Craftcom
Čtvrtek, 28.03.2024, 11:04 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
  Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
  Zobrazit příspěvky
Stran: [1] 2 3 4
1  BartPE-XPE / BartPE RAM/HDD/USB / Nejde kdy: Úterý, 29.08.2006, 06:55
Ahojte zkoušel jsem se dostat na stránky o bootování z USB ale je tam chyba  Smutek  . Stránka se vubec neotevře prosím o zprovoznění díky   :lol:
2  Multiboot CD / Multiboot CD / Winimage a jak na něj? kdy: Neděle, 18.12.2005, 17:43
Heurékáá vítěztví je naše.
Nevím zda to bylo tím 30 dením omezením nebo něco nesedlo správně při instalaci, ale ted už to chodí. Sice to ještě neumím převést z adresáře na disku do jiného adresáře, ale z diskkety mi to už chodí.
PS. Pavle ty to umíš z adresáře na disku např s disketami od partition magic tam uloženými převést do jejich jednoho obrazu uloženého do jiného adresáře? Jde mi o to jestli to ten program vubec umí?
 Dík za odpověď Daton
3  Multiboot CD / Multiboot CD / Winimage a jak na něj? kdy: Neděle, 18.12.2005, 15:06
Ahoj Pavle
Tak přesně tohle dělám od začátku a vždy mi vyskočí chybová hláška při zadání povelu read disk a ta je The floppy connot by accesed Pleas check if another aplikation is using the floppy driver no a jsem v koncích. Zkusím celý program přeinstelovat protože se ukazuje že tobě to chodí a mě ne.
4  Multiboot CD / Multiboot CD / Winimage a jak na něj? kdy: Sobota, 17.12.2005, 22:11
Prosím tě pavle zkus mi odpovědět na dotaz který jsem položil ve vláknu "jak na pluginy"  na jeho konci založil jsem toto vlákno aby i jiní mohly tento program pochopit
Díky moc Daton
5  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Sobota, 17.12.2005, 22:02
Ahoj Crafte
samozřejmě tak učiním tak že ahoj na dalších vláknech.
6  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Středa, 14.12.2005, 22:08
Tak předem disketu už jsem přeložil v jiném programu ale prosím tě stejně by mne moc zajímalo kde dělám chybu že mi to nejde.
Otevřu li program winimage mám dvě možnosti jak to tam dostat
1 nový  tam se otevře paletka s všemi možnými dvelikostmi formátování disku.
2otevřít zde mne to vyzve k vložení flopy diskety  (nemusí to nutně být disketa v záložce disk to lze navolit). Otevřou se mi soubory na disku ale nemohu je vybrat všechny vždy jen jeden a chce ho to zase otevřít po zmáčknutí tlačítka otevřít jiná volba není mi to zahlásí error readin file A: a příslušný soubor čili chyba čtení. Disketa i mechanika jsou ok tím to není.
Jinyý způsob jak to tam dostat neznám jio ještě při pravém tlačítku myši volba extrakt tak zase chyba cannot perform this operation an open image file is required - nemohu vykonat požadovanou operaci .... otevřít nějaký obrazový soubor a tvořit?Co??? hel ten překlad mi vázne. no a pak tam je ještě ikona takové diskety  a papíru jediná funkční a při jejím zmáčknutí se objeví  chyba The floppy connot by accesed Pleas check if another aplikation is using  the floppy driver. tedy něco  jako tato disketa nemuže být zpřístupněna jiná aplikace používá disketový driver no a jsem v koncích protože víc toho ten program aktivního nemá. No a tak nevím jak dál Dík za každou radu  zatim ahoj
7  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Úterý, 13.12.2005, 20:22
A Pavle mohl by jsi být méně stručný? Jak to vyřešit když jsem takový "matějů že neumím v tom winimage udělat převod. Proboha mě ten program už uplně vytáčí když mu dám otevřít disketu 98 tak se chce otevírat stále dál a nelze přetáhnou celý adresář. Dokonce do něj nemohu natáhnout vubec nic vždy zahlásí chybu. Pavle  pár řádky jak to děláš?
