Craftcom
Sobota, 20.04.2024, 00:01 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
  Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
  Zobrazit příspěvky
Stran: 1 [2] 3 4 ... 9
16  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 21:06
Ahoj,
už mě jen napadá (asi blbost) jestli to není na ATOMu ? To by potom byl problém.
17  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 18:16
Ahoj bobe,

ten tvůj NT Lenovo mi vrtá hlavou. Pár jsem jich teď zkoušel s těmi posledními W7 a šlo to bez problémů (chipset Intel). Sice delší start, ale USB3 bez problémů. Není problém v nastavení BIOSu? Teď je všechno přednastaveno na UEFI, tak zkusit trochu štelování?
18  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64 kdy: Pondělí, 18.04.2016, 12:38
ahoj bobe,

s tím BCD (764) by neměl být problém. Otevřeš v "Bootice" a přidáš co chceš. (jen použij verzi x64 nebo x86 a nejlépe Easy mod) - někde jsem ho dal i do wim.

ty ovladače USB by měli teď v té poslední verzi W7 fungovat. Tobě se automaticky nenainstalují?

S tím Skypem jsi mě překvapil, že ti to jde. Zkoušel jsem taky několik verzí portable, ale nechytaly se, tak jsem to vzdal.
19  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64 kdy: Sobota, 16.04.2016, 17:24
zdravím Ventero,

s tím Grub4Dos bych snad něco zvládl. Nahoď problém  Úsměv

Skype ve WinPe asi už teď bude problém. Když použiješ starší verzi - nezafunguje v kontaktu s novější a novější nelze spustit. Můj odhad je, že začal používat knihovny .NET, s kterými je obecně ve WinPe problém. Ale opravdu jen domněnka.
20  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64 kdy: Pondělí, 11.04.2016, 20:59
Zdravím Ventero,

to jsem rád, že jedeš na USB. Už jsem se lekl, že to budeš chtít předělat na CD  Úsměv

K těm ovladačům:
-už jsem se s tím také párkrát setkal, že nejde naistalovat přímo originální ovladač. Je třeba konkrétně zjistit co mu chybí. (ovladače WLAN moc nezkouším, zatím jsem je moc často nepotřeboval)

-ten  DEVINST.EXE je prostě jeden z instalátorů ovladačů. Hledá je v těch složkách jak jsem uvedl ve svém posledním příspěvku, ovladače musí být sbaleny v cab. Spusť si ho v tom původním adresáři a uvidíš, co našel a co ne a jak s tím pracuje.

-ten SDI je další instalátor a je velmi dobrý. Vyextrahuj z mého buildu W7 (Pozor jsou verze x64 a x86!) adresář "DriverPack" někam na svůj disk  a spusť "SDI_R.exe" a uvidíš co a jak dělá. (zaškrtni si expert mode). Když klikneš na horní řádek, tak ti najede možnost stažení ovladačů i s indexy. To je asi nejjednodušší možnost je získat. Jinak ty indexy nejsou nutné. Slouží jenom k rychlejšímu nalezení ovladačů programem. Dát ten SDI můžeš kam chceš, po spuštění si sám vytvoří adresářovou strukturu.
V buildu W7 je spouštěn pomocí "SDI_R.cmd" - v něm uvidíš syntaxi pro automatickou instalaci.
- k tomu  "BootSectGUI.au3" - to je skript programu AutoIt. Výhoda - stačí malé skripty a spouští je jen jeden program. V buildech je buď přímo nazván AutoIt.exe nebo různě jinak (např. AU3381.exe apod). Tento skript mi mnohokrát pomohl, ale opatrně s ním, ať si nepobouráš bootování !

