Craftcom
Čtvrtek, 25.04.2024, 07:24 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
  Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
  Zobrazit příspěvky
Stran: 1 ... 42 43 [44] 45
646  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Pondělí, 21.11.2005, 21:51
Citace
... nebo nám může pomoci plugin WinXP Stuff, jehož autorem je Eifell. Tento plugin je funkční u obou verzí a to jak nové reatogo-25-6a.exe, tak starší reatogo-313-103-a.exe.


Citace
Pro správnou funkci si musíte nakopírovat všechny potřebné soubory do pluginu WinXP Stuff a provést editaci souboru Wallpapers.inf, tj. napsat přesný název vašeho obrázku, (viz. vzor pro tapetu s názvem WindowsXP.jpg)


Takže: podívej se do složky s pluginem WinXP Stuff, jaký tam máš soubory (jsou-li všechny; většina pluginů má help a tam by to mělo být napsaný. Pak otevřeš soubor wallpapers.inf a napíšeš na správný místo název svýho obrázku (místo toho, kterej tam předpoládám bude napsanej jako výchozí), podíváš se kde byl uloženej ten výchozí a tam taky nakopíruješ ten svůj.

Tahle rada nemusí být na 100 procent, znovu opakuju že ten plugin nepoužívám, nemám a tak nevím co v něm je ...

Pavel
647  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Pondělí, 21.11.2005, 20:35
Ahoj Datone,

Citace
já vím že se ptám z vašeho pohledu na blbosti, které jste už dávno popsal na svých stránkách , ale věřte mi že pro člověka, který teprve proniká do tajů tohoto programu to není jednoduché a ne vždy přesně rozumím tomu co je na stránkách napsáno.


my s Craftem jsme vším prošli od úplnýho začátku a neměli se koho ptát, tak jsme do podstaty docela pronikli (teda Craft podstatně víc než já, i kdyby to náhodou popřel). Proto taky všem doporučujeme jedna si pořádně přečíst návody a jednak prvně vytvořit "holý" BartPE nebo Reatogo a postupně si přidávat pluginy a občas se do nich (.inf) podívat ...


Citace
Tak se mnou mějte prosím trpělivost, alespoň si ověříte, že váš návod funguje i u lidu neznalého.


Snažíme se...

Citace
Error:SetupDecompressOrCopyFile"C:\Winxp_cd1\i386\Wall.bmp" to "C:\reatogo-313-103-a\BartPE\i386\system32\Wall.bmp" returned error 2: System nemůže nalézt uvedený soubor.

a
Citace
vložil jsem ho do toho pluginu ve formátu jpg.


No, jestli je soubor fyzicky jako .jpg a BartPE hledá .bmp, tak tady asi bude ta chyba ...

Jinak: já ten plugin nepoužívám, ale skoro bych řekl, že ve složce pluginu bude ještě složka files a do ní se má ten obrázek nakopírovat (ale jak říkám, já ten plugin neznám).

Pavel
648  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Reatogo-25-6a kdy: Pondělí, 21.11.2005, 11:18
Citace: "vlasto"
Ahoj,
vymazal jsem ten řádek a hlásí to zase chybu na jiném a to 21647 která je ="AXSAKI SCSI Controller".Takže je to pro mně asi zakleté.
Vlasta


Tak to nevím ...

Zkus si najít plugin, ve kterým je text "AXSAKI SCSI Controller" a podívej se jestli v něm není něco divnýho, nebo ho zakaž (enable=0).

Pavel
649  Multiboot CD / Multiboot CD / vytvorení multiboot pres EasyBoot kdy: Pondělí, 21.11.2005, 08:36
Citace
Taky zkouším vše možné i nemožné. Více než UBCD mne zaujal
Bootable CD Wizard ( http://bootcd.narod.ru/index_e.htm )
pro svoji snadnou editovatelnost textovým editorem.