8  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Pondělí, 12.12.2005, 21:41
Jo tak jsem si ho stahnul a je to opravdu jednoduché tedy podle toho co tam vidim . Škoda jen že to neumí z předem daného adresáře do jiného adresáře ale jen z diskety a na disketu. U winimage jsem se naučil zmenšovat a zvětšovat formátování u diskety a tuto naformátovat ale jak se převede to teda stále netuším.
Ještě dotaz jestli ten acronis nefunguje tedy v demu pak snad ani nemá cenu ho tam dávat a nebo zkusit tam třeba partition magic 8 ten taky vytváří bootovatelné diskety a funguje.
9  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Neděle, 11.12.2005, 22:02
Kluci prosim Vás vím že máte času málo ale jen heslovitě mi naznačte jak s winimage.  Předpokládám že otevřu tu disketu s 98 (butovací)  a potom bych to měl převést do ima. ale nějak se v tom programu nemohu zorientovat. Nechci žádný návod budu bádat sám jen mě zkuste naťuknout dík.
10  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Neděle, 11.12.2005, 20:12
Ahoj kluci
 tak s novou verzí reatogu jsou všechny problémy s errorem odstraněny jak už jsem psal. Chodí to dobře.
Ale diskutoval jsem s pavlem plugin na program který by otevíral stránky v doc. Kromě velkého mastodonta (open offic )  ještě word ten je placený no a potom mě ještě napadla jedna eventualita a tou je software 602. Možná mi ted budete spílat ale myslím že by to byla zajímavá možnost. Ale problém bude s pluginem. Možná bych to i zkusil ale domnívám se že na tvorbu pluginu zatím nemám.Jen dotaz nezkoušel jste to už někdo? Nemohli by jste mi někdo poslat třeba podobný plugin na např open office s tím že bych ho zkusil jen přepsat na 602? - to je asi blbost že?

Ještě jeden dotaz kyž jsem to dal na jinou platformu tedy z amd na intel s integrovanou grafikou tak to odmítalo rozlišení vyšší než 4 barvy. Pokud bych chtěl aby to tam chodilo měl bych asi doinstalovat drivery. Pomohlo by nějak kdybych nedal nastavit drivery v hlavní nabídce reatogu a tím bych programu neupřednostnoval určitý typ driveru?
11  Multiboot CD / Multiboot CD / Jak na multiboot kdy: Pátek, 09.12.2005, 17:02
Ahoj Pavle
tak už je mi to jasné, nevěděl jsem totiž že acronis probgramy dovedou vytvářet cd proto jsem byl zmatený jinak to chápu.
Ty 98 to není zcela moje práce ale jiného kamaráda který udělal záchrannou disketu z 98 pak tam přidal podporu ntfs (novým fdiskem) a ještě pár jednoduchých programů co běži v dosu jako volkova a td ( já u toho spíš jen asistoval), no a uděla z toho cd, které je v iso obrazu a já z toho cd instaluji systémy a plně se mi osvědčilo  no a tak bych ho chtěl přidat do multibootu. Myslím. že by s tím neměli být potíže.
S těmi driveri v bartu je to tak. že na starších deskách a atinách co mám já to chodí perfektně, ale zkoušel jsem to u zmíněného kamaráda a ten má intel s grafikou tuším integrovanou no a to byl problém dokázalo to rozlišit jen 4 barvy a nedalo se to nikde a nijak nastavit. Je to ale pochopitelné byla to uplně jiná platforma. Hele existuje nějaký jednoduchý program co umí louskat dokumenty v doc formátu a byl by na jěj plugin? jediný co mne napadá je open office ale ten je dost velký.
12  Multiboot CD / Multiboot CD / Jak na multiboot kdy: Čtvrtek, 08.12.2005, 18:25
Ahoj Pavle
Hele tak jsem zase tady s otázkami. Včera jsem je už jednou napsal ale jaksi se na foru ztratily tak druhý pokus
1, Prosím tě dělám nebo zkouším dělat multiboot co jsi na něj stvořil návod v pdf. ale hned ze začátku jsem trošku vedle(jako vždy). Máš tam že je nutno sehnat iso acronis disk doctor suite  a acronis true image, ty programy neznám ale rád se s nimy seznámím. Problém je že když jsem je stahnul z netu jsou v exe.podobě tedy zabaleného programu který se chce nainstalovat a ještě v sharveru. Zajímá mne tedy zda je nutno mít ostrou verzi, zda mám program nejprve nainstalovat a pak z těchto instalovaných souboru vytvořit iso nebo zda ho mám vytvořit přímo ze staženého exe souboru.
