Craftcom

BartPE-XPE => ReatogoXPE => Téma založeno: daton Pondělí, 07.11.2005, 19:02



Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pondělí, 07.11.2005, 19:02
Dobrý den pánové prosím Vás jestli můžete zkuste něco udělat s tím férem nějak mi nefunguje a nemohu se na něj přihlásit jen zalogováním protože mi začne nadávat že nemám správné jméno nebo heslo děkuji.
Nyní k otázce tak jsem vypálil asi 5cd s různými výsledky a už jsem snad pochopil systém pluginů jak jste mi minule vysvětlil. Stahnul jsem si také nějaké pluginy z Vaší stránky a něco šlo nainstalovat bez problémů a někde jsem pohořel například u programu resize - obnova dat na disku. ale hlavně jsem tam chtěl dostat plugin pro možnost načtení sata disku a tady jsem narazil protože jsem nevěděl kam ten plugin nakopírovat a hlavně jak ho potom spustit. ten sata disk plugin jsem stáhnul z nějakého odkazu od reatogu. překvapilo mě že má jen 23kb ale snad je to normální. Jo a ještě jsem se chtěl zeptat zda je lépe nechat program např. nero zabalený nebo to nechat rozbalené - myslím tu volbu při instalaci pluginu je tam možnost zabalit 1 a rozbalit2. A jen takové zdání, řekl bych že se alespoň mě načítají ty xp mnohem déle než starý bart. Jaké to má hardverové nároky?? Děkuji za odpovědi.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Úterý, 08.11.2005, 00:09
Dobrý večer, nejdříve k tomu fóru.
Fórum je nastaveno tak, aby nešlo do něj příspívat bez zaregistrování a následném přihlášení. Jako anonymní uživatel lze pouze číst jednotlivé příspěvky. Takže pokud se uživatel při vstupu přihlásí pod svou registrací mělo by vše normálně fungovat, aspoň pokud mohu mluvit za nás co jsme jej testovali.

Není lepší používat RW  :wink: ?
Resize? Zřejmě se jedná o plugin Restoration, který funguje normálně, ale jak na stránce s pluginy uvádím jsou testovány pouze pro shell XPE, čili ReatogoXPE, kde fungují všechny bez problémů, proto se může stát, že u shellu Nu2menu (klasická verze BartPE) některý z pluginů nemusí fungovat správně, protože může chybět např. nějaká knihovna nutná pro chod pluginu.

K tomu pluginu pro SATA disky. Je důležité mít verzi pro svůj disk. U verze reatogoXPE není nic jednodušího, než si spustit autoDriver a nechat lokalizovat potřebný ovladač a vytvořit tak potřebný plugin (toto je funkční i u verze free), vše popsáno zde http://www.craftcom.net/16_bart_rxpe/bartpexpe_megapack.htm , takto vytvořený plugin by měl fungovat bez problémů i ve verzi BartPE (Nu2Menu), kde se vloži do složky Plugin v programu PEBuilder.
Některé ovladače pro disky se musí ovšem vložit do adresáře  C:\pebuilder313\drivers\SCSIAdapter
To je potřeba zjistit v souboru inf v pluginu, kde je to přesně uvedeno. Jinak bližší info je v oficiální nápovědě programu PEBuilder, pro který jsme také udělali CZ a SK lokalizaci a je ke stažení v rubrice Plugins na stránkách Craftcomu.
Samozřejmě plugin musí obsahovat také potřebné ovladače nejenom základní soubory, na což bych to tipoval podle velikosti pluginu, viz. http://www.craftcom.net/05_ovladace/plugins_pruvodce.htm

Co se týče toho Nera, tak v případě pluginu od Reatogo se buď může vybrat vytvoření pluginu s překopírováním všech potřebných souborů Nera do pluginu, nebo pouze se vytvoří "prázdný" plugin se souborem .inf, který udává potřebnou cestu k souborům na disku a program reatogo PEBuilder si je kopíruje na CD odtud, také je možnost zvolit volbu komprimace souborů, což se může u větších programů hodit.

To je pochopitelné u klasického BartPE (shellu Nu2Menu) se načítá méně jako polovina souborů do paměti RAM, oproti verzi ReatogoXPE používající Explorer, kde je potřeba těch souborů daleko více, proto je ten čas bootování delší.

Jediný hardware nárok je na paměť RAM, která se využívá jako Ramdisk. Velikost ramdisku u reatogoXPE (free) je sice omezená na 128MB, (verze BartPE má dokonce pouze 64MB), ale každopádně je potřeba mít nějakou rezervu, ideální je těch 256MB.
Free verze reatogoXPE používá sice AutoRamResizer, který je v "balíčku" standardně obsažený (slouží k automatickému uvolňování Ramdisku), ale pro spolehlivý chod je potřeba více než 128MB. Osobně jsem toto testoval na PC, kde bylo všude min. 256MB, kde je chod naprosto bez problémů.

Ufff...doufám, že jsem vše objasnil  :wink:


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Úterý, 08.11.2005, 19:06
Dobrý večer
Děkuji je to super pochopil jsem toho dost a jak koukám tak jsem to i intuitivně udělal, atodriver mi totiž nechtěl najít síťovku, tak jsem stahnul plugin ovladaču i s moji realtek 8139 a nakopíroval ho jako adresář k právě zminovanému adresáři scsi a ještě tam je jeden a ted si na něj nevzpomenu.
Ale představte si včera jsem si už myslel že mám většinu zmáknutého a chtěl jsem vypálit konečnou verzi a bum proces se mi zastaví před vypalováním a zvírazní se mi řádka, na které je napsána chyba 415 a ještě dvě čísla ted přesnř nevim a když jdu po šipkách co se probarví tak tam není shoda v nějakých dvou systémových kontrolách.  Zajímavé je, že i když jsem to nechal zkompilovat podruhé zase to samé a a když nechám vypálit cd tak najede systém a jako prví se ohlásí chyba v logonsystemu ale to lze odkliknout a potom se zobrazí obrazovka le chybí tlačítko start a při spuštění jakého koliv programu to řve a ted pozor německy nějakou hlášku - německy neumim a tak nevim coto je ale nic nejde spusti. Dokonce nejde skrz chybějící tlačítko start system ani vypnout. tsmanager nefunguje. Přtom jsem tam nic nedělal jen jsem natahl pluginy a nainstaloval si peantivir ale potom jsem zjistil že je jen pro verzi 013 a tak jsem ho smazal ale stále to nejde netušíte v čem by mohla být zrada ? Přesný popis těch hlášek dodam budouli třeba. Děkuji.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Úterý, 08.11.2005, 20:08
Dobrý večer podruhé tak jsem stáhnul konec s těmy varovánímy co nevim co přesně znamenají ale Vám určitě budou něco řikat tady jsou:
Updating inf files
STEP 31: Restoring timestamp of inf files
Processing: C :\Lreatogreatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inF\netmscli,inf
Touching: netmscli.iní
Processing: C:\Lreatog\reatogo-25-6a\temp\--reíererice=C:\Lreatog\reatogo-25-6a\P.ealoq?:?PE?I 3;E;6iiriFrieLn s?:Ii riF, clale
Warning: No matching íiles found.
Processing: C:\Lreatog\reatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inf\nettcpip.inf
Touching: nettcpip.inf
Processing:
Warning: No rnatching Files found.
STEP 4: Sort Nu2Menu Entries
Found GenShortcuts.exe - Generating Shortcuts.,.
 


a tady je druhá část s těmi varovánímy:
mkisofs 2.01-bootcd.ru -sort without regard to case (i586-pc-cygwiri)
MKISOFS-options:
-A PEBUILDERMKISOFS -sysid ??Win32?? -no-emul-boot -boot-load-size 4 -hide boot.catalog -allow-Iowercase -R -U -sort C:
; custom_commands.cmd finished at
; Date: t.t08.11.2005
Time: 19:40:34,79
C:\Lreatog\reatogo-25-6a\temp>.
Post-Processing complete!
Warning: creating filesystem that does not conform to 150-9660,
Warning: Creating 150-9660:1999 (version 2) filesystem.
Warning: 150-9660 filenames Ionger than 31 may cause buffer overflows in the OS.
Size of boot image is 4 sectors -> No emulation
3.08% done eslimate íinish Tue Nov 8 19:41:40 2005
6.16% done, estimate finish Tue Nov 8 19:41:56 2005
9.25% done, esbmate finish Tue Nov 8 19:42:02 2005
 
Poradte co dělám špatně nebo co mam špatné.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Středa, 09.11.2005, 02:06
Dobrý večer,

podle těch chybových zpráv se jedná o chybnou cestu k souborům.
Zásadní podmínka je při prvotním spuštění balíčeku reatogoXPE jej umístit v kořenovém adresáři C: a spustit jej odsud a nevkládat jej do jiné složky, pak cesta vypadá následovně :

C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\
C:\reatogo-25-6a\temp\

protože nějak nechápu co to je u vás za adresář "Lreatog", který máte v cestě.

Vyzkoušel bych poté spustit autoDriver znova, protože detekce síťovek jako je i Realtek je funkční, ať se jedná o integrovanou nebo PCI. Osobně mám Realtek 8139 PCI a integrovanou VIA Rhine a detekce obou funguje naprosto bez problémů.

Pokud používáte můj plugin pro ovl. síť. karet "Drivers net" je koncipován pro umístění do složky Plugin a né drivers/SCSI. Na to je potřeba dávat pozor u driver pluginů, jinak nebudou fungovat, proto je potřeba se řídit nápovědou v pluginu nebo nejlépe se podívat do obsahu souboru .inf.

Dalším způsobem jak se úspěšně vyhnout chybám je před vytvářecím procesem výsledného iso otevřít si v programu reatogo PE Builder seznam pluginů a vyzkoušet každý plugin vypnout a znova zapnout (Enable/Disable) a v případě, že se u nějakého objeví chybová zpráva, zaměřit se na její obsah a konkrétní plugin.

Doporučuji rovněž nejdříve vyzkoušet spustit proces vytváření v reatogoXPE bez všech vašich přídavných pluginů a pokud bude bez chyby, pak teprve přidat ostatní pluginy.

Program PEBuilder je autorem nastaven tak, že v případě chyb se zastaví proces vytváření a automaticky už nepokračuje dál ve tvorbě iso souboru za předpokladu, že je tato volba nastavena (zatržena), což je naprosto v pořádku, proto je zásadní chybou pokoušet se vytvářet výsledné iso v jiném programu než je PEBuilder, který navíc používá rozdílné kódování.