V rubrice multiboot je po úvodu s EasyBoot použit pro vytvoření multiboot cd CDShell s integrovaným BCDW, což je právě Bootable CD Wizard ...

Citace
Také mám dotaz k programu EasyBoot:
Dá se v tomto programu vytvořit kromě hlavního menu také podmenu,
které by se spouštělo z hlavního menu?
(Hlavní menu jako rozdělovník pro vstup do dalších samostatných sekcí.)


Řekl bych že to mám v tom návodu uvedený. Vytvoří se v programu EasyBoot submenu, no a z hlavního menu se spustí příkazem "run submenu.ezb" - přečti si článek, myslím že je to tam napsaný.

Pavel
650  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Reatogo-25-6a kdy: Sobota, 19.11.2005, 22:54
Citace
V txt setupu.sif jsou pokyny pro program jak se má chovat,co má načíst atd.?


Pokud se nepletu, tak txtsetup.sif obsahuje instalační údaje (zejména seznam souborů + pár dalších věcí).

Citace
Pokud se změní a přidá nějaký plugin, tak je txt setup jiný?


Obecně si myslím že jo, ale nevím to jistě, nejsem odborník na WinXP.

Citace
Pokud nechám program vytvořit iso soubor, tak jej mohu vypálit třeba Nerem?


Můžeš to vypálit v každým programu, kterej umí vypálit obraz (iso). Ale pozor, nepálí se to "klasicky" jako soubor ale právě jako iso image. Nero to umí.

Citace
Mám teda vymazat jenom ten řádek na který odkazuje hláška nebo to mám přepsat tím txt souborem, který šlapal?Byly v něm ale jenom ty základní pluginy.


Začni tím, že jen opravíš ten chybnej řádek (vymazat). Vytvoř iso, vypal, otestuj a napiš jak to dopadlo, jo?

Pavel
651  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Cab archiv kdy: Sobota, 19.11.2005, 22:44
Ahoj Datone,

s antivirem ti momentálně neporadím, ale s tím cabem jo. Archiv cab jde otevřít ve WinXP úplně stejně jako archiv zip (poklepeš a on se ti otevře, označíš soubory a pak klasicky ctrl c a ctrl v). Nebo můžeš použít WinRAR.

Pavel
652  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Reatogo-25-6a kdy: Sobota, 19.11.2005, 13:06
Citace: "vlasto"
Je to zajimavé. Na posledním cd které opět nenastartovalo je v txt setupu to co jsem již psal./=.sys,4.Na výstupu Reotago však tato chyba není.Přesto,že tam není tak se na cd dostala.
Vlasta


No tak tohle je fakt divný ... tomu se ani nechce věřit! Nech si vytvořit iso soubor, sežeń si program UltraISO (měla by stačit i neregistrovaná verze), otevři v něm ten obraz CD (.iso) a přepiš soubor txtsetup.sif správnou verzí, ulož a vypal na cd ...

Pavel
653  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Reatogo-25-6a kdy: Pátek, 18.11.2005, 23:02
Citace: "vlasto"
Jasně že nezapnul.
Takže tem je toto:=.sys,4
Ahoj
Vlasta /dědek/


=.sys,4 je opravdu špatně, otázka je jak se tam ta chyba dostala. Pro začátek dej na začátek tohoto řádku středník, soubor ulož do složky kam reatogo vytváří "výstupní" soubory, tam najdi ten původní a přepiš ho tímhle a vytvoř Reatogo znovu (klávesa F5) a zkus co to udělá.

Pavel
654  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Reatogo-25-6a kdy: Pátek, 18.11.2005, 19:30
Citace: "vlasto"
Otevřel jsem soubor ve Wordu a Wordpadu ale neukazuje to čísla řádků.Co s tím?