2 mám pro účely instalací vytvořené bootovací cd 98 v iso podobě je trochu rozšířené aby umělo i ntfs. Lze toto použít místo diskety  a je vhodné mít to v iso nebo to převést jak doporučuješ do ima?
3 Ještě mimo pořadí když v reatogu ve kterém mimo jiná vylepšení s novou verzí už funguje vše jak má a error který se mi tam stále objevoval je ten tam, nezadám driver tedy zjištění mé hardvarové konfigurace budou tam nainstalovány všechny drivery nebo jen základ ochuzený i o ten který se rozpozná dám li to proskenovat? Jde mi o to že na mém počítači je to zobrazuje ok a na kolegovém v práci mi to nabidlo jen ten nejmenší možný základ tedy 4 barvy a 640 na 480. Je fak že má jinou grafárnu.  
                           Dík za odpovědi daton
13  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Sobota, 26.11.2005, 18:10
Ahoj Pavle tak jsem rád že mi už nenadáváš začal jsem být posledních 14 dní na pokusech s Bartem a na našich výměnách názoru trochu závislý. Docela mne to baví je to příjemné zpestření dne .
 Jinak uhodil jsi hřebíček na hlavičku když jsi se ptal na tu angličtinu. To je právě to co mi moc nejde pár frází bych dokůpy dal ale na to abych překládal odborné články bohužel zatím nemám , rozhodně s tím budu muset něco udělat ale zatím se mi to nějak nedaří no a to je právě důvod proč tak často otravuji vás. Kdybyste věděli o nějakém návodu jak si tu angličtinu natlouct do hlavy tak aby to vní vydrželo  a aby to pochopila tak poradte. Zkoušel jsem placené kurzy ale říkám nějak se mi nedaří a navíc tam se učí hovorová a v těchto článcích je spíše technická angličtina.
           Zatím hezký den   Daton
Ps klici jak to děláte tu citaci v těch okýnkách já to umím akorát překopírovat ale okenko s citací je hezčí.
14  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Pátek, 25.11.2005, 21:56
Ahoj Crafte

Člověče klid jen jsem našel malou skulinku v návodu  a ano autorun tam je a meditoval jsem o tom dát ho tam , ale koukej jsem dalek toho vymýšlet vymyšlené (alespoň částečně) a o pluginu vypalování jsem to chtěl vědět z toho důvodu jestli to už někdo zkoušel. Pokud ano a cesta byla slepá proč se z jeho chyb nepoučit. Hel dát plugin už tam zvládnu. cz suport už samopzřejmě mám a pebuilder na cd už mi s ním chodí , není to tak že bych nic nevěděl jen jsem chtěl znát názor zda tyto dva pluginy neudou moc pro uložení do ram. Hel já nejsem žádnej malej kluk a ve svých 43 letech je to na mě docela zabíračka. vím že se ptám mnohdy asi nevhodně ale to už tak je, když ty tvé návody pochopím já tak máš daleko větší šanci že je pochopí i jiní bez dalších dotazů. Tak se nezlob.
No ted mi to už dává smysl. Zkusím to vytvořit a dám vědět jak jsem dopadl.  
Ahoj
15  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Pátek, 25.11.2005, 16:54
Ahoj kluci
no tak jsem to stáhnul znovu je to bart pe 313 to je ten základní potom tam má ještě beta verzi 314 ale ta to není. Nic méně jedu podle toho prostředního návodu na vytvoření systému co půjde z ramek. Stále však mám problém najít všechny pluginy které tam máš uvedené našel jsem Nu25Shell je ukryt v pluginu ZZ5 stačí ho z něj vyhodit ale plugin start up group jsem nikde nenašel nemohl by jsi se na to mrknout ? Mohli by s tím mít problémy i ostatní. dík Jo a ještě mi zděl zda je možníé do něj vložit ten plugin deepburneru udělaný ve reatobu104 a plugin suportu cz.
Stran: [1] 2 3 4
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!