Viz. český překlad z nápovědy k programu :
Nepokoušejte se však vytvořit takový soubor použitím nějakého vypalovacího programu. Většina vypalovacích programů totiž nedokáže vytvořit souborový systém ISO-9660:1999 (verze 2) a jestli ho i některý program vytvoří, většinou se nedá z tohoto systému bootovat!

Takže pokud se tím budete řídit, neměl by být problém takové funkční CD již vytvořit.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Středa, 09.11.2005, 13:48
Tak Vám nevim je fakt že ted jsem to nevypaloval a udělal jen iso obraz a uvedl vše do kořenového adresáře ale stejně tam mám dvě varování. Je fakt že tentokrát by se spustilo vypalování samo a i se proces ukončil bez upozornění na chyby ale stejně tam tyto dvě varování jsou a nevím jak je odstanit.
New-Flag FALSE
CD label : BartPE
STEP 2: Special Commands
STEP 3: Convert all ?inf files from Unicode to Ansi;1
Updating inf F iles;0]
1
STEP 31: Restoring timestamp of inf y iles
Processing: C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inf\netmscli.inf
Touching: netmscli.inf
Processing: C:\reatogo-25-6a\ternp\--reference=C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\1336\inf\netmscliinfdate
Warning: No matching Files yound.
Processing: C :\reatogo-25-6a\ReatogoPE\i386\inf\nettcpip,inf
Touching: nettcpip.inf
Processing: C:\reatogo-25-6a\temp\--reference=C :\reatogo-25-6a\RealogoPE\1386\inf\nettcpip.inf. date
Warning: No matching yiles yound.
STEP 4: Sort Nu2Menu Entries
Found GenShortcuts.exe - Generating Shortcuts.


Ostaní varování jestli jsem to správně přeložil jsou upozorněním, které jste mi napsal tedy vypalovat jen v bartu.
Post-Processing complete!
Now executing: C:\reatogo-25-6a\mkiso?s-orig.exe -iso-level 4 -volid ?reatogoPE? -A PEBUILDER/MKI5OFS -sysid ???Win32? -
Warning: Creating 150-9660:1999 (version 2) filesystem.
Warning: 150-9660 filenames longer than 31 may cause buffer overflows in the 05.
Size of boot image is 4 sectors -> No emulation
3.35% done, estimate íinish Wed Nov 9 13:29:54 2005


Moc děkuji za odpověd předem protože si umím představit jak se na mne asi díváte ale zkrátka chybama se člověk učí.


Název: Něco se mi tu nezdá
Přispěvatel: Pavel Středa, 09.11.2005, 16:46
Ahoj, tohle se mi nezdá:
Processing: C:\reatogo-25-6a\ternp\--reference=C:\reatogo-25-6a\ReatogoPE\1336\inf\netmscliinfdate

Processing: C:\reatogo-25-6a\temp\--reference=C :\reatogo-25-6a\RealogoPE\1386\inf\nettcpip.inf. date

Ve složce Reatogo-25-6\ReatogoPE má býto složka "i386" a ne jednou "1336" a "1386", tady asi bude ta chyba.

čili co chci říct: zřejmě je v těch pluginech chyba (nejspíš v souboru .inf) a místo do složky i386\inf\ se odkazují (zcela chybně) někam do 1336\inf\ a 1386\inf\

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Středa, 09.11.2005, 17:06
Ahoj Pavle
ale problém je v tom, že zde jsem žádné pluginy nedával nainstaloval jsem reatogo nově do kořene C-čka, předtím jsem ho měl v adresári Lreatog jako lehký reatog- a tam jsem vše vymazal a nainstaloval nově reatogo a chtěl jsem zkusit uplně samotnou instalaci bez pluginů. NO a tak jsem začal tím tlačítkem v pluginech jo už jsem si vzpoměl geting started a dostal se až k nabídce a pak to zavřel Oni se tam automaticky nainstalují nějaké pluginy tuším právě ten logon. Tuto složku jsem potom zavřel dal konfigurovat a jakmile doběhla konfigurace tak jsem dal vytvořit iso nic jsem tam svévolně nedával. Nemohl bych mít ještě někde v počítači nějaký odkaz který by to mršil. Prosím zkuste to udělat na svém počítači jestli to tam nebudete mít také. Pakliže ne mám někde něco zažraného v systému a nebudu to umět odstranit bez vaší pomoci . Dík


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Středa, 09.11.2005, 21:46
Teda já mám snad začarovanej počítač ted jsem to vypálil na cd-rw dle dobré rady a při spuštční shellu se to vrátí zpět a napíše mi to vyberte shell a zadejte heslo. - já žádné heslo nikde nevolil a nezadával!! Už z toho začínám mít mindrák že opravdu není nčco dobrého v mém PC ale antivir nic a award i spyboot to taky vyčistily.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 10.11.2005, 10:44
Používáš k té tvorbě svoje 100% funkční instal CD s XP ???
Je to verze XPPro nebo Home ?

BTW. Konečné iso lze vypálit ve většině programů jako je např. Nero, já jej pro změnu pálím v DVDDecrypteru, ale tady jde o tvorbu iso, které se musí vytvoěit v PEBuilder a né o vypalování iso  :wink: .


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 10.11.2005, 12:17
Ještě k tomu heslu.
Od verze reatogoXPE s ReatogoLogon už tuším není vobla aktivace hesla automaticky, při prvním spuštění nebo stisknutí tlačítka Configure na hlavním panelu reatogoXPE. Proto by to mělo jít i bez hesla, ale nezkoušel jsem to, protože používám svoji předvolenou starší verzi, kde mám heslo aktivované a kterou pouze aktualizuju. Pokud se chce heslo aktivovat, musí se spustit soubor "XPE-Logon_Pass.cmd" (C:\reatogo-25-6a\OEM1\z_reatogoConfigure\XPE-Logon_Pass.cmd) a zadat požadované heslo.

BTW. Ještě jedna důležitá věc :
viz. nápověda :
- tento disk (myšleno tím C:\ ) musí být formátován souborovým systémem NTFS (FAT32 není podporován).


Název: Shell
Přispěvatel: Pavel Čtvrtek, 10.11.2005, 19:07
Citace: "daton"
Teda já mám snad začarovanej počítač ted jsem to vypálil na cd-rw dle dobré rady a při spuštění shellu se to vrátí zpět a napíše mi to vyberte shell a zadejte heslo. - já žádné heslo nikde nevolil a nezadával!! Už z toho začínám mít mindrák že opravdu není něco dobrého v mém PC ale antivir nic a award i spyboot to taky vyčistily.


A dělá ti to u všech shellů nebo jen u Nu2Menu? Pokud totiž v konfiguraci Reatogo (na tzv. panelu) zrušíš volbu Nu2Menu, pak se Nu2Menu vůbec nepřidá, ale jako shell zůstane v nabídce a pokud ho zvolíš (po nabootování), tak se logicky nespustí a vrátí se to znovu do nabídky pro výběr shellu.

To že ti to píše napište heslo a stiskněte Enter je normální i když žádný heslo nemáš (to není chyba, to je vlastnost).

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 10.11.2005, 19:39
Citace: "Craft"
Ještě k tomu heslu.
Od verze reatogoXPE s ReatogoLogon už tuším není volba aktivace hesla automaticky, při prvním spuštění nebo stisknutí tlačítka Configure na hlavním panelu reatogoXPE. Proto by to mělo jít i bez hesla, ale nezkoušel jsem to, protože používám svoji předvolenou starší verzi, kde mám heslo aktivované a kterou pouze aktualizuju. Pokud se chce heslo aktivovat, musí se spustit soubor "XPE-Logon_Pass.cmd" (C:\reatogo-25-6a\OEM1\z_reatogoConfigure\XPE-Logon_Pass.cmd) a zadat požadované heslo.

BTW. Ještě jedna důležitá věc :
viz. nápověda :
- tento disk (myšleno tím C:\ ) musí být formátován souborovým systémem NTFS (FAT32 není podporován).


BTW2. Jinak takhle má vypadat obsah souboru XPE-Logon_Pass.inf (C:\reatogo-25-6a\OEM1\z_reatogoConfigure) při neaktivním heslu :

Kód:
; XPELOGON PASSWORD PLUGIN
 
[Version]
Signature= "$Windows NT$"
 
[PEBuilder]
Name="100     Protect your CD with Logon Password"
Enable=1
 
[Strings]
password-hash=
password-boot-prompt=""


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Čtvrtek, 10.11.2005, 21:26
Ahoj kluci
tak další den další pokus a výsledek je zde:

to et a list of possible SCSI transport speciíiers.
? error error code returned: 4294967295
Build process done...
There where 1 errors and O warnings

Vyzkoušel jsem vše dla vašich rad. Mám windows XP profesional formát v ntfs. z počátku když jsem začínal tak se mi povedlo 5 sice nepovedených cd, ale chodily ted už z nějakého důvodu nechodí ani pokusy které jsem dělal na začátku. stahnul jsem regclean vyčistil registry, projel spybot a adware, avast taky nic neobjevil.  Vyčistil jsem počítač od všech předchozích verzí reatogo a udělal novou instalaci. nacpal jsem tam přesně popsaným postupem plugin nera, totalcomandru - doufam že nevadí že je craclý, xnwievu, adawaru a nakonec avast cleaner z vašeho webu. udělal jsem si zástupce na plochu a spustil konfigurovat jakmile proběhla konfigurace spustil jsem builder a zkontroloval funkčnost pluginu vypnutím a zapnutím vše ok tak jsem dal kompilovat a skončilo to výše uvedenou hláškou. Tak už nevim fakt asi bude někde něco změněného co builderu vadi. Možná je to blbost ale přestalo mi to chodit když jsem se pokoušel dostat tam z nabídky plugin peantivir. potom jsem si všimnul že je jen pro verzi 313 tak jsem to smazal ale jednou jsem to zkusil nemohlo to někde změnit něco v adresářích nebo registrech ???
Už vážně začínám uvažovat o tom že to bude tak vážné že pomúže jen reinstal xp do čehož se mi teda nechce.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 10.11.2005, 21:54
Ahoj datone,

není možné aby jsi to nezprovoznil :? .

