Craftcom
Čtvrtek, 18.04.2024, 23:32 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
  Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
  Zobrazit příspěvky
Stran: [1] 2
1  Info Craftcomu / IT Novinky / Re: Windows WAIK a Windows PE 2.0 zdarma kdy: Středa, 06.06.2007, 10:46
Citace: "Pavel"
Ač s podivem a pořád tomu nemůžu uvěřit, Microsoft nabízí zdarma ke stažení ISO soubor s Windows WAIK, obsahující Windows PE 2.0

Tady je link (je to anglicky): http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=c7d4bc6d-15f3-4284-9123-679830d629f2&DisplayLang=en

Pozor, má to 829 MB.

Pavel


Tady je link cesky :-):
http://www.microsoft.com/downloads/thankyou.aspx?familyId=c7d4bc6d-15f3-4284-9123-679830d629f2&displayLang=cs
2  Info Craftcomu / Info - ostatní / Gelová podložka pod myš kdy: Středa, 04.04.2007, 00:59
Milý Pavle, objevil jsi dávno objevené, nicméně je fakt, ze spousta lidiček o této pomůcce neví. Dovoluji si doplnit, že problém se projeví náhle a vehementně bez ohledu na člověka. Nákup této podložky se fakt vyplatí a pomůže od bolesti. Rozhodně bych tady doporučil všem velemyšákům investovat cca 2 kilča do zdraví. A potom ještě zpráva pro nemyšáky, alébrž keyboarďáky: jsou i gelové podložky před klávesnice, což je taktéž pohoda největší :-). Fakt. Kajik
3  Windows XP Embedded / WinXPE / Jukebox kdy: Pondělí, 26.03.2007, 18:30
No, bastlil jsem bastlil, ale davno. Predstava byla prehravat z hdd MP3 soubory. Pro ovladani pouzit nejaky soubor tlacitek v rastru typu radky pismena a sloupce cislice. Potom by po stisknuti kombinace treba A6 zahrala pisen "bla bla bla". Druha uvaha byla ovladani pres dotykove LCD, kde by nabidka mohla byt vytvorena pomoci web stranky a dotykem na plosku s nazvem by se spustilo prehravani. Ohledne uchlazeni a ochrany pred dymem mne to nechava v klidu, protoze vykon PC je potreba pouze maly a obcas by se vycistily vetraky.
4  Windows XP Embedded / WinXPE / Jukebox kdy: Úterý, 06.03.2007, 16:32
Speciální hw nemám, byla myšlenka to udělat z nějakého střepu do hospody.
Kajik
5  Windows XP Embedded / WinXPE / Jukebox kdy: Úterý, 06.03.2007, 13:08
Ahoj,
netušíte někdo, zda již nebyl vyřešen Jukebox pomocí WinXPE? Je to uváděno jako příklad použití.
Díky za info.

Kajik
6  Upravujeme Win XP / Ostatní / Jak přenést WXP Prof na jiný hardware? kdy: Pátek, 21.07.2006, 00:32
Ahoj, netušíte, jak na to? M$ tvrdí, že musí být zachován HAL. Tedy alespoň Intel na Intel (doufám, že se týká jen CPU) a buď IDE nebo SATA. Nejde míchat Intel s AMD a IDE se SATA. Jinak by to údajně mohlo jít. Mám Intel na VIA chipsetu a odešla deska. Potřebuji přenést systém na P4 s intel chipsetem. Po začátku startu Winů se vždy restartují, nejdou ani do nouzáku. Máte někdo zkušenosti s přenosem na jiný hw? Zkoušel jsem i přenos na jinou desku s Celeronem a VIA chipsetem, ale bezvýsledně.
Díkes. Kajik
7  Upravujeme Win XP / Ostatní / Lze vytvořit ISO z HDD? kdy: Čtvrtek, 22.06.2006, 10:53
Citace: "Pavel"
Ale co bys mohl udělat je tohle: vytvořit si ve VMware virtuální disk, umístit ho na D:, nabootovat z BartPE/Reatogo, otevřít ho pro zápis (vdk.exe) a třeba přes TrueImage udělat zálohu z C: na ten virt. disk.

