Craftcom

Upravujeme Win XP => Virtuální PC => Téma založeno: pancho.villa Sobota, 10.02.2007, 09:35



Název: VMWARE - JAK NA NET
Přispěvatel: pancho.villa Sobota, 10.02.2007, 09:35
LIDI PROSIM VAS MATE NEKDO ZKUSENOSTI Z PRIPOJENIM NETU DO VMWARE .                                                                                  MUZETE SEM NAPSAT I ZKUSENOSTI S JINYMA VIRTUALNIMA MASINAMA A JEJICH PRIPOJENI K INTERNETU                                                  PREDEM MOC DIK ZA ODEZVU                                                                                                  pancho villa


Název: VMWARE - JAK NA NET
Přispěvatel: Pavel Sobota, 10.02.2007, 15:08
Pancho,

nepiš, prosím, velkejma písmenama - znamená to křičení...

Nepíšeš nic o tom, jakej OS je v hostiteli (fyzickej PC) a jakej OS je v tom virtuálním PC. Bez toho ti nikdo neodpoví.

Jinak obecně jde "přivést" internet i do virtuálního PC (např. s WinXP), jednou se mi to povedlo. Musí se při tom nakonfigurovat síť ve VMware. Podrobnosti si ale nepamatuju. Snad se ti ozve někdo jinej.

Pavel


Název: VMWARE - JAK NA NET
Přispěvatel: Mitch Sobota, 10.02.2007, 18:45
Ve VMWare je k dispozici několik způsobů připojení ale nejlepší pro začátečníky je NAT

NAT - VMWare vytvoří virtuální router s DHCP serverem a všechno funguje automaticky, stačí v Network adapter vybrat NAT, v hostovaném systému nastavit ve vlastnostech sítovky že adresy přiděluje DHCP a to je všechno. Pokud je hostující systém připojen k internetu, bude i hostovaný.


Název: VMWARE - JAK NA NET
Přispěvatel: pancho.villa Neděle, 11.02.2007, 04:32
(omlouvam se za ty velky pismena z minula)                                          takze v hostitelskym pc je wxp  a ve virtualnim tez wxp nebo mandriva     k netu su pripojenej z modemu usbeckem , ale ve virtual sou samy sitovky -takze nevim, ale kazdopadne skusim to s tim NAT                       dik         pancho villa


Název: VMWARE - JAK NA NET
Přispěvatel: bob57_cz Neděle, 11.02.2007, 21:49
Pokud se hostitel připojuje do netu přes USB modem, tak to asi ani jinak nepůjde než přes to sdílení pomocí NAT. Hostitel a host VMW spolu komunikují přes virtuální síťové karty.
Pokud by byl hostitel připojen na net pomocí LAN, mohl by si VMW "půjčit" jeho síťovou kartu přímo a připojovat se sám tunelem.


Název: VMWARE - JAK NA NET
Přispěvatel: pancho.villa Sobota, 24.02.2007, 02:53
diky za radu a za tip funguje to naramne           pancho