Je třeba si ujasnit jednu podstatnou věc, instalace XP na hdd na tom nemůže mít žádný vliv, detekuje akorát, zda se jedná o XP či nikoliv a to by hodilo error hlášku v html podobě už při rozbalování balíčku reatogoXPE. S tím pluginem peantivir to je nesmysl. Já bych to viděl na na nějakou chybu na instal CD XPpro, protože program PEBuilder nedělá nic jiného než kopíruje soubory z instal CD. Vyzkoušej ještě překopírovat obsah cd na hdd do nějakého adresáře a naveď na něj PEBuilder  řádek "Source: (path to Windows installation files)".
Máš to CD doufám se SP2 ? To je základ, bez něj to nepojede. Pokud ne je potřeba nejdříve udělat integraci SP2 do instalačky XPPro.
Jinak udělelej kontrolu instalace XP v okně PEBuilder Source-Check a výsledek by měl být Source Valid : Yes.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pátek, 11.11.2005, 20:37
Ahoj tak už jsem zjistil co dělá ten error jak jsem o něm psal výše. Tak mi ho dělá nero mám verzi 6.6.0.12 a p?idával jsem ho z get-reatog a jako plugin mi vzal nainstalovanou verzi bez problémů pak jsem ji zkonfiguroval a při kompilaci to vyhodilu tuto chybu. Potom jsem plugin nera odstranil a error zmizel jestli je kompilace funkční nevim ale dělá mi to nero. Zkuste mi doporučit nebo poradit nero nebo jiný program kterým by se dalo vypalovat, které by nedělalo tento problém.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pátek, 11.11.2005, 20:43
Jo ještě při nainstalování pluginu total comandru 6.53 se mi stalo že při kompilováni na příkazové řádce anwsa nebo tak nějak se kompilace zasekla a vyskočila tabulka, že aplikace pe-buider vytvořila chybu a musí být uzavřena. Při opětovném spuštění už bylo vše v pořádku. Při dodání dalšího pluginu se situace opakovala i s projitím napodruhé. Jinak sp2 v XP mám už jsem v pořádku několik cd vytvořil instalaci jsem si dal na disk a v pe-builderu je chek valid yes. Ale varování co jsem ukazoval již dříve jsou tam stále .


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Pátek, 11.11.2005, 22:29
Ahoj,

měl jsem za to, že jsi to vyzkoušel bez všech svojich pluginů, pouze čistý balíček reatogo-25-6a a přesto ti to házelo chybu. Nějak nechápu jak zkonfiguroval  :? ? Nero musíš mít nakonfigurované v původní instalaci na disku, před tím než vytváříš plugin pomocí autohelp souboru v pluginu, pak už nic přece nekonfiguruješ, max. ještě překopíruješ češtinu Nerocsy.nls.
Poslal jsem ti mejlem na kontaktní adresu nějaké pluginy pro vypalovací programy, které jsou určitě funkční, mám je otestované i jinou verzi pro Nero.

Tak už mě nenapadá v čem můžeš mít ještě chybu, zkoušel jsi teda čistý balíček reatogo bez všech svojich pluginů a spustit proces vytváření nebo vždy s nějakým pluginem ? Jedině, tak můžeš najít chybu, jinak to nemá smysl.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Sobota, 12.11.2005, 16:13
Ahoj  to víš že jsem postupoval cestou, kterou popisuješ, smazal jsem vše z disku stahnul novou instalaci nainstaloval a zkusil udělat iso - varování jak jsem popisoval to no matching files found tam ve čtvrtém kroku byly dvakrát a potom o isu tam byly taky dvě ale pustilo mne to k vypalování, Tak jsem to prohlásil za dobré a zkusil přidat dvapluginy xn wiev a ad-aware i s tímto prošlo vytvoření iso  jen se zminovanými varováními a vytvořilo se funkční iso. Tak jsem opět zajásal a přidal total comandr a a free download manager, zde mi to při vytváření iso hodilo hlásku, že aplikace musí být ukončena a že se misrosoft omlouvá a že jestli nechci odeslat zprávu - no tak klasicky ne a zkusil jsem to znova a ted to prošlo no a pak jsem přidal nero no a opět chyby se zprávou  a  ... neodeslám a napodruhé vytváření iso dojelo ale s errorem jak jsem zde ukazoval. když jsem odstranil plugin nera vše opět projelo bez chyby. No a tak jsem zkusil vypálit na rw to co jsem měl no a výsledek vše se spustilo a běhalo kromě xn-wievu, kde mi to napsalo že zařízení nemůže číst z disku a při opětném spuštění redundadní krzuhovou chybu - asi si to moc nerozumí s cd- rw. No a tak ted vyzkouším ty tvoje pluginy a uvidím. Hele já už nevím a tak se chytám i stébla nemůže to taky být nerozuměním si reatogu s hardverem   mam AMD 2600xp+ VIA 600 ATI9550 512Mbram, ale to není nijak snad ještě zastaralá věc .


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Sobota, 12.11.2005, 22:09
Ahoj, tak jsem to přelouskal co jsi napsal a je tam očividně chyba už v čistém balíčku bez plugin, nemůže to totiž házet žádnou chybu, to je důležité pro vytvoření funkčního boot CD.
Je to original instal CD nebo druhá varianta ? Nemůžeš si od někoho zapůjčit jiné instal CD na zkoušku ?
Zkus taky vytvořit iso pouze s originál programem PEBuilder http://www.nu2.nu/pebuilder/#download (né Reatogo PE Builder) a jestli se ti ty chyby objeví taky.

Hoď sem ještě jako kod (Code) položku co ti to přesně píše za chyby (přesně celej řádek) v čistém balíčku ReatogoXPE (bez plugin) při vytvá?ení.

Pozn. Hardware na to nemá vliv ani CD-RW.

Test editace


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Sobota, 12.11.2005, 22:13
Citace: "Craft"
Ahoj, tak jsem to přelouskal co jsi napsal a je tam očividně chyba už v čistém balíčku bez plugin, nemůže to totiž házet žádnou chybu, to je důležité pro vytvoření funkčního boot CD.
Je to original instal CD nebo druhá varianta ? Nemůžeš si od někoho zapůjčit jiné instal CD na zkoušku ?
Zkus taky vytvořit iso pouze s originál programem PEBuilder http://www.nu2.nu/pebuilder/#download (né Reatogo PE Builder) a jestli se ti ty chyby objeví taky.

Hoď sem ještě jako kod (Code) položku co ti to přesně píše za chyby (přesně celej řádek) v čistém balíčku ReatogoXPE (bez plugin) při vytváření.

Pozn. Hardware na to nemá vliv ani CD-RW.


Ještě mě napadla jedna věc, zkus taky vyzkoušet starší verzi reatogo-313-103a, je zatím ještě ke stažení v rubrice BartPE-XPE http://www.craftcom.net/03_bart/bartpexpe.htm  nemá totiž ještě postprocessing, možná bude problém tady.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Sobota, 12.11.2005, 22:30
Jo to zkusím ale ke stažení už myslím není, ale já ho mám v PC jedná se o klasický bart pe. Zkusím to, ale ted se mi podařilo vytvořit cd s deepburner a chodilo, ale zkusil jsem udělat cd s tvým poslaným pluginem, ale nějak je stále v režimu no. Tak že prosim tě kontroluj mě - rozbalil jsem ho- nakopíroval do adresáře plugin reatog- otevřel složku a v ní další složku nero- spustil jsem autohelp a nainstalovali se soubory nera. Zadal jsem do pluginu místo xx seriové číslo a uložil soubor, tím se přepsal, ale když jsem to zkonfiguroval nešlo mi ho uvést do stavu yes. Prosím popiš mi, kde jsem mohl udělat chybu. Dík


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Sobota, 12.11.2005, 23:31
To víš, že je starší verze reatogoXPE ještě ke stažení, teď jsem to zkoušel  :wink:
Celá cesta k souborům Nera v pluginu má vypadat takto :
C:\reatogo-25-6a\plugin\nero6_sherpya-reatogo\Nero

Potřebuju, ale především vědět znění té chybové zprávy, která se objeví při pokusu o aktivaci pluginu Nero v PEBuilder.

BTW. V čem konfiguruješ inf soubory ? Nejlepší je to v obyčejném poznámkovém bloku (texťáku) a pozor, ať nemáš zaplou funkci zalamování řádků.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 13.11.2005, 08:41
Tak v chybové hlášce se píše toto
pluginCheck failed:
Missing files: Nero\*.nls

No a klasika níže, že když zmáčknu help knoflík, tak dostanu více informací.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 13.11.2005, 08:55
No a tou konfiguraci no tapíšu tam číslo v editoru pebuilderu, který otevře poznámkový blok a dávám pozor abych nestiskl entr.
Jinak to neupravuji plugin tebou vytvořený je v adresáři jak jsi ho popsal
když dám ale konfigurovat v pe builderu tak mi to vypíše hlášku že
No configuration tool available for plugin "510    nero6"
C:\reatogo-25-6a\plugin\nero6_sherpya-reatogo\Nero6.inf
tak a to je celé co ti mohu dát jako indicie mého problému, díky že mi pomáháš.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 13.11.2005, 11:15
Máš pravdu 313 funguje jen jsem ji hledal na špatné stránce, zkusím ji taky i když cd z tohoto systému mám vypálené již více než dva roky a na jiném pc zkusím to tedy zdena současné konfiguraci.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Neděle, 13.11.2005, 14:13
Citace: "daton"
Tak v chybové hlášce se píše toto
pluginCheck failed:
Missing files: Nero\*.nls

No a klasika níže že když zmáčknu help knoflík tak dostanu více informací.


Když si otevřeš soubor .inf v pluginu uvidíš následující :

Kód:
[SourceDisksFiles]
NeroChooser.exe=a,,1
Nero\Nero.exe=a,,1
Nero\*.cfg=a,,1
Nero\*.vdb=a,,1
Nero\*.prf=a,,4
Nero\*.exe=a,,1
Nero\*.txt=a,,1
Nero\*.msg=a,,1
Nero\*.dll=a,,1
Nero\*.nls=a,,1


No a úplně vespod jej máš uvedený, mám jej ve svojí instalaci na hdd v Program Files obsažený, tuším, že se jedná o soubor pro lokalizaci. Tak se mrkni a překopíruj jej do pluginu ručně.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Neděle, 13.11.2005, 14:25
Citace: "daton"
No a tou konfiguraci no tapíšu tam číslo v editoru pebuilderu který otevře poznámkový blok a dávám pozor, abych nestiskl entr.
Jinak to neupravuji plugin tebou vytvořený je v adresári jak jsi ho popsal
když dám ale konfigurovt v pe builderu tak mi to vypíše hlášku že
No configuration tool available for plugin "510    nero6"
C:\reatogo-25-6a\plugin\nero6_sherpya-reatogo\Nero6.inf
tak a to je celé co ti mohu dát jako indicie mého problému  díky že mi pomáháš.


