Craftcom
Středa, 24.04.2024, 01:16 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
  Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
  Zobrazit příspěvky
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18
61  Diskuze / Diskuze k novým článkům / D: ReatogoSDI, úprava pro konkrétní HW (notebook Asus A6JC) kdy: Úterý, 28.11.2006, 22:29
Citace: "bob57_cz"
Odkaz: Chyba / Error 404 - Not Found ? objekt nenalezen


Nesmíš být zase tak rychlej, trochu jsem ještě upravoval článek  Smích

Craft
62  Diskuze / Diskuze k novým článkům / D: ReatogoSDI, úprava pro konkrétní HW (notebook Asus A6JC) kdy: Úterý, 28.11.2006, 20:32
Zde můžete zanechat dotazy, připomínky, náměty a nápady ke článku ReatogoSDI, úprava pro konkrétní HW (notebook Asus A6JC).

Kód:
http://www.craftcom.net/05_ovladace/reatogo_sdi_asus.htm


Příspěvky mohou psát i neregistrovaní uživatelé fóra.

Craft
63  Pravidla a upozornění / Administrace / URL a CODE kdy: Sobota, 18.11.2006, 19:38
Abych to upřesnil jak to vlastně je, tak neregistrovaní uživatelé nevidí záměrně linky, které jsou vloženy ve formátu url, např.

web adresa

nebo

http://www.craftcom.net

a nebo bez formátu url, tj. přímo vložit adresu jako text

http://www.craftcom.net/

proto je nutné pro jejich zviditelnění i pro tyto uživatele použít formátu Code v tomto tvaru:

Kód:
http://www.craftcom.net


V prvním případě registrovanému uživateli stačí pouze kliknout na odkaz a nemusí nic kopírovat do schránky a vkládat ručně do adresního řádku prohlížeče, funkční jak u IE, FF i Opery. V případě druhém, tj. formátu Code je nutné adresu označit, třeba pomocí červeného tlačítka Vybrat a zkopírovat do schránky a následně adresu vložit do adresního řádku prohlížeče.

* Druhá možnost je pouze u příspěvku zobrazených na portále, ve fóru je standardně pro všechny odkazy použito prvního případu, kdy stačí registrovanému uživateli pouze kliknout na odkaz.

Craft


Edit: 29.11.2006

Jak tento příspěvek vidí registrovaný a přihlášený uživatel:



Jak tento příspěvek vidí neregistrovaný a nepřihlášený uživatel:

64  Unattended Windows / Bezobslužná instalace Windows / Instalace software FF a MP10CZ bez obsluhy kdy: Čtvrtek, 16.11.2006, 22:12
Citace: "Server2003"
Úsměv

Povedlose

Firefox už mi jde nainstalovat bez obsluhý  Vyplazuji jazyk


No výborně, jsem rád, že jsi se nezalekl a přece jenom ses snažil najít řešení, takže to s tebou asi nebude tak špatné jak se zdálo ;o)

Craft
65  BartPE-XPE / Řešení případných problémů / Nezobrazují se názvy souborů a složek ve file manažerech kdy: Čtvrtek, 16.11.2006, 22:04
Pokud se jedná o špatné zobrazování CZ diakritiky přímo v BartPE (ne reatogoXPE), použil jsi v případě instal. CD s českou verzí WinXP plugin CZ Support?
Pokud ne, je problém zde.  Viz. FAQ

Craft
66  Unattended Windows / Bezobslužná instalace Windows / Instalace software FF a MP10CZ bez obsluhy kdy: Neděle, 12.11.2006, 22:15
Citace: "Server2003"


CJ já nejsem spisovatel abych psal umím jiné věci které dělám každej den a CJ ktomu neni třeba  :roll:


pokud jde oto co je složite hmm já upravuji widle teprv 2 tejdny ne rok  :oops:


Co k tomu dodat, pokud tohle budeš razit celej svůj život, nikdy ničeho nedosáhneš.