Myslím, že by to mohl umět pspad, www.pspad.com

Pavel
655  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Pomoc kdy: Pátek, 18.11.2005, 17:12
Ahoj Datone,

Citace
Moji ideou proč vlastně dělám tyto cd je že budu mít v ruce ideální nástroj na opravu zavirovaného či skolabovaného PC tak jsem právě chtěl zabudovat do kompilace nástroj proti virům, spawerum a nástroj kterým bych mohl zkouknout disk, opravit na něm data a případně je zachránit vypálením na cd.


Pro některý antiviry existují pluginy, spusť si get_plugins.exe a něčeho se dopátráš. Umíš-li anglicky, pak se mrkni na www.911cd.net/forums
K tomu vypalování: abys mohl nabootovat BartPE a nebo Reatogo z CD a na vypalovačce vypálit data, potřebuješ buď 2 mechaniky nebo upravit BartPE/Reatogo tak, aby celý nabootovaly do paměti - jde to a je to popsáno na craftcomu, ale pak potřebuješ dost paměti nebo celý cd co nejmenší ...


Citace
Jinak jsem experimentoval s uplně starým bartem pe který chodí ale ještě jsem mu nějak nevnutil tu podporu češtiny někde mi to vázne.


Stáhneš si plugin czsupport (z našich stránek) a v pebuilderu ho povolíš (enable) a je to.

Pavel
656  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Reatogo kdy: Pátek, 18.11.2005, 17:04
Ahoj Vlasto,

Citace
potřebuji prosím radu k programu Reotago-x-pe./25-6a/Jestli jsem u Vás na špatné adrese,tak se omlouvám a pokud můžete poradit kam se obrátit tak budu rád.


Jsi tady správně, tady řešíme tyhle problémy. Takže na pc kde vytváříš ReatogoXPE musí být WinXP SP2. Dále se programu reatogobuilder musí předhodit instalační soubory WinXP SP2 (ať už na cd nebo na disku), tj. instalační soubory, ne nainstalované WinXP. Dále, pro Reatogo existuje velké množství pluginů, ale pro začátek je dobrý použít jen vlastní balík Reatogo "tak jak je". Rozbalí se na disk C: se souborovým systémem NTFS. Pokud máš možnost, doporučuju vyzkoušet výsledné iso ve virtuálním počítači (VMware, popsáno u nás na Craftcomu), jinak použít CDRW.

Citace
Program jsem nainstaloval tak jak je psáno a vytvořil s ním cd.Po vypálení a spuštění se mně ihned objeví hláška o chybě a to:řádek 19286 souboru inf./i386/txtsetup.sif je neplatný, ukončete instalaci.Zkoušel jsem cd vypálit několikrát a stále to samé.Kde jsem udělala chybu?


Teď nevím jesli jsi on nebo ona ...? Otevři si ten soubot txtsetup.sif v nějakým editoru co ti ukáže čísla řádků na vlož sem obsah toho řádku, mrkneme na to.

Pavel
657  Multiboot CD / Multiboot CD / BartPE kdy: Pátek, 18.11.2005, 15:33
Ahoj Speede,

Citace
No na BartPE me trosku zarazila nutnost vlastni tvorby, me by vyhovovalo kdyby se nekde dal sosnout hotovy produkt  zase tolik se v tom nevyznam, ale pokusim se neci vytvorit a kdyz bude problemek tak napisu, skoda ze tady neni stara kecarna, jak vidim prisli ste o ni, tak musim zacit sam.


No právě pro ty účely napsal Craft články jednak obecný o BartPE (pebuilder) a jednak o jeho nastavení a práci s pluginy. Tak se koukni na ty články a mělo by ti to bejt jasný.

