Craftcom
Čtvrtek, 28.03.2024, 10:32 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
  Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
  Zobrazit příspěvky
Stran: 1 ... 16 17 [18]
256  BartPE-XPE / ReatogoXPE / Plugin driveru jak? kdy: Úterý, 08.11.2005, 00:09
Dobrý večer, nejdříve k tomu fóru.
Fórum je nastaveno tak, aby nešlo do něj příspívat bez zaregistrování a následném přihlášení. Jako anonymní uživatel lze pouze číst jednotlivé příspěvky. Takže pokud se uživatel při vstupu přihlásí pod svou registrací mělo by vše normálně fungovat, aspoň pokud mohu mluvit za nás co jsme jej testovali.

Není lepší používat RW  :wink: ?
Resize? Zřejmě se jedná o plugin Restoration, který funguje normálně, ale jak na stránce s pluginy uvádím jsou testovány pouze pro shell XPE, čili ReatogoXPE, kde fungují všechny bez problémů, proto se může stát, že u shellu Nu2menu (klasická verze BartPE) některý z pluginů nemusí fungovat správně, protože může chybět např. nějaká knihovna nutná pro chod pluginu.

K tomu pluginu pro SATA disky. Je důležité mít verzi pro svůj disk. U verze reatogoXPE není nic jednodušího, než si spustit autoDriver a nechat lokalizovat potřebný ovladač a vytvořit tak potřebný plugin (toto je funkční i u verze free), vše popsáno zde http://www.craftcom.net/16_bart_rxpe/bartpexpe_megapack.htm , takto vytvořený plugin by měl fungovat bez problémů i ve verzi BartPE (Nu2Menu), kde se vloži do složky Plugin v programu PEBuilder.
Některé ovladače pro disky se musí ovšem vložit do adresáře  C:\pebuilder313\drivers\SCSIAdapter
To je potřeba zjistit v souboru inf v pluginu, kde je to přesně uvedeno. Jinak bližší info je v oficiální nápovědě programu PEBuilder, pro který jsme také udělali CZ a SK lokalizaci a je ke stažení v rubrice Plugins na stránkách Craftcomu.
Samozřejmě plugin musí obsahovat také potřebné ovladače nejenom základní soubory, na což bych to tipoval podle velikosti pluginu, viz. http://www.craftcom.net/05_ovladace/plugins_pruvodce.htm

Co se týče toho Nera, tak v případě pluginu od Reatogo se buď může vybrat vytvoření pluginu s překopírováním všech potřebných souborů Nera do pluginu, nebo pouze se vytvoří "prázdný" plugin se souborem .inf, který udává potřebnou cestu k souborům na disku a program reatogo PEBuilder si je kopíruje na CD odtud, také je možnost zvolit volbu komprimace souborů, což se může u větších programů hodit.

To je pochopitelné u klasického BartPE (shellu Nu2Menu) se načítá méně jako polovina souborů do paměti RAM, oproti verzi ReatogoXPE používající Explorer, kde je potřeba těch souborů daleko více, proto je ten čas bootování delší.

Jediný hardware nárok je na paměť RAM, která se využívá jako Ramdisk. Velikost ramdisku u reatogoXPE (free) je sice omezená na 128MB, (verze BartPE má dokonce pouze 64MB), ale každopádně je potřeba mít nějakou rezervu, ideální je těch 256MB.
Free verze reatogoXPE používá sice AutoRamResizer, který je v "balíčku" standardně obsažený (slouží k automatickému uvolňování Ramdisku), ale pro spolehlivý chod je potřeba více než 128MB. Osobně jsem toto testoval na PC, kde bylo všude min. 256MB, kde je chod naprosto bez problémů.

Ufff...doufám, že jsem vše objasnil  :wink:
Stran: 1 ... 16 17 [18]
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!