Já taky nejsem žádný spisovatel a pokud vím tak nikdo z nás co tady píšeme články a návody  :wink:  
Je sice pravda, že mi sloh už ve škole nečinil problém, ale ani ve snu by mě nenapadlo, že budu někdy psát nějaké články na web  :wink: Můžu tě ujistit, že základy českého jazyka potřebuješ znát, třeba budeš potřebovat napsat nějakou žádost na úřadě nebo životopis při ucházení se o zaměstnání a nebo napsat mejl holce, co si asi tak chuděra pomyslí, když to po tobě bude muset luštit. Takže na tvém místě bych to přehodnotil.

BTW. Pro formulaci základní otázky a umět se vyjadřovat nepotřebuješ mít přece VS vzdělání  Smích

Moje rada závěrem zní se pomalu začít učit základy práce s Windows a né hned nějaké krkolomné věci pro úplného začátečníka. Ve škole ses taky nejdříve učil číst a psát jakožto prostředek pro získávání dalších informací a ne opačně  :wink:

Craft
67  Unattended Windows / Bezobslužná instalace Windows / Tak takhle ne! kdy: Neděle, 12.11.2006, 21:30
Tak jsem si pročetl tuto i pro mě poučnou diskuzi, nicméně mi to nedá, abych se neozval.

@ Server2003:
Nevím sice kolik je ti roků, ale typuju tě na typického dnešního teenagera, tj. jakmile je něco složitějšího na obzoru než se původně zdálo radši toho nechá, protože to stejně nezvládne. I to je samozřejmě možnost, ale s takovou se nikdy nic kloudného nenaučíš a takových jsou dneska plná fóra, kde si myslí, že se vždycky najde někdo, kdo jim ochotně všechno vysvětlí a nakonec když je to složitý, tak to udělá ještě za ně. Pokud si tohle myslíš, tak jsi tady na špatné adrese a Mitch s tebou akorát ztrácí svůj volný čas ve snaze pomoci někomu, kdo to stejně nezvládne, protože nechce Šok((
Kdybych já takhle postupoval ve snaze o vytvoření Live CD s BartPE nebo reatogoXPE, nikdy bych se nic nenaučil ani by nevznikli žádné návody ani tento web, protože bych spoléhal na to, že se snad najde někdo, kdo to udělá a já jenom budu postupovat podle návodu a to ještě za předpokladu, že to nebude moc složitý  :x
Uvědom si, že každý z nás tady radí ve svém volném čase bez nároků na odměnu, čistě z fandovství v oblasti IT a pokud se ti problematika zdá moc složitá, tak si potřebné aplikace nainstaluj až po nainstalování Windows a nemusíš se tímto vůbec zabývat, protože to nakonec stejně nezvládneš.

BTW. Základem vyřešení daného problému je také schopnost umět se vyjadřovat, což u tebe je opravdu bída, pravopisné chyby pal čert, udělá je občas každý, ale to složení vět je katastrofa, takže bych ti doporučil si nejdříve prostudovat základy českého jazyka a pak se můžeš pouštět do náročnějších akcí, protože nikdo nechce zůstat nepochopen  :wink:

Craft
68  Info Craftcomu / Info - ostatní / Rozšíření článku o bezobslužné instalaci Windows kdy: Středa, 08.11.2006, 09:23
V návodu na bezobslužnou instalaci Windows (Unattended Windows) došlo k jeho rozšíření o část pro odborníky a byla přidána možnost tisku.

Kód:
http://autoinstall.craftcom.net/index.php


Craft
69  BartPE-XPE / Plugins / vytvorenie pluginu kdy: Pondělí, 06.11.2006, 13:27
Pokud se ti jedná jenom o tohle, tak použij vzor pluginu, kde si v pluginu vytvoříš pouze složku files a všechny složky programu do ní nakopíruješ, viz. vzor šablony č.2 v článku Průvodce pro práci s pluginy nebo můžeš pro vytvoření použít starší verzi utility Plugin Creator, viz. článek BartPE-XPE http://www.craftcom.net/03_bart/bartpexpe.htm , pomocí které je to na pár kliknutí nebo novější utilitu Plugin Creator, která je jako součást balíčku reatogoXPE, ale její obsluha už je poněkud složitější. Takže možností je několik.