Neboj se experimentovat! Spouštěj ty prográmky a dívej se co dělají. Neboj se toho, ono se nic nezboří (kromě toho BootSectGUI)  Mrknutí


 
21  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64 kdy: Čtvrtek, 07.04.2016, 21:34
Zdravím Ventero,
trochu si mě zaskočil tím obšírným popisem. Nějak nevím jak začít  Úsměv
 Věc se má asi takto:
Jsme zde sice v sekci Multiboot CD a taky to tak začalo... ale vývoj šel dál a z logiky věci jsem další buildy zveřejňoval zde. Problém je v tom, že vše původní bylo koncipováno pro použití na CD (DVD). Navíc jsem začal tou minimalistickou verzí Win7x86, která měla soubory (knihovny) pro net a multimédia odděleně v adresáři "W7PEPROGRAMS" a dokopírovaly se až při potřebě. Tehdy mě to zaujalo, protože jsem právě tuto minimální verzi potřeboval. A všechno bylo provázané na tyto  adresáře (spouštění, ikony atd.). Ale postupně jsem zjistil, že další používání CD (DVD) není rozumné (nyní už jen minimum PC má mechaniku, pořád něco přepalovat atd). V Xp jsem ještě používal program SH.EXE, který dodá do menu nabídku programů, které máš na disku, ale zjistil jsem, že je to sice efektní, ale vlastně zbytečné. Každý máme svoji sbírku prográmků, které jsou osvědčené a víme kde je máme a jak je spustit.
A zde je ten problém!
Ty novější buildy jsou už kompletně připravené pro flešku. Tzn., že tato fleška se vždy připojí jako Y: (CD se mapuje jiným způsobem!) a vztah k adresáři "W7PEPROGRAMS" už tam vlastně není.
Nyní tak nějak sumárně k těm ovladačům:
-ovladače se neinstalují při bootu, ale až, řekněme, při "rozbíhání" systému
-ten ovladač zvuku, který se podle tebe instaluje z balíku driverů, se zřejmě instaluje standardně ze systému
-ty cab soubory se nemusí rozbalovat. Stačí spustit "DEVINST.EXE" a on si vyhledá v příslušném adresáři (NT6x64, NT6x32) ovladače, které chybí. Ale není úplně bezchybný. Asi nejlepší v současné době je instalátor SDI (Snappy Driver Installer), který používám v posledním buildu W7 - využívá stejné adresáře, ovladače sbalené v 7z, ale jinak indexuje. Balíky ovladačů se dají stáhnout běžně na netu, jen vybereš ty potřebné a přeindexuješ.
Ještě, jestli jsem tě správně pochopil, tak používáš stále CD, do kterého přidáváš ty nové buildy. V podstatě to funguje, ale jak jsem zmínil, CD a flashdisk používají jiný způsob mapování bootovacího disku a z toho vyplývá, že pokud není přiřazeno správné písmeno tak nejsou nalezeny cesty.

Trochu se ztrácím, jak popisuješ práci s tím "Spustit net". To byla ikona, která spouštěla (v původním Win7x86) dokopírování potřebných souborů pro net a síťové služby. Nyní je to zbytečné, vše je v základním souboru wim. Síťové služby se spouští programem "Penetwork". Ale samozřejmě musí být nainstalován ovladač síťové karty.

Já sám to mám na flešce udělané tak, že zůstal adresář XMPE, zvlášť mám adresář s programy a zvlášť adresář s balíky ovladačů, které už teď nejsou nijak provázané. Spouštím to samostaně podle potřeby, bez ikon a nabídek. Je to nejjednodušší, protože uhlídat změny a provázanost mezi tímto vším, se prostě nedá.

     Doufám, že jsem ti odpověděl k tomu, co jsi potřeboval.  Pokud ne, tak se ozvi, pokusím se to upřesnit.
 