Pak na tom cizím PC připojit ten virt. disk ve VMware a nabootovat z něj... Chápeš co myslím?

Pavel

Chápu, sqjelá myšlenka! Ale nemam VMware (zkoušel jsem ho někde najít, ale nějak mi to nevyšlo). Nicméně mám Virtual PC. Co si myslíš o tom, zda by nebyla cesta vytvořit .sdi disk v Embedded studiu a pomocí Trueimage to vyvrhnout na něj? Otázka je, zda dostanu SDI Loader na Reatogo abych ho mohl připojit. Další otázka je, jestli Virtual PC může bootovat z .sdi disku. Taky by mohla být cesta lépe pohledat VMware :-).
Kájík
8  Upravujeme Win XP / Ostatní / Lze vytvořit ISO z HDD? kdy: Čtvrtek, 22.06.2006, 07:36
Ahoj,
myslíte, že by šlo vytvořit bootovatelné ISO z již nainstalovaného systému na hdd? Přesně bych potřeboval na jedné mašině, kde už je systém udělat bootable ISO, to potom přenést na jiný hardware a tam ho nabootovat ve Virtual PC a diagnostikovat. Konkrétně někde běží server W2k, nedá se odvézt a já s tím potřebuju laborovat, přičemž na místě za chodu to nelze. Vím, že je to zvláštnost, ale vy jste tady na zvláštnosti "jako dělaný" :-).
Díky za odpověď.
Kájík
9  BartPE-XPE / Ostatní / Jak porovnat změny v registrech? kdy: Čtvrtek, 22.06.2006, 07:29
Díky kluci, vyzkouším.
Kájík
10  BartPE-XPE / Ostatní / Jak porovnat změny v registrech? kdy: Středa, 21.06.2006, 19:54
Ahoj kluci,
nevíte někdo, jakou aplikací se dá porovnat, co se změnilo v registrech po nějaké akci, typicky po instalci či změně nějaké aplikace?
Hodilo by se to pro dělání pluginů. Díky za info.
Kájík
11  BartPE-XPE / Řešení případných problémů / Problem s ovladaci grafiky v I915GM chipsetu kdy: Úterý, 06.06.2006, 22:22
Citace: "Pavel"
Nemám teď čas to hledat (spěchám pryč), odpovím obecně ale myslím že to pak dokážeš. To číslo je zapsaný v šestnáctkové soustavě ve tvaru 0xNĚCO :-) Tj. ...XResolution",0x500... znamená rozlišení na ose X (horizontálně) 1280 (protože 1280(10) = 500 (16)). Na převod stačí obyčejná kalkulačka ve WinXP...

Pavel

Díky, to mi bohatě stačí. I když ten problém bude asi jinde. Udělal jsem si vlastní plugin pro 915GM (tedy vlastně pro tu celou rodinu grafik kolem nových chipsetů). Problém vidím v tom, že ten ovladač umožňuje zobrazení na 2 monitorech současně - notebook + monitor a defaultně zjevně nastavuje režim klonování, kdy je primární zařízení notebook a sekundární monitor. U notebooku by to bylo fajn, protože ten určuje maximální možné rozlišení. U desktopu s touto grafikou ale je primární zobrazovací zařízení monitor s vyšším rozlišením! Když v nainstalovaném ovladači (to už se mi povedlo s mým pluginem) jdu do záložky "Intel Graphics Media Accelerator Driver for Mobile" a nastavím ve Vlastnostech grafiky jako zobrazovací zařízení Jeden monitor a vobu Monitor (ne Notebook), po potvrzení můžu ve standardních vlastnostech zobrazení nastavit rozlišení monitoru (to je to, co chci). Takže vlastně hledám řešení, jak vypnout v tomto případě to klonování a jak nastavit výchozí monitor na "Monitor" a ne "Notebook". Je fakt, že "klasická" instalace ovladače ve WXP obsahuje ve správci zařízení hejno různých fajlů, ale v reatogo SDI mi ukazuje jen jeden (přestože jsou pluginem všechny kopírovány tam, kam mají být, resp. je tak plugin napsán, nevím zd to dělá). Potom by snad bylo možné naboo tovat Reatogo SDI do požadovaného rozlišení.
Náměty?
Kajik
12  BartPE-XPE / Řešení případných problémů / Problem s ovladaci grafiky v I915GM chipsetu kdy: Úterý, 06.06.2006, 15:45
Kluci, netušíte některý, jaký je systém pro zjištění čísla pro rozlišení monitoru pro zabudování do pluginu Refresh? Abych byl přesný - potřebuji rozlišení 1920x1024 32bit. V tom pluginu jsou infy jen max.  pro rozlišení 1280x1024 (z970e_1280x1024-32.inf). Klidně si to upravím, ale nevím, kde si vycucat ta čísla (0x4,"ControlSet001\Services\VgaSave\Device0","DefaultSettings.XResolution",0x500.......).
13  BartPE-XPE / BartPE RAM/HDD/USB / Lze zavest Reatogo typu SDI z externiho harddisku? kdy: Úterý, 06.06.2006, 15:32
Citace: "Pavel"
Citace
Tak finále! Nezkoušel jsem SDI podle návodu na 911 na flashdisk (o tom už je v přípravě návod u vás, což?), ale z ext. hdd to jede (až na ten čas bootu) a z interního disku v součinnosti s normálníma WXP taky.