V případě, že se jedná o již složitější program, který nelze spustit bez nainstalování, tj. vytvoření potřebných registrů při jeho instalaci je nutné tyto registry vyexportovat a pomocí konvertoru tyto výsledné syntaxe připsat do souboru .inf v pluginu. V případě pluginu, který při svém spuštění potřebuje zápis na disk, lze tohle obejít tak, že se vytvoří tzv. RAM plugin, který se při spuštění nejdříve načte do Ramdisku a spustí se odsud.

Craft
70  Info Craftcomu / Nové články - Web / První pomoc při kolapsu Windows kdy: Neděle, 05.11.2006, 00:47
5.11.2006

Článek o možnostech jak opětovně přimět systém Windows k "životu".

Odkaz na nový článek na webu :

Kód:
http://www.craftcom.net/08_upravujeme/win_errors.htm
71  BartPE-XPE / BartPE / Jak na internet? kdy: Sobota, 04.11.2006, 17:06
Tak paměť mi ještě zatím slouží  Úsměv

NMM-Oppix
http://www.networkmultimedia.org/index.html

nicméně daleko snažší je geexbox
http://www.geexbox.org/en/downloads.html


Craft
72  Upravujeme Win XP / WinXP z USB flash / USB HDD / trochu náročné bootování z USBflash... kdy: Sobota, 04.11.2006, 15:56
Někdy si tak říkám co už našince nenapadne za otázky a zřejmě čekající návod i na nemožné  Smích

Craft
73  BartPE-XPE / BartPE / Jak na internet? kdy: Sobota, 04.11.2006, 15:46
Pro tebe a všechny ostatní platí co už řekl Pavel, warez tady nepodporujeme.

Citace
ale aj tak su na siet najlepsie *OPPIXi  su rychlejsie, krajsie a zadarmo


Pokud si vzpomínám, tak tohle Live distro je založeno na Knoppixu a určeno hlavně pro multimediální použití, takže než krást na P2P sítích instalace, je lepší použít tyto free Live distra na tom se spolu shodnem. Ještě ti tam chybí za slovem zadarmo a bez práce  :fakt:

Nicméně problém se síťovkou jsem už zaznamenal u více uživatelů používající klasickou verzi BartPE bez pluginu XPE, každopádně česká lokalizace instal. CD s winXP s tím nemůže mít souvislost. Většinou se jedná o problém při načítání ovladačů pro síťovou kartu. Takže buď je problém v nesprávném typu ovladače pro daný typ síťové karty nebo se někdy může vyskytnout problém s novou verzí PE Network Configurator 2.30. Proto tady dávám odkaz ke stažení i starší verze 2.0, která je součástí pluginu network obsaženého ve starších verzích programu PEBuilder. Při použití této starší verze je nutné původní verzi pluginu, tj. penetcfg z adresáře plugin smazat a nahradit jej pluginem network, který po stažení nejdříve rozbalíme.
Doporučuji si rovněž stáhnout plugin HWPnP03, o kterém jsem již taky dříve psal. Umožňuje detekci všeho HW na daném PC po nabootování s BartPE.

Craft
74  Upravujeme Win XP / Ostatní / Jak integrovat Mp10 ? kdy: Úterý, 31.10.2006, 20:37
Vidím, že nejsem sám, kdo tvojim dotazům nerozumí. Těžko můžeš čekat od někoho kloudnou odpověď, když se neumíš srozumitelně vyjádřit a to neberu v potaz pravopisné chyby, ale absolutně nesrozumitelně formulované věty. To se fakt nedá.

Craft
75  Upravujeme Win XP / nLite, XPlite / Integrace SP2 v nLite kdy: Úterý, 31.10.2006, 20:32
Asi tě zklamu, ale netuším proč se to takhle chová, s nLitem nemám zase až takové osobní zkušenosti. Postupoval jsi podle návodu od Michala?
http://autoinstall.craftcom.net/index.php?page=beginner/spslipstream

Craft
Stran: 1 ... 3 4 [5] 6 7 ... 18
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!