
Jedinou možnou zachranou bude asi sehnat ovladače + plugin.

Nema nahodou někdo přimo plugin + ovladače.
Dva dny se pokoušim něco takoveho vytvořit a marně.
Nejraději bych uvital kdyby mi někdo poslal na E-mail přimo složku s ovladačem a pluginem kterou bych jen zkopiroval do složky pluginy.
Dik moc.
Jste moje posledni zachrana.

Pavel.Pavlicek1@seznam
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #1 kdy: Pondělí, 27.02.2006, 14:36 »

Podívej se sem a dej vědět jak jsi dopadl.
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=6086&hl=Ati+Radeon+9600

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #2 kdy: Pondělí, 27.02.2006, 16:06 »

Sice tady již Pavel dal odkaz na možnost vytvoření pluginu, nicméně pro další případné zájemce a vzhledem k tomu, že již není možno stáhnout plugin přímo ze stránek autora (Fab), zřejmě již ukončil jejich provoz, dávám tady odkaz na přímé stažení již hotového driver pluginu pro ovladače ATI ze stránek Craftcomu, nicméně je potřeba si doplnit potřebné soubory samotného ovladače (viz. nápověda v pluginu).
Je sice dle autora primárně určen pro XPE, nicméně jej bez problémů používám i pod BartPE (nu2menu).

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #3 kdy: Úterý, 28.02.2006, 01:22 »

To Sandy:
Vstoupit do biosu a vyhledat menu pro nastavení VGA. Ke změně došlo přímo modifikací nastavení v biosu prostřednictvím ovladačů z win. Některé desky toto umožňují.
Zaznamenáno
Sandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
Re
« Odpověď #4 kdy: Středa, 01.03.2006, 13:40 »

bob57_cz
Zkusim to.
Ja jsem však zkoušel resetovat bios a je to stejn.
Jedina zachrana jsou ty ovladače.
Sosl jsem ty co mi poradil Pavel.
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=6086&hl=Ati+Radeon+9600
Je to už plugin + ovladače.
Nevim však kam to strčit.
Do adresaře plugin mebo drivers.   Smutek  Smutek  Smutek
Zaznamenáno
Pavel
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 684



Zobrazit profil
« Odpověď #5 kdy: Středa, 01.03.2006, 14:08 »

Pokud je to hotovej plugin, ulož ho do složky plugin, tj. např. plugin\Radeon ...

Pavel
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #6 kdy: Středa, 01.03.2006, 19:58 »

Je to jak říká Pavel, v případě již hotového pluginu co se skládá ze 3ks rar souborů je určen pro umístění do složky plugin. Nicméně se mi moc nezdá jeho jednoduchost, tj. bez potřebných zápisů do registrů obsažených v souboru inf , konkrétně postrádá položku

Kód:
[Software.AddReg]


a pouze kopíruje soubory ovladače do adresáře system32 na CD.

Abych řekl pravdu více se mi už zamlouvá koncept zobrazeného souboru *.inf na již tady uvedeném odkazu na forum 911cd.net od paraglidera.

Nicméně jsem ten jednoduchý koncept nezkoušel, takže netuším jak se bude chovat pod shellem nu2menu, pro který chceš ten plugin použít, každopádně pod XPE fungovat nebude určitě.

Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #7 kdy: Středa, 01.03.2006, 22:16 »

Citace: "Sandy"
bob57_cz
Zkusim to.
Ja jsem však zkoušel resetovat bios a je to stejn.
Jedina zachrana jsou ty ovladače.
Sosl jsem ty co mi poradil Pavel.
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=6086&hl=Ati+Radeon+9600
Je to už plugin + ovladače.
Nevim však kam to strčit.
Do adresaře plugin mebo drivers.   Smutek  Smutek  Smutek

Pokud to není v biosu MB, tak došlo k modifikaci téhož na GK asi nějakým nástrojem z Tools for VGA - součást některých neoriginal ovladačů - guru3d apod.
Stejným nástrojem by to mělo jít vrátit zpět.
Zaznamenáno
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« Odpověď #8 kdy: Čtvrtek, 02.03.2006, 13:37 »

Citace: "bob57_cz"
Citace: "Sandy"
bob57_cz
Zkusim to.
Ja jsem však zkoušel resetovat bios a je to stejn.
Jedina zachrana jsou ty ovladače.
Sosl jsem ty co mi poradil Pavel.
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=6086&hl=Ati+Radeon+9600
Je to už plugin + ovladače.
Nevim však kam to strčit.
Do adresaře plugin mebo drivers.   Smutek  Smutek  Smutek

Pokud to není v biosu MB, tak došlo k modifikaci téhož na GK asi nějakým nástrojem z Tools for VGA - součást některých neoriginal ovladačů - guru3d apod.
Stejným nástrojem by to mělo jít vrátit zpět.



Toto moc nechapu.
Odpojil jsem však všechny HD resetoval bios a problenpřetrvava.
Zaznamenáno
bob57_cz
Zlatý člen
****
Offline Offline

Příspěvků: 206


Zobrazit profil
« Odpověď #9 kdy: Pátek, 03.03.2006, 04:41 »

Citace: "Leošek"

Toto moc nechapu.
Odpojil jsem však všechny HD resetoval bios a problenpřetrvava.