22  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Multiboot flashdisk s Win7PEx86 a Win7PEx64 kdy: Sobota, 12.03.2016, 09:55
Po delší době jsem se vrátil k mému původnímu řešení pro Win 7.
Největším problémem byl dosud přístup k USB3 a instalace ovladačů pro USB3. Všechna dosavadní řešení automatické instalace selhávala. Nyní jsem doplnil utilitu, která tento nedostatek odstraňuje. Sice za cenu delšího startu, ale je to funkční na chipsetech Intel i AMD.
Dále jsem "posbíral" různá novější řešení a novější prográmky a implementoval jsem je do těchto buildů.
Funkčnost je obdobná jako u dřívějších řešení a vložení do multiboot disku jako obvykle.
Takže možno testovat či upravovat dle libosti...

http://uloz.to/xMBfU2tc/xm64-2016-wim
http://uloz.to/xShBGtw8/xm86-2016-wim

Ještě menší opravy:
http://uloz.to/xtZ6bNoZ/xm64ver18-wim
http://uloz.to/xcABbokd/xm86ver18-wim

23  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Flashdisk WinPE10 s MSDaRT10 (nejen pro win10 :-) kdy: Čtvrtek, 28.01.2016, 19:18
Trochu upravené a možná vylepšené verze.
Zatím stále v buildu 10240.16384

Práce se soubory - jako v úvodním článku.

Stahujte:

W10x64:
http://uloz.to/xJFty1xv/w10x64-wim

W10x86:
http://uloz.to/xhjZTk5Y/w10x86-wim

24  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Flashdisk WinPE10 s MSDaRT10 (nejen pro win10 :-) kdy: Středa, 28.10.2015, 11:27
zdravím bobe
říkal jsem si jestli se ozveš  Mrknutí
Bohužel ty grafárny jsou pořád potíž. Měl to vyřešit ten basicdisplay, ale pořád to není ono. Nejhorší je, že se to jednou objeví a potom třeba třikrát bez problémů. Zkoušel jsem to teď na dvou noteboocích a objevilo se to jenom jednou ze čtyř pokusů.
Ten chybějící login screen mi taky docela vadí. Napřed jsem si myslel, že je to mrtvé, ale ono to naběhlo. Ono to není pomalejší, ale bohužel jak je tam ta černá obrazovka tak člověk myslí, že se to seklo. Tohle zrovna u těch W8.1 bylo docela příjemné - bylo vidět, že se něco děje. Zkoušel jsem tam něco vnutit, ale zatím bez úspěchu.
Ale wifi myslím, že je tady mnohem lepší. Zkoušel jsem na třech PC a všude to našlo ovladače a bez problémů spustilo. I ten MSDaRT10 se mi zdá lepší. Rozumí si dobře i s W7, což u 8.1 nebylo bez problémů.
P.S. obnovil jsem taky W8.1x64, tak koukni  Mrknutí
Teď trochu polaďuji i ty W8.1x86.
25  Multiboot CD / Multiboot CD / Flashdisk WinPE10 s MSDaRT10 (nejen pro win10 :-) kdy: Pátek, 02.10.2015, 15:47
Opět po roce nabízím k vyzkoušení můj nový build Win10. Je založen na řešení Windows10PESE z theOven.org. Podařilo se jim konečně vyřešit spouštění 32b aplikací na Win10x64 a tak je to již trochu použitelnější.
Jako v předešlých verzích, ani toto není kompletní flashdisk, ale soubory wim k doplnění stávajícího flashdisku.
Jak vytvořit tento flashdisk jsem popsal v tématu s Win 7, tak se k tomu zde již nebudu vracet. Ale kdo jej ještě nevyzkoušel, tak přidávám odkaz ke stažení utilit na vytvoření bootovacího flashdisku, které se mi osvědčily nejlépe a strukturu flashdisku.

Co je zde nového:
Již podle velikosti vidíte, že systémy opět o něco nabobtnaly, ale nic zásadního se nezměnilo. Funkčnost je vcelku dobrá. Výhodou je, že mnoho hardwaru je již nativně podporováno a MSDaRT 10 podporuje i nižší verze Windows (podle verzí x86 nebo x64!).

Nevýhody:
- větší nároky na paměť.
- systém je opět maximálně ořezaný. Tzn., že všechny zbytné soubory a funkce jsou odstraněny.
- některé funkce nejsou v češtině (např. taskmgr)- zatím jsem nevyřešil
- zdůrazňuji, že to není „live" systém, ale záchranný systém, který primárně slouží k opravě „offline" windows.
- nepoužil jsem zde žádné utility k automatické instalaci driverů. Zdá se mi, že ty stávající, které jsem využíval, nefungují zcela korektně.