Chyba je, že používáš tlačítko Config (toho si vůbec nevšímej). Pokud plugin (soubor .inf) chceš editovat přímo v PEBuilder, tak pomocí tlačítka Edit, automaticky jej otevře v pozn. bloku, popř. programu, který máš s příponou .inf asociovaný a tady provedeš patřičné změny a dáš soubor-uložit nebo při uzavření se tě automaticky na uložení zeptá. To jsou základy  :wink:

BTW. Přiznám se, že mám někdy problém pochopit co vlastně máš vůbec na mysli, máš tam celkem dost překlepů a to se potom těžko radí a taky se snažil to co nejpřesněji popsat i co se chybových hlášek týče, jedině tak se může tvůj problém zdárně vyřešit.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 13.11.2005, 17:37
Ahoj tak jsem zkusil klasický bart pe a vypálil jsem ho i s nerem prošlo vše ale při jeho spuštění v bartu mi to vyhodí tabulku bez písmen, kde jsou jen lomítka a prázdná tlačítka. Já nevím jak je to možné, ale potom jsem ho nedokázal spusti i když z počátku nabíhal bez problémů. V ostatních aplikacích se to chová podobně, ale tento problém znám už z dřívějška, proto jsem bart nerad používal, protože mi to v jakékoliv aplikaci nic nepíše jen lomítka a prázdná místa jen total commander tam funguje ok.
Ted k novému reatogu to co jsi mi poradil to bylo správné našel jsem ten soubor a ninstaloval jej a plugin už se dal zapnout, ale při spuštění kompilace obrazu iso se opět objevil error, o kterém jsem psal s číslem 4294967295. Nevím co je to za chybu, ale mám ji tam vždy, když tam dám zakompilovat nero i s pluginem přímo z get plugin. Není možné abych měl chybu v tom neru?? Protože deepburner se mi zakompiloval bez problémů a to cd běží jen mi zase vypadl xn wiev z nějakého důvodu vubez nenaběhne a nevyhodí ani chybovou hlášku. Ale to není problém spíš mi vadí že tam nemohu dostat to nero. Ale ještě jedna indicie, když jsem začínal s pokusy s reatogem tak jsem udělal pár cd která normálně chodila. Nechodily v nich zase jiné věci ale nero jo.
Za překlepy se omlouvám jsem v počítačích tak nějak samouk a tak některé věci, které jsou provás samozřejmostí jsou pro mne ne zcela zaběhlé. Zrovna tak je to se psaním.
Co myslíš zkusit přeinstalovat to nero nebo já už fakt nevím proč to tam tu chybu hlásí.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Neděle, 13.11.2005, 20:50
Musím uznat, že jsi vytrvalí, což chválím, druhý by to už možná při těch nezdarech vzdal.
Doporučoval bych ti  přečíst řádně článek, který jsem ti už jednou doporučoval BartPE-XPE http://www.craftcom.net/03_bart/bartpexpe.htm
a hned v úvodu máš odkaz na stažení pluginu pro podporu cz fontů pro BartPE, bez něj ti to bude dělat co dělá. Ale ten je jenom pro BartPE, pro reatogoXPE ne, tam ani není potřeba.

Samotná chyba v Neru se vyloučit nedá, ale ta by se projevila až při spustění Nera po nabootování reatogoXPE, při procesu vytváření tam bude něco jiného, když tak sem vlož celý chybový řádek, samotný kód mi nic neřekne.
Nero jinak běží bez problému i češtinou, viz. ten plugin co jsem ti poslal (6.x.x verze)
http://www.craftcom.net/04_ukazky/ukazky/BartPE-XPE_Craft12.jpg
http://www.craftcom.net/04_ukazky/ukazky/BartPE-XPE_Craft13.jpg
tak nějak nechápu, v čem je u tebe problém. Nemáš v tom Neru na hdd nějakou virtuální mechaniku ?
Máš taky na svém PC nainstalovány správně Aspi ovladače ? Verze reatogo-25-6a to sice kopíruje automaticky, ale doporučil bych se podívat do adresá?e C:\reatogo-25-6a\plugin\Aspi měl by obsahovat tyto soubory :

Kód:
ASPI.cmd
ASPI.inf
Aspi32.sys
Wnaspi32.dll



Každopádně by měli být poslední 2 už i sou?ástí Nera v pluginu.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 13.11.2005, 22:02
Tak tohle je druhý pokus první odpevěd se mi smazala zásluhou vypnutí proudu.
Takže v adresáři plugin nemám žádný adresář ani složku ASPI a není ani ve složce nero ani to co jsi napsal nic. Tak jsem se podíval do nera přímo tam záložka aspi je ale při otevření je tam navoleno aspi system no a dole žlutá řádka, kde je napsáno aspi system not aviable. Tak jsem zkusil navolit aspi nero a tam něco vyskočilo a ve spodku proužek zezelenal a to asi značilo že je v pořádku, ale toto se nedalo nastavit na tvrdo vždy když znovu spustím nero je tam navolen aspi system no a not aviable . Zkoušel jsem to uložit,,  to proběhlo, ale s novým startem výsledek stejný.  Co to vůbec aspi je a jak to mám doinstalovat případně dodat do kompilace??
Za druhé ano virtuální cd dvd rom  na disku nainstalovaný mám je to pozůstatek po synových hrách ještě když neměl svůj počítač. Je fak že jsem ho vypnul, ale je tak drzí, že i vypnutý je zalezlý ve všech programech které používají cd mechaniky. Pokud myslíš, že je to problém odinstaluji to.
V neru je to samozřejmě zalezlé taky a cpe se to na první místo.
Za třetí chybovou hlášku bych ti rád napsal, ale ona žádná nevyskakuje, kompilace prostě skonči před vypálením a prosvítí se ovládací šipky a těmi se překlikává po varováních, které jsou tam obvykle a tu chybu neumím tam odsud překopírovat tak tu řádku přesně opíšu:
to get a list of possible SCSI transport specifiers.
Error: error code returned: 4294967295
Build proces done...

No jestli tě něco napadne, tak napiš třeba jak dostat to aspi do plugin adresáře a jak do systemu. Ahoj


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Neděle, 13.11.2005, 22:51
Řekl bych, že to bude určitě ten problém a označení SCSI by tomu i napovídalo, posílám ti ten aspi plugin. Otevři jej a rozklikni ASPI.cmd, tím se nakopírují 2 soubory

Aspi32.sys
Wnaspi32.dll

do pluginu za předpokladu, že je máš i na hdd. Pokud ne, stáhni si pomocí google aspi ovladače a naistaluj, podle toho bych řekl, že používáš jenom co jsou v Neru už přímo, pokud by jsi ty aspi ovl. nemohl najít, zkusím se podívat u sebe na hdd.

Jinak ti doporučuju tu virtuální mechaniku ze systému na hdd odebrat. Většina programů využívající CD mechaniku např. audiograbery potřebují pro svůj chod Aspi ovladače, jinak nefungují (nedetekují CD mechaniku).


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pondělí, 14.11.2005, 22:22
Tak po ninstalování aspi ovladaču se bohužel nic nezměnilo a chyba je tam stále tedy ten error ale ještě jsem neodinstaloval ten daemon nějak jsem to opoměl udělám to zítra a dám vědět ahoj


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Úterý, 15.11.2005, 21:28
Ahoj kluci, tak jsem dnes zase dělal pokusy a už fakt nevim.snad půjdu na jiný počítač (tobyl for žádný jiny dom nemam tedy ted mě napadá, že bych to mohl zkusit na synovém. PC). Udělal jsem co jste mi doporučily. Nainstaloval jsem ovladače ASPI. a fungují tedy alespoň ted už je v neru vše ok . Nero jsem taky přeinstaloval a odinstaloval jsem toho daemona(virtuální mechanika). Dal jsem tam plugin co jsi mi poslal a zprovoznil ho tedy už nevim kde by mohla být chyba a spustil jsem vytvoření ISA ale ouha chyba tedy ten error tam je stále. Už si nevzpomínám na žádný symptom nebo něco podobného co by vám mohlo chybu více přiblížit. Nemohla to zavinit nějaká aktualizace Windows?? Zajímavé je že je tedy uplně nová instalace nera, je plugin mám od tebe funkční plugin reatogu je funkční, a přeci když tam to nero dám tak to skončí chybou a když tam není tak to jde.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Středa, 16.11.2005, 00:20
V klasické verzi PEBuilder 3.14 a reatogo313-103a to píše stejnou chybu ?

Citace
to get a list of possible SCSI transport specifiers.
Error: error code returned: 4294967295
Build proces done...


BTW: Nemáš náhodou ještě něco umístěné (nějaký plugin) ve složce
C:\reatogo-25-6a\drivers\SCSIAdapter
nebo
C:\reatogo-25-6a\drivers\Net
???

Pokud ano, dej to pryč a vyzkoušej to bez toho.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Středa, 16.11.2005, 22:06
Ne tak v těch driverech nic není. Ale zjistil jsem zajímavou věc. Pokud udělám uplně čistou instalaci reatogu tak nainstalované nro funguje i s xnwiewem, ale jakmile k tomu doinstaluji peantivir, nebo ad-aware, nebo avast claner tak to začne okamžitě házet chybu a hází ji to i když se to vymaže.  Asi na tom má zásluhu ten peantivir, který jsem chtěl vložit do 104 a on je určen jen pro 103 a v kombinaci s nerem to nefunguje. Něco se zapíše do reatogu a je konec chyba je tam už potom stále.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Čtvrtek, 17.11.2005, 23:15
Tak to už vážně netuším v čem je problém a jak jsem zjistil nejsem sám, zkusíme to s Pavlem zjistit.

Dle mého názoru se jedná o systémovou chybu.

BTW. Pořád jsi ale jednoznačně neřekl jestli jsi zkoušel i samotný PEBuilder 3.14 a starou verzi reatogo313-103. A u těch plugin je to jedno, taky používám z verze XPE 1.03 ve verzi XPE 1.04 a žádný problém. Ale ten PEantivir jsem nezkoušel, používám jiný.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pátek, 18.11.2005, 16:27
Ahoj prosim tě nemohl by jsi mi poslat ten antivir co používáš ty? Moji ideou proč vlastně dělám tyto cd je, že budu mít v ruce ideální nástroj na opravu zavirovaného či zkolabovaného PC tak jsem právě chtěl zabudovat do kompilace nástroj proti virům, spawerum a nástroj kterým bych mohl zkouknout disk, opravit na něm data a případně je zachránit  vypálením na cd. díky Ti jo a prosím tě ten plugin nástroje na opravu souborů z havarovaného disku máš vyzkoušený?
Jinak vše jsem zkoušel hlavne na 104 teprve nedávno jsem zkusil 103, ale ne s antivirem a tak nevím zda to dělá také. Zkusím to a dám vědět. Jinak jsem experimentoval s uplně starým bartem pe, který chodí ale ještě jsem mu nějak nevnutil tu podporu češtiny někde mi to vázne.