I grafika má svůj bios a něco se přenastavilo přímo na ní !!!
Zaznamenáno
Sandy
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 8


Zobrazit profil
Re
« Odpověď #10 kdy: Pondělí, 06.03.2006, 12:43 »

Citace: "Pavel"
Podívej se sem a dej vědět jak jsi dopadl.
http://www.911cd.net/forums//index.php?showtopic=6086&hl=Ati+Radeon+9600

Pavel


Vyzkoušel jsem tento i ten na kterej mi dal link Craft
Oba funguji spolehlivě.
Načteni ovladaču však prodlouži butovani skoro o 1 minutu.
BartPE-XPE je take troch zhnilejši
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #11 kdy: Pondělí, 06.03.2006, 14:12 »

Citace
BartPE-XPE je take troch zhnilejši


To je možné (další nemalá položka nutná pro načítání HW pnp), nicméně prakticky jsem to nezkoušel. Ovladače VGA v mém případě pro ATI používám standardně už od začátku co znám reatogoXPE.

BTW. Odstranilo to vlastně ten problém co jsi popisoval?


Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« Odpověď #12 kdy: Pondělí, 06.03.2006, 20:05 »

Mam dotaz.
Ovladače VGA použivate ty co jsou přimo v instalačce nebo nějake jine.
Mi reatogoXPE funguje OK. Jsem velmi spokojen.
Šefovi doma tak.
V praci na Pc však blika obrazovka.
Neměl jsem zatim moc času zjišťovat duvod.
Je to však to same když mu ve Win XP na gr.kartě změnim fekvenci z 60 na 70 MHZ.
Domnivam se že monitor nedovede pracovat na 70 MHZ a VGA ovladač pro reatogoXPE je nastaven na 70 MHZ.
Zaznamenáno
Craft
Global Moderator
Moderátor
*****
Offline Offline

Příspěvků: 284



Zobrazit profil WWW
« Odpověď #13 kdy: Pondělí, 06.03.2006, 22:15 »

Citace
Ovladače VGA použivate ty co jsou přimo v instalačce nebo nějake jine.


Teď nevím jak je to sice myšleno, nicméně pokud mluvím za sebe používám ovladače na VGA jaké používám přímo na hdd tj. pro ATI.
Lze přidat i plugin pro Nvidia, ale na svém Live CD jej momentálně nepoužívám z důvodu omezeného místa na CD. Jinak plugin pro Nvidia je k mání tady.

Každopádně lze ovladače vyextrahovat přímo z instalačního balíčku nebo sesbírat z Windows na hdd.

ReatogoXPE používá standardně předvolených 85Hz a to může být u některých monitorů problém.

Určuje to tento parametr :

Kód:
[Software.AddReg]
; monitor refresh rate 85
0x1,"Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx\900","150","||xpeinit.exe -z –h 85-z"


Pokud se používá defaultní nastavení je v souboru C:\reatogo-25-6a\OEM1\7-reatogo_defaults\a_XPE-DEFAULTS.inf

Tady uvádím jak lze docílit změny sice na příkladu pro rozlišení, ale platí to i pro obnovovací frekvenci.

A tady je jednoduchý plugin pro 60Hz, který je také obsažený i v pluginu, který jsem vytvořil pro ruční nastavení některých voleb v reatogoXPE. Celý je ke stažení v rubrice Plugins s názvem Refresh.

Kód:
[Version]
Signature="$Windows NT$"

[PEBuilder]
Name="972     Monitor Refresh Rate >60Hz (default is 85Hz)"
Help="ctime.txt"
Enable=0


[Software.AddReg]
; monitor refresh rate 60
0x1,"Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx\900","150","||xpeinit.exe -z -h 60"



Craft
Zaznamenáno

Nic není nemožné, jenom vědět jak na to.
Leošek
Přispěvatel
**
Offline Offline

Příspěvků: 23


Zobrazit profil
« Odpověď #14 kdy: Úterý, 07.03.2006, 09:36 »

Citace
Teď nevím jak je to sice myšleno, nicméně pokud mluvím za sebe používám ovladače na VGA jaké používám přímo na hdd tj. pro ATI.

O to mi pravě jde.
Pravě sedim v praci a zkoušim.
Změnil jsem Frekvenci 85 na 60.
Citace

[Software.AddReg]
; monitor refresh rate 85
0x1,"Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunOnceEx\900","150","||xpeinit.exe -z –h 85-z"


Orazovka furt blika a chvěje se.
Mi to připada že BartPE-XPE použiva Vega ovladač se kterym neuni naše Ati karta spolupracovat.
Když však nainstaluji na našem PC novy Windows XP bez ovladaču pro Graf.kartu je obraz normalni.
Potřeboval bych nějak změnit VGA ovladač.
Určitě budete vědět ktery použit když mate take ATI kartu.
Zaznamenáno
Stran: [1] 2   Nahoru
  Tisk  
 
Skočit na:  

Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!