Hodně úspěchů.
Pavel
658  Zajímavé linky / Zajímavé linky / Několik zajímavých odkazů kdy: Čtvrtek, 17.11.2005, 11:16
www.craftcom.net :-)

Domovská stránka programu PEBuilder
www.nu2.nu/pebuilder

Domovská stránka programu ReatogoXPE
www.reatogo.de

Fórum pro PEBuilder a ReatogoXPE (a další) v angličtině
www.911cd.net/forums

www.msfn.org
www.msusenet.com
www.mp3car.com/vbulletin/
www.litepc.com
www.nliteos.com
www.reactos.com

Pavel
659  Multiboot CD / Multiboot CD / vytvorení multiboot pres EasyBoot kdy: Středa, 16.11.2005, 21:20
Ahoj Speede,

Citace
UBCD mam ale verzi nevim, jak to poznam Co??? normalne sem sosl full verzi z jejich stranek v3.3 takze nevim, je to tady http://www.ultimatebootcd.com/download.html


Jo tak tahle verze běží pod dosem, momentálně ji nemám k dipozici, tak nevím, měla by ale do multiboot jít zakomponovat, otázka, jak je dělaná (jestli jedna disketa + zbytek na CD nebo obrazy jednotlivých disket).

Citace
Hm ze Hirens je warez sem vubec netusil , je to podobne jako UBCD

Na UBCD jsou free programy, Hirens obsahuje placený.

Citace
WinPE je priklad, sehnat by asi sel, zatim sem nehloubal

Můžeš mi věřit, že WinPE by ti na nic nebylo, upravit si ho je velmi, velmi náročný. Oproti tomu BartPE nebo ReatogoXPE je o dost jednodušší. Takže doporučuju BartPE (ReatogoXPE).

Citace
Jo jinak uz sem opustil taky EASYBOOT , delam to jak pises pres CDshell a BCDW, IMA me jedou ok, win98 by sem asi taky zvladl, ale myslel sem vseobecne navod na rozchozeni podobnych programu.


Nerozumím co myslíš tím "... vseobecne navod na rozchozeni podobnych programu" - mluvíme tady o obecným návodu jak dostat aplikaci na multiboot cd? Jestli jo tak na to se neptej mně, na tohle ti nedokážu odpovědět. Nebo máš na mysli něco jinýho?

Pavel
660  Multiboot CD / Multiboot CD / Multiboot kdy: Středa, 16.11.2005, 13:23
Ahoj Speede,

budu to brát tak, že problém s obrazy disket (*.ima) jsme úspešně vyřešili.

Citace
1)jak se da implementovat na tohle cd nebo dvd třeba ten UBCD, WINPREINST, HIRENS CD.......Co???? jde to vubec??? a i jine programy, je možnost to tam nahrat rozbalene a spoustet?


UBCD - jsou dvě verze, jedna běží pod dosem a druhá je založena na BartPE; kterou máš na mysli?
WinPreinst - tady přesně nevím co myslíš: WinPE nebo BartPE (nebo něco jinýho)? Na WinPE zapomeň, to legálně neseženeš. BartPE je OK, řekl bych, že v návodu to je popsáno (nebo se pletu?).
Hiren's - je sice velmi zajímavý, ale na stránkách craftcom.net se nezabýváme warezem ...
 
Citace
2)kdyz budu chtit mit tam treba instalaci W98 tak udelam adresar, necham nastartovat w98.IMA treba a necham pustit normalne EXE to asi funguje ze? ( nezkousel jsem to jeste)3

Takže, jde to udělat například takhle: vytvoříš obraz spouštěcí diskety Win98 a přidáš si do nabídky, která je bud v config.sys nebo autoexec.bat do menu jednu položku pro instalaci Win98, načteš ovladače pro CD-ROM a spustíš instalaci (setup.exe) - tohle dokážeš?
V EasyBoot do složky Disk1 umístíš instalační adresáře z CD Win98, např. do složky Win98, no a na té disketě nastavíš cestu k programu setup.exe. Jako příkaz ke spuštění instalace z nabídky programu Easyboot zadáš "run win98.ima" ...

Jinak já jsem EasyBoot opustil, je sice pěkný z hlediska tvorby menu (a asi vhodný pro začátečníky); více mi vyhovuje CDShell s integrovaným BCDW.

Pavel
Stran: 1 ... 42 43 [44] 45
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!