Název: Pomoc
Přispěvatel: Pavel Pátek, 18.11.2005, 17:12
Ahoj Datone,

Citace
Moji ideou proč vlastně dělám tyto cd je že budu mít v ruce ideální nástroj na opravu zavirovaného či skolabovaného PC tak jsem právě chtěl zabudovat do kompilace nástroj proti virům, spawerum a nástroj kterým bych mohl zkouknout disk, opravit na něm data a případně je zachránit vypálením na cd.


Pro některý antiviry existují pluginy, spusť si get_plugins.exe a něčeho se dopátráš. Umíš-li anglicky, pak se mrkni na www.911cd.net/forums
K tomu vypalování: abys mohl nabootovat BartPE a nebo Reatogo z CD a na vypalovačce vypálit data, potřebuješ buď 2 mechaniky nebo upravit BartPE/Reatogo tak, aby celý nabootovaly do paměti - jde to a je to popsáno na craftcomu, ale pak potřebuješ dost paměti nebo celý cd co nejmenší ...


Citace
Jinak jsem experimentoval s uplně starým bartem pe který chodí ale ještě jsem mu nějak nevnutil tu podporu češtiny někde mi to vázne.


Stáhneš si plugin czsupport (z našich stránek) a v pebuilderu ho povolíš (enable) a je to.

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Sobota, 19.11.2005, 22:04
Tak ahoj kluci vytvořil jsem funkční cd s 103 ale mohu říct, že je problém s nerem a to se 100% jistotou. Ani v této platformě se nedalo vytvořit iso s nerem mám verzi 6.6.0.12 a ten si prostě nerozumí s ostatními pluginy jinak vytvřil jsem jak jsem řekl funkční cd s deep burnerem, total comandrem, avast virus cleanerem. peantivirem,restorianem a driverrescuem, ale měl jsem tam i xnwiew ale ten se nechce spustit i když program tam je je to asi tím že se jedná o novou verzi xnwievu 1,83 . Myslím, že to samé se mi snad podaří i v 104 zkusim to. Ale nenašel jsem jiný antivirus lépe řečeno našel, ale je to v cabu a ten neumím rozbalit jako plugin. Poradte mi nějaký plugin antiviru, který je dostupný i s programem pokud možno free. Dík


Název: Cab archiv
Přispěvatel: Pavel Sobota, 19.11.2005, 22:44
Ahoj Datone,

s antivirem ti momentálně neporadím, ale s tím cabem jo. Archiv cab jde otevřít ve WinXP úplně stejně jako archiv zip (poklepeš a on se ti otevře, označíš soubory a pak klasicky ctrl c a ctrl v). Nebo můžeš použít WinRAR.

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 20.11.2005, 19:42
Ahoj Pavle prosím tě já ted jsem dělal kompilaci 103 a chtěl jsem si změnit jen tak pro zkoušku vzhled ale narazil jsem. Stahnul jsem si plugin WinXPstuff a nainstaloval a chtěl jsem ho upravit dle vzoru ale ten odkaz mi nefunguje a taky nevim kam vložit obrázek a jak ho přejmenovat. Prosím poskytni mi informaci jak pracovat s tímto pluginem. Dík


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Pondělí, 21.11.2005, 10:54
Citace: "daton"
Stahnul jsem si plugin WinXPstuff a nainstaloval a chtčl jsem ho upravit dle vzoru, ale ten odkaz mi nefunguje a taky nevim kam vložit obrázek a jak ho přejmenovt. Prosím poskytni mi informaci jak pracovat s tímto pluginem. Dík


Tady je citace z článku "Jak na změnu vzhledu" http://www.craftcom.net/05_ovladace/zmena_vzhledu.htm

Citace
Pro správnou funkci si musíte nakopírovat všechny potřebné soubory do pluginu WinXP Stuff a provést editaci souboru Wallpapers.inf, tj. napsat přesný název vašeho obrázku, (viz. vzor pro tapetu s názvem WindowsXP.jpg), jinak by jste jej hledali po nabootování marně, stejným způsobem přidáme i vlastní spořič(e) a změnou v ScreenSavers.inf.


Za nefunkční odkaz se omlouvám, už je to opraveno.

A jak pracovat s pluginy je zde, ten odkaz jsem ti ale také už jednou dával  :?
http://www.craftcom.net/05_ovladace/plugins_pruvodce.htm


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pondělí, 21.11.2005, 19:18
Zdravím Vás pane
já vím že se ptám z vašeho pohledu na blbosti, které jste už dávno popsal na svých stránkách , ale věřte mi že pro člověka, který teprve proniká do tajů tohoto programu to není jednoduché a ne vždy přesně rozumím tomu co  je na stránkách napsáno. Třeba je to maličkost, ale zmátla mne třeba tato maličkost cituji:
Pro správnou funkci si musíte nakopírovat všechny potřebné soubory do pluginu WinXP Stuff a provést editaci souboru Wallpapers.inf, tj. napsat přesný název vašeho obrázku,
potřebným souborem se zčejmě tedy myslí ten obrázek jehož název se zapíše do .inf souboru toho  pluginu zmátlo mne to proto že dál už se nepíše o souborech ale o obrázku, tedy jestli jsem to správně pochopil.
Já vím že jste si s tím dal velmi mnoho práce a domníváte se a správně, že je to napsáno i pro laika, ale věřte, že jsou laici ještě větší než si umíte představit jako třeba já, no a potom potřebuji nakopnout . Tak se mnou mějte prosím trpělivost, alespoň si ověříte, že váš návod funguje i u lidu neznalého.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pondělí, 21.11.2005, 20:23
Tak jsem udělal vše tedy alespoň myslím že vše co je správné, ale hned se objevila chyba:
Error:SetupDecompressOrCopyFile"C:\Winxp_cd1\i386\Wall.bmp" to "C:\reatogo-313-103-a\BartPE\i386\system32\Wall.bmp" returned error 2: System nemůže nalézt uvedený soubor.

Myslel jsem že tomu chybí onen obrázek tak jsem ho do i386 instalačky vložil ale nepomohlo to tak mi prosím poradte.Dík. Obrázek který jsem vložil do pluginu pro jsem pojmenoval stejně jako ve vzoru a vložil jsem ho do toho pluginu ve formátu jpg.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Pavel Pondělí, 21.11.2005, 20:35
Ahoj Datone,

Citace
já vím že se ptám z vašeho pohledu na blbosti, které jste už dávno popsal na svých stránkách , ale věřte mi že pro člověka, který teprve proniká do tajů tohoto programu to není jednoduché a ne vždy přesně rozumím tomu co je na stránkách napsáno.


my s Craftem jsme vším prošli od úplnýho začátku a neměli se koho ptát, tak jsme do podstaty docela pronikli (teda Craft podstatně víc než já, i kdyby to náhodou popřel). Proto taky všem doporučujeme jedna si pořádně přečíst návody a jednak prvně vytvořit "holý" BartPE nebo Reatogo a postupně si přidávat pluginy a občas se do nich (.inf) podívat ...


Citace
Tak se mnou mějte prosím trpělivost, alespoň si ověříte, že váš návod funguje i u lidu neznalého.


Snažíme se...

Citace
Error:SetupDecompressOrCopyFile"C:\Winxp_cd1\i386\Wall.bmp" to "C:\reatogo-313-103-a\BartPE\i386\system32\Wall.bmp" returned error 2: System nemůže nalézt uvedený soubor.

a
Citace
vložil jsem ho do toho pluginu ve formátu jpg.


No, jestli je soubor fyzicky jako .jpg a BartPE hledá .bmp, tak tady asi bude ta chyba ...

Jinak: já ten plugin nepoužívám, ale skoro bych řekl, že ve složce pluginu bude ještě složka files a do ní se má ten obrázek nakopírovat (ale jak říkám, já ten plugin neznám).

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pondělí, 21.11.2005, 21:09
Ahoj Pavle to co jsi mi chtěl říct "abych se víc snažil a četl víc návody" to máš  pravdu je fakt že to přečtu a protože tomu moc nerozumím tak si myslím že vím co mi to chtělo říct, ale ve své podstatě nevím. Jste bezpochyby oba hodně nadaní když jste to tak vypitvali. Je fakt, že já k tomu sednu večer po práci a večeři a to už mi to myslí jen na 50% a ani to možná ne.
Leč tím co jsi mi napsal to nebude. zkusil jsem tam i bmp. ale nefunguje a v inf. pluginu jsou zapsané všechny obrázky jako jpg a stejně je to ve vzoru. Jak bys to teda udělal ty když bys chtěl změnit obrázek na ploše já jsem ten návod pochopil tak, že první a druhá možnost v návodu je pro bart starý tudíž 313 pro 103 je jedině ten plugin a pro 104 je to ten plugin nebo placená verze nebo a to tam nemáte změna obrázku ve složce walpaper v ome1 při zachování jeho jména ale jak to udělat v 103 to netušim.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Pavel Pondělí, 21.11.2005, 21:51
Citace
... nebo nám může pomoci plugin WinXP Stuff, jehož autorem je Eifell. Tento plugin je funkční u obou verzí a to jak nové reatogo-25-6a.exe, tak starší reatogo-313-103-a.exe.


Citace
Pro správnou funkci si musíte nakopírovat všechny potřebné soubory do pluginu WinXP Stuff a provést editaci souboru Wallpapers.inf, tj. napsat přesný název vašeho obrázku, (viz. vzor pro tapetu s názvem WindowsXP.jpg)


Takže: podívej se do složky s pluginem WinXP Stuff, jaký tam máš soubory (jsou-li všechny; většina pluginů má help a tam by to mělo být napsaný. Pak otevřeš soubor wallpapers.inf a napíšeš na správný místo název svýho obrázku (místo toho, kterej tam předpoládám bude napsanej jako výchozí), podíváš se kde byl uloženej ten výchozí a tam taky nakopíruješ ten svůj.

Tahle rada nemusí být na 100 procent, znovu opakuju že ten plugin nepoužívám, nemám a tak nevím co v něm je ...