Použití:
Tak jako u předešlých verzí mého řešení flashdisku pouze zkopírujete odpovídající soubory do příslušných adresářů:
V rootu - adresář „XMPE" - do něj zkopírujete soubory „106" a „108".
V adresáři „XMPE" je podadresář „WinPE" - do něj patří soubory „W10x64.wim" a „W10x86.wim" a dále soubory „bootmgr.106" a „bootmgr.108".
(Tyto pomocné bootovací soubory jsou uloženy v archivu v odkazu níže).
Potom již jen přidáme odpovídající řádky do souboru „xmpe.lst" - asi takto:
---------
title - WinPE10x86
chainloader /XMPE/WinPE/bootmgr.108

title - WinPE10x64
chainloader /XMPE/WinPE/bootmgr.106
---------
Pro systém UEFI:
(podrobněji opět zde na foru v tématu: Flashdisk s bootováním v UEFI)

V rootu flashdisku - adresář „EFI" s danou strukturou a v něm zaměnit soubor „BCD" z archivu v odkazu.
V nabídce bootu UEFI jsou všechny čtyři moje systémy (64b). Komu to nevyhovuje, ten si může uvedený soubor přeeditovat podle své potřeby.

Vyzkoušel jsem všechny (podle mě) potřebné programy a utility a vše fungovalo. Je pravděpodobné, že někdo bude mít jiné potřeby a jeho program se nespustí. Potom je třeba zjistit, která knihovna chybí a tu potom přihrát do systému. Síťové služby se spustí programem „PENetwork". Wifi jsem nezkoušel. Vyzkoušel - jde.

Odkazy:
Soubor pro winPE10x64 verze 19041 (upraveno prosinec 2022):
(je to upravená verze Strelce v en a myslím, že je zatím nejlepší - včetně použití na nejnovějším železe)
https://uloz.to/fm/detail/xwr6Vzugs0sj/3akCNHmKjRDp

Soubor pro win10x86:
http://uloz.to/xcpRBbFm/w10x86-wim
Opravená verze:
http://uloz.to/xCzKDGPK/w10x86-2-wim

Archiv s bootovacími soubory W10 a utilitou pro tvorbu bootovacího flasdisku:
http://uloz.to/x2Pg4VuS/flashboot-rar

Pokud vzniknou nějaké nejasnosti nebo problémy, jsem připraven reagovat zde na foru nebo mi zašlete mail.

normin
26  Multiboot CD / Multiboot CD / Jednoduchý Winbuilder AOMEI kdy: Pondělí, 27.10.2014, 15:26
Jen pro informaci:
Kdo hledá jednoduchý winbuilder, kde nemusí nic nastavovat a nic dalšího instalovat (mimo AIK) a přesto dává docela uspokojivé výsledky, může vyzkoušet tento:

Ke stažení:
http://www.aomeitech.com/pe-builder.html
27  Multiboot CD / Multiboot CD / Flashdisk s bootováním v UEFI (multiboot) kdy: Pátek, 17.10.2014, 17:05
Pro práci s disky většími než 2TB nebo při opravě OS nainstalovaného v režimu UEFI, pomocí MSDaRT, je nutno k nim přistupovat přes UEFI. Upravil jsem obrazy svých 64b systémů tak, aby z nich bylo možno bootovat v UEFI. Použil jsem toto prakticky hotové řešení pro ty, kteří nejsou tak zkušení, aby si poradili sami.
Stačí do základu mé flešky s Win7 (Viz téma: Multiboot flashka s Win7PEx86...) doplnit (nebo zaměnit) soubory se systémy 64b. Je však možno z nich bootovat i normálně (mimo UEFI). Pokud tyto obrazy chcete použít na vašich fleškách pro boot v UEFI, kde máte jinou strukturu, je nutno upravit soubor "BCD" v adresáři "EFI" na cesty ke svým adresářům.