Gratuluju! Návod o kterým mluvil Craft (a já ho napsal) zatím není o SDI, to bych těžil z něj a z hlavy a nenašli bysme tolik slepejch cest... Takže koukám že ti funguje boot Reatogo jak z interního tak z externího hdd - předpokládám že obojí máš ve variantě SDI, je to tak?

Citace
Z toho interního to mám v paměti za 50 sekund! Úkol splněn - dosáhl jsem toho, že rychle nabootuju SDI a pak vypnu disk - ooooooo to lahodné ticho!!!

To je naprostá pohoda, skvělej čas!

Citace
Pavle, veliké díky, vím, že jsi se tím chtěl zabývat až bude volněji, no aspoň to máš za sebou a já Ti mohl dělat testera .

Děkuji.

Pavel

Jo, všechno SDI. Jdu trapit tu grafiku (a nesmím zapomenout jít v 17:00 na Václavák :-)).
14  BartPE-XPE / BartPE RAM/HDD/USB / Lze zavest Reatogo typu SDI z externiho harddisku? kdy: Úterý, 06.06.2006, 14:25
Tak finále! Nezkoušel jsem SDI podle návodu na 911 na flashdisk (o tom už je v přípravě návod u vás, což?), ale z ext. hdd to jede (až na ten čas bootu) a z interního disku v součinnosti s normálníma WXP taky. Z toho interního to mám v paměti za 50 sekund! Úkol splněn - dosáhl jsem toho, že rychle nabootuju SDI a pak vypnu disk - ooooooo to lahodné ticho!!!
Pavle, veliké díky, vím, že jsi se tím chtěl zabývat až bude volněji, no aspoň to máš za sebou a já Ti mohl dělat testera :-).
Kajik
15  BartPE-XPE / BartPE RAM/HDD/USB / Lze zavest Reatogo typu SDI z externiho harddisku? kdy: Úterý, 06.06.2006, 12:44
Citace: "Pavel"
Poslal jsem ti peboot.bin mailem, snad to bude fungovat...

Pavel

P.S.: Napiš sem jak ti to dopadlo, jo?

Pravě jsem ho udělal pomocí Reatogo bootnutého z CD. Bylo to jednodušší, než jpátrat po tom, která aplikace k němu přistupuje (už jsem mě l vypnutý antivir, firewall...). Jdu na další experimentování - cílem je dosáhnout funkčnosti dle bodu 1). Zároveň do toho stále ještě řesím problém i integrovanou grafikou Intel 915GM (v jiném threadu), tak mi jde o rychlost bootu, ztrácím tím děsně času. A ve Virtual PC od M$ se zrovna grafická karta ve správci zařízení nezobrazuje :-(.
Kajik
Stran: [1] 2
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!