Craftcom
Pátek, 29.03.2024, 00:00 *
Vítej, Host. Prosím přihlaš se nebo se zaregistruj.
Nedostal jsi svůj aktivační email?

Přihlaš se uživatelským jménem, heslem a délkou sezení
Novinky: Dne 24.2.2008 byl po delší odstávce uveden do provozu nový portál s fórem. Chtěli bychom vás požádat v případě nalezení nějaké chyby nebo nefunkčního odkazu o napsání zprávy do vlákna "Chyby" pro pružnější sjednání nápravy.
 
  Domů Nápověda Vyhledávání Přihlásit Registrovat  
  Zobrazit příspěvky
Stran: [1]
1  Unattended Windows / Bezobslužná instalace Windows / Při instalaci pomocí winnt32 se nenainstaluje místní nastavení pro češtinu kdy: Neděle, 31.01.2010, 23:40
Chtěl bych se zeptat/podělit o následující problém:

Pokud nabootuju z instalačního CD Windows XP Professional CZ SP3, instalace proběhne v pořádku. Pokud ale kopírování souborů a instalaci spustím pomocí příkazu winnt32, nenainstaluje se místní nastavení pro češtinu.

Na jeden notebook bez CD mechaniky jsem chtěl provést instalaci Windows XP Professional CZ SP3. Podle návodu na craftcom jsem si připravil bootovací USB s BartPE (Mimochodem dík za návod. Jenom by asi chtělo zdůraznit, že pebuilder3.1.10 nefunguje s instalačkami se service packem SP3. Ztratil jsem jeden den, než jsem tu informaci našel na nějakým webu.), zkopíroval všechny soubory z instalačního CD na USB a připravil si soubor s odpovědmi "unattend.txt" pro bezobslužnou instalaci pomocí nástroje XP SP3 Deployment Tools. Na notebooku jsem nabootoval z USB, připravil místo na hardisku a spustil kopírování instalačních souborů příkazem

winnt32 /syspart:c /copysource:lang /unattend:unattend.txt

Kopírování i následná instalace proběhla bez nejmenších problémů. Po spuštění nainstalovaných WinXP jsem chtěl změnit rozložení klávesnice a narazil jsem na problém. Čeština mezi jazyky chyběla. Prostředí je sice české, všechny dialogy jsou české, ale pokud chci změnit místní nastavení, čeština chybí. Takže například měna se zobrazuje Kč4000 (jsou nastaveny spojené státy akorát místo $ je Kč). A když chci přidat nový jazyk, čeština v seznamu chybí. Seznam jazyků odpovídá asi první skupině jazyků, druhá skupina s češtinou se asi nenainstalovala. Přitom v souboru unattend.txt jsem zkontroloval, že LanguageGroup je nastaveno na 2,1.

Ještě podivnější mi přijde, že úplně stejnej výsledek jsem dostal, i když jsem prováděl instalaci "ručně" bez "unattend.txt". Spustil jsem kopírování winnt32 /syspart:c /copysource:lang, restartoval, odsouhlasil smlouvu, vyplňoval nastavení, ale když přišlo na místní nastavení čeština zase chyběla. Zkoušel jsem to několikrát na jiném počítači i ve VirtualBoxu, vždy ale se stejným výsledkem.

Neví někdo, jakej rozdíl by mohl být mezi bootováním z CD a kopírováním instalačních souborů pomocí winnt32?
Případně jakej další parametr pro winnt32 je nutné použít, aby instalace proběhla správně (původně jsem v příkazu neměl /copysource:lang, než jsem to objevil v nějaké diskusi)?
Co bych mohl ještě zkontrolovat?
Nebo mi alespoň dejte vědět, jestli někomu uvedený postup funguje (nebo taky nefunguje), protože sám už si nevím rady a připadám si jako blázen.

Dik
Stran: [1]
Poháněno MySQL Poháněno PHP Powered by SMF 1.1.20 | SMF © 2006, Simple Machines Validní XHTML 1.0! Validní CSS!