Co je k tomu třeba:
1. Mít PC s motherboardem UEFI  Mrknutí
2. Stahnout tyto nové obrazy a nakopírovat je na flešku do: "XMPE\WinPE\"
3. Do rootu flešky nakopírovat adresář "EFI" a soubor "bootmgr.efi" z odkazu
4. Nabootovat v režimu UEFI a vybrat systém, který chceme spustit.
To je v podstatě vše.

Několik poznámek na základě dotazů, které jsem řešil:
- tyto systémy jsou v podstatě stejné jako ty dřívější, jen jsem opravil některé chyby, doplnil funkční soubory .efi, pozměnil menu a pozadí (lepší pro oči  Úsměv )
- funkčnost systémů je stejná (tzn. stejné možnosti i stejná omezení daná vlastnostmi WinPE)
- fleška by měla být sformátovaná na FAT32
- na některých deskách je nutno vypnout "Secure Boot"
- bootování v UEFI je možné jen do těchto 64b systémů. Tzn.,že se zcela obchází GRUB (Legacy) a jeho menu. Nelze tedy přímo z flešky spustit v režimu UEFI jiný systém (např.z ISO apod.)!
- pokud potřebujete v UEFI spustit i LINUX, je nutno použít jiné řešení (rEFInd, Grub2)
- zálohovací program Acronis TI 2014, lze spustit na verzi 8.1x64 a 7x64
- TeamViewer v9 lze spustit pouze na 8.1x64, na 7x64 pouze v6
- bootování z portu USB3 může někdy dělat problémy
Odkazy:
http://uloz.to/xrqE4JPK/w8x64-wim

http://uloz.to/xXjBeAkh/w81x64-wim

http://uloz.to/xm7GFPrR/xm64-wim
vylepšená verze:
http://uloz.to/xoforBVd/xm64-2-wim (poškozený soubor-nestahovat)
http://uloz.to/xnnZCjJM/xm64-3-wim
http://uloz.to/xeACxkJM/efi-boot-rar
------------------------------------------------------------------------
šablona s dalším možným řešením EFI pomocí Grub2:
(cesty upraveny na tuto flešku - tj. XMPE\WinPE)

http://uloz.to/xLUmsv2D/efiprogrub2-rar

normin
28  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Flashka WINPE 8x64, 8.1x86 a 8.1x64 s MSDaRT kdy: Sobota, 31.05.2014, 23:26
@marh
S těmi winbuildery je často potíž. Chce to ladit. Projdi si logy, kde to háže chyby a ty zkoušej editovat ve zdrojovém souboru. Ten Winbuilder 8.1 mi kupodivu dělal nejmenší problémy. I když taky to nebylo bez problémů.
29  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Flashka WINPE 8x64, 8.1x86 a 8.1x64 s MSDaRT kdy: Sobota, 31.05.2014, 21:09
@marh
 no tys to rozjel ...  Mrknutí
To nestačím prostudovat ani za víkend. Než s přidáváním programů jsem měl vždy potíž s odebíráním nepotřebných. Zdálo se mi vždy, že se jich Linux nějak nechce dát zbavit  Mrknutí
Ale ta myšlenka s tím autorunem je zajímavá!
30  Multiboot CD / Multiboot CD / Re: Flashka WINPE 8x64, 8.1x86 a 8.1x64 s MSDaRT kdy: Sobota, 31.05.2014, 20:31
@marh,
tak jsi mi to vrátil...  Škleb
Díky za podrobný rozbor. Vykouším a pohraji si. Live verzi už jsem několikrát zkoušel, ale nikdy to nebylo podle mých představ. Ubuntu mám naistalované, ale využívám nejčastěji SLITAZ na flashce. Ale musím přiznat jsem tomu Linuxu stále ještě nepřišel na chuť. Bez opravdu dobrých znalostí do něj není tak "vidět".
Stran: 1 [2] 3 4 ... 9
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!