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pondělí, 21.11.2005, 22:21
No Pavle tak to jsem udělal už na začátku, jen s tím BMP jsem to nezkoušel ale ted vidím že tam bmp být má. ale už jsem ho do i386 vložil a stejně mi to  nechodí. Zkoušel jsem to podle nápovědy, ale ta je opravdu obecná tak že asi dělám chybu kam to dát ale podle chybové hlášky jsem ten obrázek dal správně do instalace souboru i386 a nazval ho wall tak jak je v návodu pluginu nasáno a zapsal ho do souboru inf a uložil.   Jen je mi divné jedno při nainstalování toho pluginu to chce obrázek s jmenem wall  a já jsem vložil do inf souboru příkaz s obrázkem windowsXP potom mělo následovat vložení obrázku (KAM??) no vložil jsem ho do pluginu a i když jsem tam obrázek vložil nebo  nevložil tak pluginu se tvářil že jemu to jedno. Ale naopak chyběl mu stále ten obrázek wall, který jsem nikde nedopisoval. tak jsem vložil ještě jeden obrázek s názvem wall do instalace windows adresáře i386 ale on ho při kompilaci stejně nezná. No zkusím to rozlousknout zítra. Zatim ahoj
PS: celý problém je v tom že stále nerozumím zápisu cesty v pluginu to ještě musím dopilovat, vím že to tam máte někde napsané snad to pochopim.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Úterý, 22.11.2005, 00:16
Dobrý večer,

netvrdím, že každý hned musí všechno vědět, mě osobně trvalo skoro 4 měsíce než jsem do celé té problematiky proniknul hlouběji bez cizí pomoci, ale přesto se nepokládám za nějakého extrémního znalce přes program PEBuilder, protože nikdo nemůže vědět všechno.

Každopádně postupně upravuji nejasnosti v návodech i pro laiky  :D .

Ale než prozradím, kde je chyba, zajímalo by mě kolikrát byl přečtený návod, zdali vůbec dočtený "Průvodce pro práci s pluginy"  :mrk: ?
To jsou základy, bez kterých se opravdu nedá obejít, pokud chci používat vlastní pluginy.

Tady je výpis originálu syntaxe co je v pluginu (Wallpapers.inf) :
Kód:
[SourceDisksFiles]
;Add your Wallpaper
Wall.bmp=2
;Windows XP Pro Wallpapers. Put ";" if you dont want.
Ascent.jpg=31
Autumn.jpg=31
Azul.jpg=31
Bliss.jpg=31
BlueHill.jpg=31
Crystal.jpg=31
Follow.jpg=31
Friend.jpg=31
Home.jpg=31
Moon.jpg=31
Peace.jpg=31
Power.jpg=31
Purplef.jpg=31
Radiance.jpg=31
Redmoon.jpg=31
Ripple.jpg=31
Stoneh.jpg=31
Tulips.jpg=31
Vortec.jpg=31
Wind.jpg=31
Winter.jpg=31
Waterlil.jpg=31
WinXP.jpg=31

[Default.AddReg]
; Set the default wallpaper...
 0x2, "Control Panel\desktop", "WallPaper", "%systemroot%\system32\Wall.bmp"


Už z toho je patrno, kde je chyba  :souhlas: .

Jednoznačně nebylo dodrženo to zásadní, proto se odkazuji na zmíněný článek v úvodu  :wink:

1. Všechny obrázky, které chci mít na CD musím vložit do tohoto pluginu a né do systémové složky.

2. Pokud chci, aby je PEBuilder našel, musím je přidat (jejich přesné názvy i s příponou) do uvedené syntaxe.

3. Soubory jako např. Ascent.jpg=31 jsou obrázky obsažené standardně v anglických win, tudíž v českých je nenajdeš, takže se můžou klidně smazat.

4. A jsme u jádra problému, pokud se pozorně podíváš na chybu jakou ti to píše a obsah syntaxe v pluginu zjistíš, že soubor "Wall.bmp=2" to chce po tobě proto, poněvadž je uvedený v syntaxi, tudíž se musí odstranit nebo deaktivovat.

5. Ten spodní dlouhý řádek v syntaxi určuje obrázek, který se objeví na ploše po nabootování CD reatogoXPE. To ovšem nebude funkční, protože používáš defaultní nastavení balíčku autorem programu. Deaktivace původního nastavení autorem programu (pouze její části) je trochu složitější a je to opravdu už pro pokročilejší uživatele.
Takže po nabootování si změním obrázek stejně jako ve winXP.

Každopádne doporučuju dát středník před níže uvedenou syntaxi a tím ji úplně deaktivovat a problém by měl být tímto vyřešený.

Kód:
; Set the default wallpaper...
;0x2, "Control Panel\desktop", "WallPaper", "%systemroot%\system32\Wall.bmp"


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Úterý, 22.11.2005, 20:47
Ahoj kluci
Nejprve několik odpovědí na vaše otázky:
čtení návodu - ano to mi tady at přímo či nepřímo předhazujete oba  :roll: a máte částečně pravdu. Skutečně jsem to jednou vydržel a přečetl to téměř vše ale nerozuměl jsem téměř ničemu , když jsem to začal číst podruhé tak jsem to asi v polovině vzdal a začal experimentovat. S experimentem je to vždy nalevačku protože dělám něco čemu vůbec nerozumím a nevím jak je propojené. Postupně mi začínají dávat smysl různé věci. Je to přesně ten problém, který jsem řešil s kamarádem, který na škole dělal jako Bc práci návod na programování v Delphi. On to vše viděl jako Vy, ale když mi to dal k ověření (studovali jsme stejně) tak jsem zjistil, že spoustu pro něj naprosto jasných věcí je ostatním neznalím dost nejasné a tak jsme to ladili a ladily až toho jednou měl dost a řekl mi že už mi to dávat nebude, že tam stále něco vidím. No ale to jsem odbočil. Faktem je že můj spíše technický mozek je ochoten chápat vše až po provedeném a uspěšném pokuse než jen v syntaxi programu. Jsem spíš hardwerá?  a s počítačema si tykám tak 4roky což je dost málo. Jo kdyby jste potřebovali poradit s pulsními zdroji, televizí videem už míň nebo s elektronikou obecně to jsem na své parketě.
Vás dva Pavla a tebe Crafte za externí znalce považuji protože neznám nikoho lepšího v CZ lokalizaci a bohužel s angličtinou si moc netykám. Jinak myslím že jsi hodně skromný Crafte, vždyt já mám svůj první Bart pe vytvořený hodně dlouho a typ mám z vašich stránek tak že to celkově musíš dělat mnohem déle. Jo a když jsem se díval na dobu kdy jsi odpovídal na můj dotaz tak tě musím obdivovat  spíš vůbec???

Jinak do systémového adresáře jsem ten obrázek dal právě pro syntaxi errorové hlášky, které tam chyběl obrázek BMP no tak jsemsi říkal, že když ho tam dám tak ho kompilace rozbali a bude to ok. Nenapadlo mne že logika je opačná tedy zrušit příkaz hledání obrázku.

Za další vubec by mne nenapadlo že plugin nedokáže zablokovat stávající nastavení. No ale jak jsi napsal tak nedokáže.

Jinak už se mi to podařilo vypálit a obrázek tam je.

Hele možná jsem ten návod zase blbě četl ale zeptám se to tlačítko konfigurovat  v 104 je tam proč? konfiguruje se jen základní windows nebo je třeba konfigurovat vše s každým novým pluginem?

Ještě k tomu návodu- víš plugin sekci jsem četl asi 3x ale ten rozbor pluginu jak tam máš nakreslený to mi stále ještě hlava nebere. Ale ještě to zkusím prokoumat.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Úterý, 22.11.2005, 22:33
Ahoj Datone,

a to jsem si myslel, že jednodušeji a podrobněji už to napsat ani nelze, snažil jsem se to psát dost polopatě  :) .
Ono je to celkem dosti mocný nástroj pokud funguje jak má a jde s ním dělat spoustu věcí i když né vždy košér, což je ale věcí uživatele.

No vidíš to, já jsem do roku 2000 neuměl PC ani vypnout a to si nedělám srandu, šlo to mimo mě. Do té doby jsem měl úplně jiné koníčky, jako audio a video technika, elektronika sem tam přišel někdo ze známejch, že chce něco opravit a tunnig už rychlejších aut, především po stránce ozvučení. Takže PC jsem se úspěšně vyhýbal   :souhlas: .
Pak jednoho dne mi jej hodili v práci na stůl a starej se. Tak jsem si pomalu, ale jistě začal s počítačem tykat a objevil možnosti internetu, což je obrovská studnice informací a narazil někdy koncem roku 2002 na BartPE. Zkusil jsem jej vytvořit, ale vyskytl se známej problém s fonty, tak jsem jej hodil do šuplíku a už to neřešil. Navíc jsem měl už jiné dosti vážnější starosti.
No a pak se mi do ruky náhodou dostalo live CD Linuxu Slax a Knoppix a dosti mě to zaujalo, ale vadilo mi, že nelze nějak jednodušeji si vytvořit vlastní obsah CD a taky problém se zápisem na NTFS, tak jsem si vzpomněl někdy v prosinci 2004 na BartPE co jsem měl zaprášený na dně šuplíku a začal experimentovat. Dosti mi vadilo, že informací na toto téma bylo na čekém internetu jako šafránu a tak jsem louskal nějaké en stránky. Poté jsem narazil na první beta verzi reatogo a učil se s tím pracovat a zjišťoval jak co funguje, no a v dubnu 2005 jsem vytvořil tyto stránky (přesnější info o vzniku stránek v rubrice jsem umístil do rubriky Ikonky a odkazy http://www.craftcom.net/17_ikony/autor_craftcom.htm) a napsal první článek BartPE-XPE (takže opravdu necelé 4 měsíce) a od té doby sem tam otestuju nějaké novinky a spíše se už snažím doladit stránky.
Těsně před spuštěním stránek se přidal i Pavel a jeho znalosti nejen okolo tvorby multibootCD a WinXPE a vůbec okolo PC jsou značné, takže postupem času vznikali další články na stránkách. Nakonec spolupracujeme i přímo s autorem programu a to je teprve frajer, jehož den má snad 48 hodin.

Spousta lidí je bohužel poněkud lenivější a tak by nejraději hotové iso, ale vzhledem k tomu, že se jedná o komerční produkt to není ani možné. Tak aspon tady ty návody.

Já jsem spíše typ sovy a né žádné rannní ptáče :D a spánku si dopřávám do sytosti pokud to zrovna jde.

V BartPE to plugin dokáže, ale u verze reatogoXPE je to záměr autora, aby chybou pluginu se neznefunkčnil celej proces vytváření kompilace.
Jde to samozřejmě vyřešit, ale pro někoho, kdo už se v tom přece jenom více orientuje. Jinak je to vše v rubrice Ladíme BartPE-XPE.

K tomu tlačítku konfigurovat :
Při jakékoliv online aktualizaci je nutné jej spustit, aby se všechna nastavení aktualizovala, pokud to program nenecháme provést při samotné aktualizaci. Program tím taky přebírá některá nastavení jako třeba národní nastavení (jazyk, klávesnice, fonty, atd.), název PC a pracovní skupiny a taky některá nastavení z registrů, konkrétně v případě USB. Je toho celkem dost a sám to nevím všechno dopodrobna.

To je ale nejednoduší forma toho návodu (především graficky), jak se to dalo vysvětlit, jinak by se v tom zamotal asi každý  :) .

BTW. Až budu mít problém se spínaným zdrojem, tak vím na koho se můžu obrátit. Vidíš to, v létě mi blesk vzal sebou video a DVD a odnesl to vždycky zdroj. Opravu DVD jsem vzdal (šváb byl těžký asiat bez ekvivalentu), tak jsem jej hodil do šrotu, ale video zkusím zprovoznit.

Nějak jsem se koukám rozepsal ....


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Středa, 23.11.2005, 17:18
Hele po blesku jsou s tím vždycky potíže, protože nevíš co všechno to sebou vzalo jestli opravdu jen zdroj a nebo i tuner se vstupní částí. Je to potom k naštvání, když opravíš zdroj a zjistíš že je v háji vstup, který se už nevyplatí shánět a nejde spravit. Ale pokud máš chut tak mi popiš co tam je, bývá to klasika s optočlenem a tl431 v sekundáru a nějakým švábem nebo jen tranzistory v primáru.
Tak to jsi do tajů PC pronikl brzo. já si svůj první PC koupil hned po revoluci a to SHARP 8bit a strašně mě zklaamalo jeho využití a problémy s ním, program na kazeťáku tenkrát ještě nebyla k dispozici ani 5 1/2 mechanika. No a zanevřel jsem na ně až do roku 2001, kdy jsem byl vzhledem k udržení v práci studovat VŠ a vybral jsem si školu na kterou se hlásilo nejmín lidí, abych se tam bez problémů dostal (potom jsem pochopil proč se tam těch lidí hlásilo tak málo) 3 roky jsem studoval fyzikální měření a počítače na a tam to bez PC nešlo no a tak jsem začal.  O tom bartu jsem se ale dozvěděl dřiv, tvoje stránky následovali, ale už na přelomu roku 2003 2004 jsem odepisoval na jednom foru a tam mi jistý LOCHI poskytl typ na bart PE a trochu mi vysvětlil jak vypálit základ. potom jsem s tím chvíli blbnul, ale protože jsem nevěděl jak dál tak jsem to dal taky k ledu na a potom jsem narazil na tvé stránky a řekl jsem si že až budu mít čas tak že něco s tím zkusím no a tak jsem ted začal.

Včera jsem dělal pokusy a zjistil jsem že chyba která nastávala když jsem tam dal nero vzniká jen když spustím kompilaci společně se zatrženým okamžitým vypálením. pokud to jenom zkompiluji, mohu tam přidat vše a chodí to. je to zajímavé zřejmě se montuje nero do vypalovacího softu barta. Tak jsem vzniklé ISO vypálil nerem a cd funguje. jen se mi nechce rozchodit xnwiew- nevím z jakého důvodu a nefunguje mi zvuk. Není mi jasné z jakého důvodu ale může to bít kvůli ovladačům mám zvukovku na bordu a je to AC97 a k jeho aktivaci je třeba nějaký program AVRACK97.  
tak to jsou uplně nové poznatky. Hele ještě bych se chtěl zeptat zda by chodil plugin s partition magic 8 aby se dal naformátovat disk v NTFS zkoušel jsem ten z reatogu ale nějak mi nechodí, nebo jak řešíš formátování disku lépe řečeno jakým nástrojem? a máš na něj plugin? Knopix jsem taky zkoušel ale je to problém, už vím jak v něm formátovat musíš být v režimu su = super user ale je to i tak problém a osobně se mi bart líbí víc. I když kamarád tvrdí že stejně jako windows stále něco určitě zapisuje na disk kdežto knopix ne.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Čtvrtek, 24.11.2005, 21:36
Ahoj kluci tak jsem se vrhl na vytvoření bartu jedoucího jen z paměti, ale hned jsem narazil. tentokrát jsemsi přečetl návod skutečně poctivě, ale mám problém . První problém je že v pluginech staženého pebuilderu 313 je mnoho pluginů i nero což mne trochu zmátlo. tak jsem je všechny vyházel, chtěl jsem tam nechat jen ty co tam máte napsané ale chyběl tam Nu2Shell a startup group. Tak jsem se chtěl zepta co s tím? jinak by snad neměli být potíže pro kopírování jsem chtěl použít plugin deepburneru vytvořený z auto configurátoru v reatogu ten jsem nakopíroval a předpokádám že když ho zkopíruji do pebuilderu bude fungovat a ještě jsem si myslel, že bych tam zkusil dát ten cz plugin abych to počeštil poradte mi prosím dík.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Pátek, 25.11.2005, 15:37
Díky Datone za nabídnutou pomoc až se k tomu videu dostanu, tak se určitě ozvu.

Možná tam máš paseku někde v registrech jako pozůstek té virtual mechaniky, kdo ví.

Xnwiev funguje úplně v pohodě, mám vyzkoušenou verzi od Reaogo a je ok.

Citace
Není mi jasné z jakého důvodu ale může to bít kvůli ovladačům mám zvukovku na bordu a je to AC97 a k jeho aktivaci je třeba nějaký program AVRACK97


No se zvukovkou byl vždycky problém, taky jsem se dosti zapotil než jsem rozběhal tu svou zvukovku Zoltrix. Potom však přišel Reatogo v placené verzi i s tvorbou pluginu pro zvukovky a tím to všem dosti usnadnil a funguje dobře, schválně jsem jej otestoval i na toto.
Každopádně na verzi AC97 je plugin, někde jsem je ma netu už viděl.

Co se týče PM8nebo Ranish, tak jsem zatím neměl potřebu to dávat na CD s BartPE-XPE, protože tyto typy programů používám zásadně pod DOS a né win32, tak jsem je zatím ani pod BartPE (reatogoXPE) nezkoušel.

Ta vzkaž kamarádovi, že BartPE (reatogoXPE) na disk nic nezapisuje, pokud to neuděláš ty sám a pokud potřebuje něco někde zapsat, tak do paměti RAM  :wink:


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Pátek, 25.11.2005, 15:47
Nevím, který návod máš konkrétně na mysli (jsou tři), ale všechny jsou určeny pro verzi BartPE (shell Nu2Menu) a nikoliv BartPE-XPE nebo balíček reatogoXPE, nefunguje ti to proto, protože tyto položky jsou součástí poze základní verze BartPE se shellem Nu2Menu.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pátek, 25.11.2005, 16:54
Ahoj kluci
no tak jsem to stáhnul znovu je to bart pe 313 to je ten základní potom tam má ještě beta verzi 314 ale ta to není. Nic méně jedu podle toho prostředního návodu na vytvoření systému co půjde z ramek. Stále však mám problém najít všechny pluginy které tam máš uvedené našel jsem Nu25Shell je ukryt v pluginu ZZ5 stačí ho z něj vyhodit ale plugin start up group jsem nikde nenašel nemohl by jsi se na to mrknout ? Mohli by s tím mít problémy i ostatní. dík Jo a ještě mi zděl zda je možníé do něj vložit ten plugin deepburneru udělaný ve reatobu104 a plugin suportu cz.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Pavel Pátek, 25.11.2005, 21:12
Ahoj Datone

Citace
... ale plugin start up group jsem nikde nenašel nemohl by jsi se na to mrknout


Nejspíš se jmenuju autorun a měl by být součástí pebuilderu přémo od Barta, http://www.nu2.nu/pebuilder/pluginhelp/autorun.htm

Citace
o a ještě mi zděl zda je možníé do něj vložit ten plugin deepburneru udělaný ve reatobu104 a plugin suportu cz


Datone: tak takhle teda ne! Nejsme tady od toho, abysme pracovali za tebe. Rádi ti pomůžeme s vyřešením problému, ale ne tak že ti budeme dopředu všechno říkat. Vyzkoušej co potřebuješ a co ti nepůjde s tím ti poradíme, ale tenhle přístup se mi vůbec nelíbí ...

Plugin czsupport si prostš stáhni, rozbal do složk plugin, obsahuje vše co potřebuješ a bude ti fungovat bez nastavování.

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pátek, 25.11.2005, 21:56
Ahoj Crafte

Člověče klid jen jsem našel malou skulinku v návodu  a ano autorun tam je a meditoval jsem o tom dát ho tam , ale koukej jsem dalek toho vymýšlet vymyšlené (alespoň částečně) a o pluginu vypalování jsem to chtěl vědět z toho důvodu jestli to už někdo zkoušel. Pokud ano a cesta byla slepá proč se z jeho chyb nepoučit. Hel dát plugin už tam zvládnu. cz suport už samopzřejmě mám a pebuilder na cd už mi s ním chodí , není to tak že bych nic nevěděl jen jsem chtěl znát názor zda tyto dva pluginy neudou moc pro uložení do ram. Hel já nejsem žádnej malej kluk a ve svých 43 letech je to na mě docela zabíračka. vím že se ptám mnohdy asi nevhodně ale to už tak je, když ty tvé návody pochopím já tak máš daleko větší šanci že je pochopí i jiní bez dalších dotazů. Tak se nezlob.
No ted mi to už dává smysl. Zkusím to vytvořit a dám vědět jak jsem dopadl.  
Ahoj


Název: Mír
Přispěvatel: Pavel Pátek, 25.11.2005, 23:05
Ahoj Datone,

Citace
Ahoj Crafte

Člověče klid jen jsem našel malou skulinku v návodu ...


No, ten rozčílenej jsem já (Pavel), nikoliv Craft. Některý články píše Craft a některý já, občas máme něco málo dohromady.

Citace
ale koukej jsem dalek toho vymýšlet vymyšlené (alespoň částečně)


Asi jsem tvou formulaci pochopil jinak ... Ještě se zeptám, umíš slušně anglicky? Protože když mě zajímá plugin pro program XYZ, tak hodím do gůglu :-) "plugin XYZ" a mrknu na to co vyleze ...

Citace
cz suport už samopzřejmě mám a pebuilder na cd už mi s ním chodí


K tomuhle pluginu se váže jedna historie, vytvořil jsem ho na základě úpravy pluginu pro německou verzi, kde byly problémy s velikostí fontů (nebo jejich náhradou), dělal jsem to metodou pokus-omyl-omyl, trvalo to několik dní a dodnes nevím jak to funguje, ale funguje! :-)

Citace
Tak se nezlob.


Už jsem se uklidnil.

Jasně, dej vědět jak ti to dopadlo. JInak můžeš docela slušně odhadnout, zda to přidávat na to BartPE bootující do ram, jednak se podívej na velikost toho pluginu se všema souborama a jednak můžeš ten program spustit ve Win a přes taskmanažera zjisit, jak moc je náročnej na paměť.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Sobota, 26.11.2005, 18:10
Ahoj Pavle tak jsem rád že mi už nenadáváš začal jsem být posledních 14 dní na pokusech s Bartem a na našich výměnách názoru trochu závislý. Docela mne to baví je to příjemné zpestření dne .
 Jinak uhodil jsi hřebíček na hlavičku když jsi se ptal na tu angličtinu. To je právě to co mi moc nejde pár frází bych dokůpy dal ale na to abych překládal odborné články bohužel zatím nemám , rozhodně s tím budu muset něco udělat ale zatím se mi to nějak nedaří no a to je právě důvod proč tak často otravuji vás. Kdybyste věděli o nějakém návodu jak si tu angličtinu natlouct do hlavy tak aby to vní vydrželo  a aby to pochopila tak poradte. Zkoušel jsem placené kurzy ale říkám nějak se mi nedaří a navíc tam se učí hovorová a v těchto článcích je spíše technická angličtina.
           Zatím hezký den   Daton
Ps klici jak to děláte tu citaci v těch okýnkách já to umím akorát překopírovat ale okenko s citací je hezčí.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Pavel Sobota, 26.11.2005, 22:07
Ahoj Datone,

Citace
Ahoj Pavle tak jsem rád že mi už nenadáváš začal jsem být posledních 14 dní na pokusech s Bartem a na našich výměnách názoru trochu závislý. Docela mne to baví je to příjemné zpestření dne .


OK, to už jsou 2 týdny? To to letí ...

Angličtina: těžko říct, pokud už jsi do kurzů chodil a nepomohlo to ... těžko radit v takovým případě.

Citace
Ps klici jak to děláte tu citaci v těch okýnkách já to umím akorát překopírovat ale okenko s citací je hezčí.

K tomu slouží tlačítko Quote, který vloží něco jako html tag, pak se vloží text kterej cituješ a na závěr se to samý tlačítko stiskne ještě jednou a tu citaci uzavře.

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 11.12.2005, 20:12
Ahoj kluci
 tak s novou verzí reatogu jsou všechny problémy s errorem odstraněny jak už jsem psal. Chodí to dobře.
Ale diskutoval jsem s pavlem plugin na program který by otevíral stránky v doc. Kromě velkého mastodonta (open offic )  ještě word ten je placený no a potom mě ještě napadla jedna eventualita a tou je software 602. Možná mi ted budete spílat ale myslím že by to byla zajímavá možnost. Ale problém bude s pluginem. Možná bych to i zkusil ale domnívám se že na tvorbu pluginu zatím nemám.Jen dotaz nezkoušel jste to už někdo? Nemohli by jste mi někdo poslat třeba podobný plugin na např open office s tím že bych ho zkusil jen přepsat na 602? - to je asi blbost že?

Ještě jeden dotaz kyž jsem to dal na jinou platformu tedy z amd na intel s integrovanou grafikou tak to odmítalo rozlišení vyšší než 4 barvy. Pokud bych chtěl aby to tam chodilo měl bych asi doinstalovat drivery. Pomohlo by nějak kdybych nedal nastavit drivery v hlavní nabídce reatogu a tím bych programu neupřednostnoval určitý typ driveru?


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Neděle, 11.12.2005, 22:02
Kluci prosim Vás vím že máte času málo ale jen heslovitě mi naznačte jak s winimage.  Předpokládám že otevřu tu disketu s 98 (butovací)  a potom bych to měl převést do ima. ale nějak se v tom programu nemohu zorientovat. Nechci žádný návod budu bádat sám jen mě zkuste naťuknout dík.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Neděle, 11.12.2005, 22:58
Ahoj datone,

no vidíš to, že to přece jenom funguje  :).
Co se driverů týče už jsem ti odpověděl zde http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?p=325#325

Jinak dneska jsem přidal odkaz na zajímavé pluginy do fóra, třeba se ti budou hodit a funguje i tisk http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?t=63

Existuje náhrada jak za Excel tak Word v podobě malejch programů jako je "Spread32 Spreadsheet" za Excel - ke stažení v rubrice Plugins na stránkách Craftcomu a "Atlantis Word Processor" za Word.
Oboje pluginy jsou taky ke stažení v seznamu pluginů přímo od Reatogo, jak na to nalezneš tady http://www.craftcom.net/16_bart_rxpe/bartpexpe_megapack.htm , ať se taky stále neopakuju  :fakt: .

Co se týče winimage to je spíše otázka pro Pavla.

Craft


Název: Fimage
Přispěvatel: bob57_cz Pondělí, 12.12.2005, 01:51
Citace: "daton"
Kluci prosim Vás vím že máte času málo ale jen heslovitě mi naznačte jak s winimage.  Předpokládám že otevřu tu disketu s 98 (butovací)  a potom bych to měl převést do ima. ale nějak se v tom programu nemohu zorientovat. Nechci žádný návod budu bádat sám jen mě zkuste naťuknout dík.

Pokud máš hotovou fyzickou disketu, tak nejjednodušeji vytvoříš její image pomocí (StorageSoft inc.) FloppyImage.exe ( zadej tento výraz do google a stáhni ).
Je natolik intuitivní, že nepotřebuje ani návod ani češtinu.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Pondělí, 12.12.2005, 21:41
Jo tak jsem si ho stahnul a je to opravdu jednoduché tedy podle toho co tam vidim . Škoda jen že to neumí z předem daného adresáře do jiného adresáře ale jen z diskety a na disketu. U winimage jsem se naučil zmenšovat a zvětšovat formátování u diskety a tuto naformátovat ale jak se převede to teda stále netuším.
Ještě dotaz jestli ten acronis nefunguje tedy v demu pak snad ani nemá cenu ho tam dávat a nebo zkusit tam třeba partition magic 8 ten taky vytváří bootovatelné diskety a funguje.


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Pavel Úterý, 13.12.2005, 10:28
Citace
Ještě dotaz jestli ten acronis nefunguje tedy v demu pak snad ani nemá cenu ho tam dávat a nebo zkusit tam třeba partition magic 8 ten taky vytváří bootovatelné diskety a funguje.


Souhlas, ale pozor: Zrovna pmagic je myslím na dvou disketách (pokud se nepletu), nicméně tohle se dá (úspěšněú vyřešit.

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Úterý, 13.12.2005, 20:22
A Pavle mohl by jsi být méně stručný? Jak to vyřešit když jsem takový "matějů že neumím v tom winimage udělat převod. Proboha mě ten program už uplně vytáčí když mu dám otevřít disketu 98 tak se chce otevírat stále dál a nelze přetáhnou celý adresář. Dokonce do něj nemohu natáhnout vubec nic vždy zahlásí chybu. Pavle  pár řádky jak to děláš?


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Pavel Středa, 14.12.2005, 09:10
Citace
A Pavle mohl by jsi být méně stručný?

Ahoj, já byl včera na školení a neměl moc času na odpověď.

Takže: předně si myslím, že i když je pmagic na dvou disketách, vejde se (možná po úpravě) i na tu jednu. Vím, že jsem upravil autoexec.bat na té první disketě (aby nežádal o tu druhou) a zkopíroval obsah té druhé na tu první (ale určitě ne všechny soubory, alespoň myslím). Momentálně to nemám u sebe, takže nemůžu být přesnější (jsem v práci).

Citace
Dokonce do něj nemohu natáhnout vubec nic vždy zahlásí chybu.

Určitě je to chyba? Neptá se třeba něco jako "Do you want to inject this folder?" Nebo tak nějak? On se totiž WinImage ptá, jestli si přeješ ty soubory/složky opravdu vložit - nebude to ono? Klidně sem opiš přesný znění té hlášky a mrknem na to, jo?

Pavel


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Středa, 14.12.2005, 22:08
Tak předem disketu už jsem přeložil v jiném programu ale prosím tě stejně by mne moc zajímalo kde dělám chybu že mi to nejde.
Otevřu li program winimage mám dvě možnosti jak to tam dostat
1 nový  tam se otevře paletka s všemi možnými dvelikostmi formátování disku.
2otevřít zde mne to vyzve k vložení flopy diskety  (nemusí to nutně být disketa v záložce disk to lze navolit). Otevřou se mi soubory na disku ale nemohu je vybrat všechny vždy jen jeden a chce ho to zase otevřít po zmáčknutí tlačítka otevřít jiná volba není mi to zahlásí error readin file A: a příslušný soubor čili chyba čtení. Disketa i mechanika jsou ok tím to není.
Jinyý způsob jak to tam dostat neznám jio ještě při pravém tlačítku myši volba extrakt tak zase chyba cannot perform this operation an open image file is required - nemohu vykonat požadovanou operaci .... otevřít nějaký obrazový soubor a tvořit???? hel ten překlad mi vázne. no a pak tam je ještě ikona takové diskety  a papíru jediná funkční a při jejím zmáčknutí se objeví  chyba The floppy connot by accesed Pleas check if another aplikation is using  the floppy driver. tedy něco  jako tato disketa nemuže být zpřístupněna jiná aplikace používá disketový driver no a jsem v koncích protože víc toho ten program aktivního nemá. No a tak nevím jak dál Dík za každou radu  zatim ahoj


Název: Re: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: Craft Středa, 14.12.2005, 22:35
Ahoj,

chtěl bych tě datone poprosit o založení nového threadu ve vhodnější rubrice MultibootCD, třeba s názvem WinImage, ať se nedělá tady z toho nějaký univerzální maxithread. Mohl bych to tam sice přesunout hned, ale nechci do toho momentálně zasahovat bez vědomí zučasněných  :wink:.

Craft


Název: Plugin driveru jak?
Přispěvatel: daton Sobota, 17.12.2005, 22:02
Ahoj Crafte
samozřejmě tak učiním tak že ahoj na dalších vláknech.


Název: Editace vlákna
Přispěvatel: Craft Sobota, 18.03.2006, 12:59
@ ramazo

Dotaz i odpovědi jsem přesunul do samostatného vlákna Audiodrivery (http://www.craftcom.net/18_forum/viewtopic.php?t=139).

Craft